Telenet en De Vijver Media hebben akkoord

vrijdag 13 juni 2014

Donderdag schreven we nog dat Telenet en De Vijver Media (VIER en VIJF) dicht bij een akkoord tot samenwerking stonden. En nu zou het al zover zijn. Telenet neemt een participatie in De Vijver Media, maar wil niet investeren in HUMO.

De Vijver Media is de overkoepelende holding boven de tv-zenders VIER en VIJF, productiehuis Woestijnvis en weekblad HUMO. Eén van de aandeelhouders van de holding is de Finse uitgever Sanoma, maar die wil haar 33 % al een tijdje verkopen. Telenet was van bij het begin geïnteresseerd en knoopte onderhandelingen aan. Beide partijen zouden nu tot een akkoord gekomen zijn.

De Vijver Media krijgt van Telenet ook een kredietlijn. Dat betekent dat de holding voorlopig geen kapitaalsverhoging moet doorvoeren. De banken moeten hiervoor wel nog hun akkoord geven.

Voor het weekblad HUMO ziet het er minder goed uit. Telenet is niet geïnteresseerd in het blad. Dat zal dus apart verkocht worden. Het bekende weekblad kampt al jaren met dalende verkoopcijfers. Het wordt dus afwachten wie nog zal willen investeren in een traditioneel weekblad.

Bron: standaard.be

Lees ook:
Overeenkomst tussen Telenet en De Vijver bijna rond

DOSSIER: Telenet participeert in De Vijver Media

volledig dossier

'De Kotmadam' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

'De Kotmadam' is terug voor het 23ste seizoen. En in aflevering 1 is Jeanne in alle staten: bij de beenhouwer in de buurt is de vitrine beklad en bij de bakker om de hoek werd de vitrine ingegooid. Jef heeft er geen oren naar. Hij loopt op wolkjes omdat hij visgerief gekregen heeft van een zieke kameraad.

'De Kotmadam', om 19.50 uur op VTM.