Registratie concert 'Strijders voor de liefde on stage' bij RTL 4

vrijdag 16 augustus 2013

RTL 4 zendt op zaterdag 17 augustus de registratie uit van het grote mensenrechtenconcert 'Strijders voor de liefde on stage'.

Bekende artiesten en duizenden toeschouwers zingen tijdens dit concert, dat plaats heeft gevonden tijdens de Gay Pride, gezamenlijk die mensen toe die in hun vaderland veroordeeld worden vanwege hun seksuele geaardheid. Onder anderen Do, Raffaëla, Dance Diva Tara McDonald, Sharon Doorson, Handsome Poets en Charly Luske betreden het podium en sturen een 'Message of love' naar landen waar mannen en vrouwen nog steeds strijden voor acceptatie en gelijke rechten.

TV-makers Sipke Jan Bousema en Marieke Slinkert zijn de initiatiefnemers voor dit concert. Tijdens het maken van de documentaire 'Strijders voor de liefde' merkten zij dat op er op de wereld nog veel homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders zijn die steun nodig hebben. 'Wij vieren met Gay Pride dat we in ons land vrij zijn om lief te hebben wie we lief willen hebben en dat we daar trots op zijn. Op heel veel andere plekken in de wereld is het niet eenvoudig om hier openlijk over te zijn', aldus Sipke Jan Bousema.

Het concert 'Strijders voor de liefde on stage' biedt activisten een podium om hun persoonlijke verhalen over de liefde te vertellen. Zoals het verhaal van de Oegandese Sam die het risico loopt op een levenslange gevangenisstraf als hij openlijk als transgender vrouw de straat op gaat. Of dat van Robbie Rogers die zijn succesvolle carrière als profvoetballer stopte toen hij uit de kast kwam.

Tijdens 'Strijders voor de liefde on stage' worden deze mensen nu eens niet veroordeeld om wie ze zijn en wie ze liefhebben maar liefdevol toegezongen door de artiesten en het publiek.

'Strijders voor de Liefde', zaterdag 17 augustus om 23.45 uur bij RTL 4.

logo VTM logo

Violet Sanford trekt als jonge songwriter naar New York in de hoop daar haar droom waar te maken. Alles gaat echter veel moeilijker dan ze gehoopt had. Ze krijgt haar demo's niet bij de juiste mensen en tot overmaat van ramp wordt er ingebroken in haar appartement. Er zit niets anders op dan een job te zoeken. Ze krijgt gelukkig werk aangeboden in nachtclub Coyote Ugly. Deze bar is enorm populair omwille van de sexy barvrouwen die hun klanten opzwepen en uitdagen, iets waar Violet geen flauw benul van heeft...

'Coyote Ugly', film uit 2000 om 21.40 uur op VTM.