Editors For Life brengt 124.309 euro op voor Oxfam-Solidariteit vzw

maandag 18 september 2017

De Britse band Editors geeft maandagavond een exclusief benefietconcert in de Ancienne Belgique voor De Warmste Week van Music For Life.

Met dit concert zamelde de band en haar fans geld in voor Oxfam-Solidariteit vzw, één van de meer dan duizend goede doelen van Music For Life.
Tickets voor Editors For Life kon men enkel bemachtigen door het goede doel van Editors te steunen met een sms’je ter waarde van 1 euro. Dat hebben de luisteraars massaal gedaan want in totaal bracht Editors For Life maar liefst 124.309  euro op voor Oxfam-Solidariteit vzw.
De leden van Editors zijn bijzonder en aangenaam verrast voor de massale steun van hun fans.
Tom Smith, frontman van Editors: "We're so greatful for the support...We couldn’t have done this without the amazing support of our fans."
Ook Oxfam-Solidariteit vzw was natuurlijk bijzonder opgetogen met de opbrengst van Editors For Life.
Stefaan Declercq, algemeen directeur van Oxfam-Solidariteit vzw: "Wat een resultaat! ... We willen alle luisteraars bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt en natuurlijk ook Editors voor dit fantastisch initiatief."

Tom Smith, frontman van Editors: 'We're so greatful for the support...We couldn’t have done this without the amazing support of our fans.'

Stefaan Declercq, algemeen directeur van Oxfam-Solidariteit vzw: 'Wat een resultaat! ... We willen alle luisteraars bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt en natuurlijk ook Editors voor dit fantastisch initiatief.'

Staf Coppens (foto: TVvisie - © Roger Mortelmans 2016)

Voor deze laatste aflevering zijn Staf en zijn experten te gast in de Zoo van Antwerpen. Een man heeft een halsketting bij die ontworpen zou zijn door Salvador Dalí. Klopt dat? En wat zegt dat over de waarde? Een verzamelaar heeft twee strips bij: één van Lucky Luke en één van Jerommeke, gepersonaliseerd en gehandtekend door de tekenaars. Expert Karl krijgt dan weer een klein schilderijtje van de hand van de kunstenaar Chauvin te zien. De eigenaar kocht het voor amper 500 euro en deed daarmee wellicht een heel goede zaak. Maar de grootste vondst van de dag is ongetwijfeld een bronzen beeld van de hand van J. Dupon, een belangrijke Belgische beeldhouwer.

'Rijker dan je Denkt?', om 20.35 uur op VTM.