Telenet en De Vijver Media hebben akkoord

vrijdag 13 juni 2014

Donderdag schreven we nog dat Telenet en De Vijver Media (VIER en VIJF) dicht bij een akkoord tot samenwerking stonden. En nu zou het al zover zijn. Telenet neemt een participatie in De Vijver Media, maar wil niet investeren in HUMO.

De Vijver Media is de overkoepelende holding boven de tv-zenders VIER en VIJF, productiehuis Woestijnvis en weekblad HUMO. Eén van de aandeelhouders van de holding is de Finse uitgever Sanoma, maar die wil haar 33 % al een tijdje verkopen. Telenet was van bij het begin geïnteresseerd en knoopte onderhandelingen aan. Beide partijen zouden nu tot een akkoord gekomen zijn.

De Vijver Media krijgt van Telenet ook een kredietlijn. Dat betekent dat de holding voorlopig geen kapitaalsverhoging moet doorvoeren. De banken moeten hiervoor wel nog hun akkoord geven.

Voor het weekblad HUMO ziet het er minder goed uit. Telenet is niet geïnteresseerd in het blad. Dat zal dus apart verkocht worden. Het bekende weekblad kampt al jaren met dalende verkoopcijfers. Het wordt dus afwachten wie nog zal willen investeren in een traditioneel weekblad.

Bron: standaard.be

Lees ook:
Overeenkomst tussen Telenet en De Vijver bijna rond

DOSSIER: Telenet participeert in De Vijver Media

volledig dossier

logo VTM logo VTM

Chuck Noland is een hooggeplaatste functionaris bij het koeriersbedrijf FedEx die zijn werk boven zijn privéleven stelt. Wanneer hij met een vrachtvliegtuig in een storm terechtkomt, stort het toestel neer in de Stille Oceaan. Chuck kan uit het zinkende vliegtuig ontsnappen en spoelt aan op een onbewoond eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat Chuck dood is, bedenkt hij manieren om te overleven. Na enkele jaren op het eiland vast te hebben gezeten, besluit Chuck een vlot te bouwen en de oversteek naar huis te wagen...

'Cast Away', om 20.35 uur op VTM.