Louis van Dijk in 'Recht van Spreken' bij MAX

woensdag 11 juli 2018

Op donderdag 12 juli om 20.25 uur op NPO 2 blikt pianist Louis van Dijk in het MAX-programma 'Recht van Spreken' met presentatrice Elles de Bruin terug op zijn werk en leven.

Pianist Louis van Dijk doorliep het conservatorium en brak in de jaren 60 door met zijn jazzmuziek. Hij werd vooral bekend met zijn optredens met De Gevleugelde Vrienden, met Pim Jacobs en Pieter van Vollenhoven. De gezondheid van Van Dijk is broos en er is bij hem Alzheimer geconstateerd. Daarover zegt hij in 'Recht van Spreken': 'Ik heb er zelf niet echt last van, het is alleen heel rot voor mijn omgeving'. Van Dijk vertelt dat er wordt gezocht naar een verzorgingshuis voor hem: 'Ik vind het zo’n raar idee dat ik mijn huis word uitgegooid. Ik begrijp het wel. Op een gegeven moment word ik gewoon te lastig'. Is hij bang dat hij op een gegeven moment de muziekgevoel kwijtraakt? 'Dat droomde ik vroeger wel eens. Maar het is bij mij zo ingeslepen, het gaat automatisch, je raakt het nooit kwijt. Ook niet met Alzheimer'.

Cabaretier Diederik van Vleuten vertelt in Recht van Spreken dat hij is gevormd door de muziek van Louis van Dijk: 'Louis van Dijk is mijn grote held. Ik vind het een monument in de Nederlandse muziek'.

Over 'Recht van Spreken'
Prominente Nederlanders kijken in 'Recht van Spreken' met presentatrice Elles de Bruin terug op hun werk en leven. Over welke keuzes in hun leven zijn ze tevreden en wat hadden ze liever anders gedaan?

Eerder werden onder anderen Monique van de Ven, Jan Terlouw, Hedy d’Ancona en Dries van Agt geïnterviewd in 'Recht van Spreken'.

'Recht van Spreken', donderdag 12 juli om 20.25 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo één logo V3 één V3

Opgroeien met een andere geaardheid, het zou geen probleem meer mogen zijn. Maar jammer genoeg is dat nog niet altijd zo. LHBT-jongeren (lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders) krijgen meer dan hun leeftijdsgenoten af te rekenen met mentale problemen. Deze zijn vaak het gevolg van homofobe ervaringen. Olly Alexander, de populaire Britse acteur en frontman van de elektropopband Years & Years, wil dit taboe doorbreken. Hij getuigt eerlijk over z'n eigen eetstoornis, depressie en drugverslaving die hij daardoor ontwikkelde. Voor het eerst in z'n leven bekent hij ook aan z'n mama met welke problemen hij jarenlang heeft geworsteld. En hij praat heel open met lotgenoten en hun families.

'Growing Up Gay', om 21.25 uur op Eén.

Dossiers