Het Nederlands elftal blijft bij de NOS

woensdag 11 juli 2018

De komende vier jaar zijn alle wedstrijden van het Nederlands elftal te zien bij de NOS. De NOS heeft de rechten verworven van de kwalificatiewedstrijden voor EURO 2020 en het WK 2022, en de duels in de Nations League.

Ook de vriendschappelijke interlands van Oranje worden uitgezonden door de NOS. Aangezien de NOS ook verslag doet van EURO 2020 en het WK 2022, zijn alle prestaties van Oranje op een vaste plaats te zien.

'Oranje hoort bij de NOS, bij de publieke omroep', zegt Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS. 'Sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder is in staat mensen in alle geledingen van de samenleving te verbinden. Dat zien we ook deze weken weer met het WK.'

Wedstrijden van Oranje
Het Nederlands elftal start de weg naar EURO 2020 met een oefeninterland tegen Peru, op donderdag 6 september. Vervolgens start de Nations League, een nieuwe landencompetitie van de UEFA, bestaande uit vier divisies. Nederland komt uit in de hoogste divisie en ontmoet tussen september en november tweemaal Frankrijk en Duitsland. In oktober oefent Oranje tegen de Belgen. De EK-kwalificatiereeks begin in maart 2019. Ook eventuele play-offs daarna zijn te zien bij de NOS.

logo één logo V3 één V3

Opgroeien met een andere geaardheid, het zou geen probleem meer mogen zijn. Maar jammer genoeg is dat nog niet altijd zo. LHBT-jongeren (lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders) krijgen meer dan hun leeftijdsgenoten af te rekenen met mentale problemen. Deze zijn vaak het gevolg van homofobe ervaringen. Olly Alexander, de populaire Britse acteur en frontman van de elektropopband Years & Years, wil dit taboe doorbreken. Hij getuigt eerlijk over z'n eigen eetstoornis, depressie en drugverslaving die hij daardoor ontwikkelde. Voor het eerst in z'n leven bekent hij ook aan z'n mama met welke problemen hij jarenlang heeft geworsteld. En hij praat heel open met lotgenoten en hun families.

'Growing Up Gay', om 21.25 uur op Eén.