Annemie Struyf wil niet meer in jury van 'Slimste Mens'

maandag 23 oktober 2017
Foto: Eén - © VRT 2013

Annemie Struyf zal niet meer te zien zijn in de jury van het populaire spelprogramma 'De Slimste Mens ter Wereld'. Die beslissing heeft ze al eventjes geleden genomen. Ze had het steeds moeilijker met de seksistische opmerkingen.

Struyf heeft er naar eigen zeggen geen zin meer in om een uur lang seksistische opmerkingen te moeten slikken. Dat verduidelijkt ze in een interview met de krant De Zondag. 'Ik kreeg voortdurend opmerkingen over mijn leeftijd en stem. Tijdens een opname besefte ik plots dat ik ermee lachte, omdat ik geen seut wilde zijn. Die dag ben ik ermee gestopt', zo verduidelijkt ze in het vraaggesprek.

Struyf zegt ook nog dat niet alleen in 'De Slimste Mens ter Wereld' seksisme zit. Ook in andere programma's gebeurt dat. Maar Struyf kiest ervoor, om persoonlijke redenen, om geen concrete voorbeelden aan te halen.

Bron: De ZondagTVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo VTM

Chuck Noland is een hooggeplaatste functionaris bij het koeriersbedrijf FedEx die zijn werk boven zijn privéleven stelt. Wanneer hij met een vrachtvliegtuig in een storm terechtkomt, stort het toestel neer in de Stille Oceaan. Chuck kan uit het zinkende vliegtuig ontsnappen en spoelt aan op een onbewoond eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat Chuck dood is, bedenkt hij manieren om te overleven. Na enkele jaren op het eiland vast te hebben gezeten, besluit Chuck een vlot te bouwen en de oversteek naar huis te wagen...

'Cast Away', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers