'Chez Annemie': ontroerende gesprekken in een eeuwenoud landhuis nieuw op Eén

maandag 27 november 2017

Een tijdlang verbleef Annemie Struyf in een eeuwenoud landhuis in het zuiden van Frankrijk. Zij schreef en werkte er en maakte een selectie van de negen meest beklijvende reportages uit 'Via Annemie'.

Ditmaal ging Annemie niet zelf op stap, maar ze nodigde de sleutelpersonages uit om haar een bezoek te brengen. Samen blikten ze terug en keken ze vooruit. Niet alleen een stap verder, maar ook een stap dieper. Want achter elk verhaal schuilt een ander verhaal.


Het nieuwe programma 'Chez Annemie' is een ontroerende, intieme en fragiele reeks. Ver van de wereld maar ook zo dichtbij.

'Ik ben inderdaad naar Frankrijk getrokken om op zoek te gaan naar een andere manier van leven en werken', zegt Annemie. 'Ik wilde echt geen sabbatjaar, maar wel meer eenheid van tijd, plaats en ruimte, vrijheid van komen en gaan, de natuur, de stilte, minder stress.'

'Tijdens de opnames van 'Via Annemie' zijn er veel vriendschappen ontstaan en heb ik veel personen nadien nog ontmoet. Zo was het niet moeilijk om hen te vragen mij een bezoek te brengen in Frankrijk. Voor sommigen was er ook heel wat gebeurd in hun leven', vervolgt Annemie Struyf.

‘Chez Annemie’ start met het liefdesverhaal van Leena. Een heftig verhaal, maar vooral mooi en intens, balancerend op de grens tussen leven en dood.

Met Brusselse flik Kathleen maakt Annemie de balans op van wat de terreur met de flik en met de stad gedaan heeft. Toch beseft politiecommissaris Kathleen dat ze niet kan leven zonder de drukte en de adrenaline van Brussel, haar grote liefde ondanks alles.

Gerechtsdeurwaarder Bart en zijn echtgenote Anik, kwamen ondanks hun drukke bezigheden, ook enkele dagen doorbrengen bij Annemie.

In Frankrijk kijken Lieven en Johan samen terug. Niet alleen op de spraakmakende AA-reportage, maar vooral ook op hun leven en hun relatie, die de verslaving van Johan overleefd heeft.

Al twintig jaar schrijft Agnes brieven naar terdoodveroordeelden in Texas. Annemie en Agnes discussiëren heftig over daders en slachtoffers.

Voor het eerst blikken wereldkampioene boksen Delfine Persoon en haar trainer Filiep terug op de boksmatch van haar leven uit 2014, maar ook naar de publieke vernedering op het Sportgala. Beiden kijken wel met veel vertrouwen opnieuw naar de toekomst.

Enkele jaren na de veelbeproken 'Via-Annemie' reportage over het kippenkraam van Els en Eddy komen ook zij naar Frankrijk. Niet evident, maar ze kijken toch met plezier naar de reportage, die hun leven grondig gewijzigd heeft.

Ook Assita is van de partij en de vraag wordt gesteld hoe zij omgaat met de gevolgen van genitale verminking en hoe zij erin is geslaagd om van slachtoffer een knappe, sterke en zelfbewuste vrouw te worden.

Twee jonge koppels Melanie en Stefano, Kristof en Marlene, die Annemie Struyf ontmoet heeft vlak voor hun huwelijk binnen de Moon-kerk van Zuid-Korea komen op bezoek. In Frankrijk is er tijd voor vragen, maar ook voor antwoorden.

Annemie Struyf heeft ook een boek geschreven, 'Ma Vie en Rose', waarin ze haar impressies beschrijft van haar tijd in Frankrijk, waar ze de televisiereeksen 'La Vie en Rose' en een deel van 'Chez Annemie' opnam.

Ze vertelt over ontmoetingen met mensen die haar leven in Frankrijk kleur, smaak en vorm hebben gegeven en bovenal troost, afleiding, kracht en beschutting. Ze vertelt onder meer over haar weerzien met Leena en diens krachtige verhaal. Tevens bundelt de CD 'Ma Vie en Rose' het muziekaanbod dat te horen is in 'La Vie en Rose' en 'Chez Annemie’. De muziek werd gekozen door Kristel Waterloos, regisseur van de twee reeksen.

'Chez Annemie', vanaf dinsdag 12 december om 20.40 uur op Eén.


viaannemie

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Goeiemorgen Morgen!' (Radio2)

De Ziggo Dome vormt het decor voor een gigantisch muzikaal spektakel met talloze oud-deelnemers aan het Eurovisiesongfestival. In deze aflevering: Mäns Zelmerlöw - 'Heroes', Bobbysocks - 'La det swinge', Rosa Linn - 'Snap', Cornelia Jacobs - 'Hold Me Closer', Ruslana - 'Wild Dances', Edsilia Rombley - 'Hemel en aarde', Gjon's Tears - 'Tout L'univers', The Roop - 'Discotheque', Alessandra - 'Queen of Kings' en Charlotte Perrelli - 'Take Me to Your Heaven'.

'Het Grote Songfestivalfeest', om 21.45 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 23:50
    Journaallus
    09:00
    Lentebeelden
  • 23:55
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:25
    Geen uitzending
    05:55
    Plop & de Peppers
  • 02:25
    Geen uitzending
    01:35
    American Ninja Warrior
  • 01:10
    Geen uitzending
    01:05
    Impeachment: American Crime Story
  • 00:55
    Geen uitzending
    15:40
    All New Traffic Cops
  • 04:05
    JAG
    02:10
    Baywatch
  • 00:35
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 01:25
    Geen uitzending
    02:20
    Sports Late Night
  • 02:00
    Geen uitzending
    07:30
    CSI: Miami
  • 04:20
    Geen uitzending
    02:25
    Two and a Half Men
  • 01:55
    Geen uitzending
    05:35
    The Block NZ
  • 01:20
    Geen uitzending
    08:30
    Hailey Dean Mystery: A Will to Kill
  • 00:25
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 04:20
    Smart home
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 04:15
    De Garde van Gert
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 03:20
    Tennis: Porsche Grand Prix 2024
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 04:15
    Silent Witness
    02:45
    Midsomer Murders
  • 03:10
    NOS Journaal
    01:42
    Liefde voor het landgoed
  • 02:38
    Nieuwsuur
    08:03
    Petrus in het land
  • 04:14
    Tekst-TV
    02:21
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal