TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstSTAR ChannelNPO 1NPO 2NPO 3
08:06 Petrus in het land
Waarom gaan er jaarlijks zo'n 100.000 jongeren naar de Franse kloostergemeenschap van Taizé? Om dat te ontdekken, volgen we Nederlandse jongeren die Taizé bezoeken en ontmoeten we de broeders.
«
»
08:32 De verwondering
Theatermaker Alexandra Broeder maakt zich zorgen over de toenemende psychische klachten onder jongeren. Ze gelooft dat rituelen kunnen helpen. Daarom organiseerde ze een rituele wandeling voor jongeren van theater naar kerk.
«
»
09:03 Ik mis je
Natacha Harlequin is op de plek waar ze foto's maakte met haar moeder, die toen ziek was. Elf jaar lang kon ze hier niet komen, de herinneringen waren te pijnlijk. Nog altijd mist ze haar moeder.
«
»
09:20 Bid, bedank, bewonder
José Kraaijeveld viert Moederdag graag met familie, maar mist de viering met een eigen gezin. Ze besloot haar kinderwens los te laten. Nu bemoedigt ze andere vrouwen die hetzelfde meemaken.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Zij werkt al 39 jaar in Colombia en is aangesloten bij de Orde van de Camillianen. Haar belangrijkste gelofte is dienstbaar zijn én blijven aan de zieken.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Sint Agathakerk te Lisse. Celebrant: Bouke Bosma.
«
»
11:05 Nederland zingt op zondag
Het gebed dat Jezus ons leerde, is het Onzevader. Jurjen ten Brinke vertelt hoe we door dit te bidden uit mogen kijken naar de groei van het koninkrijk van God en de komst van de Heilige Geest.
«
»
11:30 EO Metterdaad
De Cambodjaanse Sinourn en haar man hebben flinke schulden. Gelukkig wil de plaatselijke kerk de armoede in het dorp aanpakken. Dit doet ze met de hulp van EO Metterdaad-partnerorganisatie Fountain of Hope.
«
»
11:40 De Verandering
Robert Bron wordt als kind seksueel misbruikt door een oudere jongen uit de straat. De bedreigingen die de jongen tegen hem uit zijn zo heftig, dat hij thuis niets durft te vertellen. Op een dag besluit hij de confrontatie met de dader aan te gaan.
«
»
11:56 Bijbelen met sterren
Dominee Anne-Meta Kobes gaat in de villa in gesprek met Lenny Kuhr, Berget Lewis en Teun Kapitein over het Bijbelverhaal van Hemelvaart. Voor Berget Lewis neemt zij een bijzondere psalm mee.
«
»
12:24 Wilde Ganzen
Op Bali in Indonesië gaan we kinderen met een beperking een betere start in het leven geven door de kennis van zorgpersoneel te verbeteren en toegang tot zorg makkelijker te maken.
«
»
12:32 In de voetsporen van D-Day
Philip praat onder meer met de Duitse veteraan Wolfgang Niem. Hij was Wehrmachtsoldaat en zat in een bunker in Normandië toen de geallieerden aanvielen.
«
»
13:32 Fryslân Dok
Het Eise Eisinga Planetarium in Franeker is sinds 2023 UNESCO werelderfgoed. Maar hoe gaat het met het hemelse erfgoed zelf? Zien wij nog wel dezelfde sterrennacht als Eisinga in zijn tijd?
«
»
14:06 In de voetsporen van de Jaren 70
Philip Freriks gaat in gesprek met mensen die de vrijheid zochten. Sommigen vonden het, zoals Henk Weltevreden als 17-jarige op het Holland Pop festival. Anderen kregen de vrijheid als een boemerang terug, zoals moeder en dochter Noor en Rosa.
«
»
14:56 BinnensteBuiten
Wellicht staat niet iedereen te springen om met je schoon(ouders) onder een dak te wonen. Voor de hoogzwangere Jolien en haar man Bas uit het Groningse dorpje Siddeburen blijkt zo'n kangoeroewoning juist een uitkomst te zijn.
«
»
15:22 Veld van onze Dromen - van Mokum tot Maccabiade
Een Amsterdams meisjesvoetbalteam dat meedoet aan de Joodse Olympische Spelen, wordt gevolgd. Twee weken lang is het team van Esra, Jade, Jazzy en Zora ver van huis, in de bloedhitte, en samen doorleven ze de spanning van een topsportevenement.
«
»
16:25 Kind van het Toeslagenschandaal
Portret van een van de kinderen van het toeslagenschandaal. De korte documentaire belicht zijn pijnlijke herinneringen en zoektocht naar herstel. Lukt het Jaïr om zijn verleden achter zich te laten?
«
»
16:51 Socutera
Plan International werkt in meer dan 80 landen wereldwijd aan een wereld waarin meisjes en jongens zich volledig kunnen ontwikkelen en dezelfde rechten en kansen hebben.
«
»
17:00 NOS Journaal 17.00 uur
Met het laatste nieuws en de weersverwachting.
«
»
17:10 Kruispunt
Ze had een topbaan in het bedrijfsleven, maar vond een nieuwe passie. Na een carrière als investeringsbankier zet Dominique Nientker zich nu in voor mensen zonder verblijfspapieren.
«
»
17:41 Wildernis onder Water
Natuurlijke beken en rivieren in Nederland zijn geen vanzelfsprekendheid meer. Henny Brinkhof neemt ons mee naar de stuwwal bij Nijmegen, waar glasheldere beken diep uit de grond ontspringen.
«
»
18:14 Podium Klassiek
Presentator en programmamaker Thomas Vanderveken vertelt over het Belgische muziekleven. De Hoge Tafel: violist Emma van der Schalie over de trots van België: de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd. We horen celliste Stéphanie Huang.
«
»
19:26 Vroege Vogels
Precies op de grens tussen Utrecht en Gelderland loopt de eeuwenoude Diefdijk, omringd door fruitbomen met prachtige bloesem die de lente met zich meebrengt. Menno Bentveld bezoekt dit historische cultuurlandschap aan de rand van de Betuwe.
«
»
20:17 Dwars door de Lage landen
Op zijn voettocht doorkruist Arnout het hart van het oude, rijke Holland. In Muiden passeert hij het prachtige kasteel van graaf Floris V. In Woerden duikt Arnout in de kaastradities van de stad.
«
»
21:06 Metropolis
Op sommige plekken leven mensen als sardientjes in een blik. Hoe gaan ze met de drukte om? Van de verkeerschaos in Caïro naar een begraafplaats in Lima naar een metrowagon voor vrouwen in New Delhi.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
22:08 VPRO Tegenlicht
Er is zoveel kleding in de wereld dat de komende zes generaties ermee gekleed kunnen worden. Vier pioniers willen de weerbarstige kledingindustrie verbeteren. Annemieke Koster produceert textiel van lokale, hergebruikte vezels en afgedankt textiel.
«
»
23:06 Tot het Einde
Dineke is druk bezig met het regelen van de laatste dingen, maar vrijwilliger Lex twijfelt hoe zeker ze van haar euthanasie is. Will moet weer naar het ziekenhuis en is bang voor slecht nieuws.
«
»
23:49 Bijbelen met sterren
Dominee Anne-Meta Kobes bespreekt bekende Bijbelverhalen met Urker kapper Teun Kapitein en de andere BN'ers. Wat betekent een verhaal als Jezus die over het water loopt voor Teun in het bijzonder?
«
»
00:21 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»
00:55 Buitenhof
Discussieprogramma met vooraanstaande opiniemakers en politici die allerlei actuele thema's bespreken.
«
»
01:50 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse. Presentatie: (afwisselend) Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Ontdek de programma's van vandaag in onze tv-gids.

Dossiers