Telenet en De Vijver Media hebben akkoord

vrijdag 13 juni 2014

Donderdag schreven we nog dat Telenet en De Vijver Media (VIER en VIJF) dicht bij een akkoord tot samenwerking stonden. En nu zou het al zover zijn. Telenet neemt een participatie in De Vijver Media, maar wil niet investeren in HUMO.

De Vijver Media is de overkoepelende holding boven de tv-zenders VIER en VIJF, productiehuis Woestijnvis en weekblad HUMO. Eén van de aandeelhouders van de holding is de Finse uitgever Sanoma, maar die wil haar 33 % al een tijdje verkopen. Telenet was van bij het begin geïnteresseerd en knoopte onderhandelingen aan. Beide partijen zouden nu tot een akkoord gekomen zijn.

De Vijver Media krijgt van Telenet ook een kredietlijn. Dat betekent dat de holding voorlopig geen kapitaalsverhoging moet doorvoeren. De banken moeten hiervoor wel nog hun akkoord geven.

Voor het weekblad HUMO ziet het er minder goed uit. Telenet is niet geïnteresseerd in het blad. Dat zal dus apart verkocht worden. Het bekende weekblad kampt al jaren met dalende verkoopcijfers. Het wordt dus afwachten wie nog zal willen investeren in een traditioneel weekblad.

Bron: standaard.be

Lees ook:
Overeenkomst tussen Telenet en De Vijver bijna rond

DOSSIER: Telenet participeert in De Vijver Media

volledig dossier

logo VTM logo

Lim, Shaun en Morgan bereiden zich voor op de operatie van een 14-jarig meisje dat geboren is met haar hart buiten haar borstkas. Gezien haar leeftijd zou er genoeg ruimte moeten zijn om het hart terug te kunnen plaatsen. Wanneer uit de CT-scan blijkt dat dit toch niet het geval is, stelt Morgan een ingreep voor waar Shaun twijfels over heeft. Een andere patiënt is de 12-jarige Eric, die ernstig ziek is en met spoed een levertransplantatie nodig heeft. Een veroordeelde moordenaar wil orgaandonor zijn, maar iedereen heeft grote twijfels over zijn motieven.

'The Good Doctor', om 23.45 uur bij VTM.