Presentatiedebuut Rik van de Westelaken bij SBS6

woensdag 11 januari 2017
Foto: SBS6 - © SBS Broadcasting 2017

Oud-nieuwslezer Rik van de Westelaken stapte eerder dit jaar over van de NOS naar de zendergroep van SBS. Op donderdag 12 januari maakt hij zijn presentatiedebuut met de nieuwe kennisquiz '5 Golden Rings'.

In deze interactieve quiz van SBS6 strijden twee koppels tegen elkaar voor een geldbedrag dat kan oplopen tot 25.000 euro.

De koppels krijgen ieder 5 ringen om 5 levels van vragen te doorlopen. Alle vragen moeten worden beantwoord op een gigantische LED vloer met afbeeldingen. De kandidaten leggen een ring op de plek van de afbeelding waar zij denken dat het juiste antwoord zich bevindt. In '5 Golden Rings' worden de vragen niet moeilijker gedurende het spel, maar de ringen worden wel kleiner. Slechts een vierkante millimeter kan het verschil maken tussen winst en verlies.

'5 Golden Rings' is ook interactief, want iedereen kan meedoen. Via de gratis app kunnen de kijkers hun digitale ring op de afbeelding op hun telefoon of tablet plaatsen. De online winnaars worden tijdens het programma bekend gemaakt. De vragen variëren van geografie tot puzzels en het menselijk lichaam. Want waar zit nou ook alweer het evenwichtsorgaan? Waar precies ligt Liechtenstein op een kaart van Europa zonder landsgrenzen? Hoe beter de koppels de levels spelen, hoe hoger het bedrag dat ze kunnen winnen. Welk koppel speelt dit spel het best en wint de geldprijs van misschien wel 25.000 euro in de allesbepalende finale?

'5 Golden Rings' is een compleet nieuw format van ITVS en Talpa. De productie van '5 Golden Rings' wordt voor meerdere landen verzorgd in Nederland. Vanuit deze centrale productieplek van Talpa zal naast de Nederlandse versie, ook de UK-versie worden opgenomen evenals de pilots voor twee andere landen. De digitale expertise van Talpa is van groot belang geweest tijdens de ontwikkeling van dit programma. '5 Golden Rings' is de eerste creatieve samenwerking tussen ITVS en Talpa. Voor dit nieuwe format is al veel belangstelling getoond door buitenlandse tv-zenders.

'5 Golden Rings', vanaf 12 januari elke donderdag om 20.30 uur bij SBS6.

logo één logo Eén logo

Aan de hand van gesprekken met onder meer mensen die rechtstreeks betrokken waren bij de aanslagen zoeken Martine Tanghe en Lieven Van Gils het antwoord op de vraag: zijn wij veranderd? Gasten zijn o.m. basketbalspeler Sebastien Bellin (die dag aanwezig op de luchthaven), premier Charles Michel en minister Jan Jambon, Rudi Vranckx, hulpverleners, slachtoffers en nabestaanden. Er zal ook muziek zijn, van Bart Peeters en een 22-koppig koor, en reportages van o.m. Karine Claassen, Lidewij Nuitten en Machteld Libert.

Speciale uitzending n.a.v. de aanslagen in Zaventem en Maalbeek 1 jaar geleden.

'22/3 - 1 jaar later', om 20.40 uur op Eén.