Finale Nederlands Vioolconcours live bij de NTR op NPO Radio 4

vrijdag 19 januari 2018

Op zaterdagavond 20 januari zendt de NTR op NPO Radio 4 live de finale uit van het Nederlands Vioolconcours, categorie Oskar Back, vanuit de ​Grote ​Zaal van TivoliVredenburg in Utrecht.

De drie jonge, getalenteerde finalisten Niek Baar (1991) Tim Brackman (1993) en Hawijch Elders (1999) strijden om de eerste prijs in deze categorie met vioolconcerten van Dvorak en Schumann. Ze worden begeleid door het Residentie Orkest onder leiding van Otto Tausk. Wie mag zich in het rijtje scharen van beroemde winnaars als Emmy Verhey, Jaap van Zweden en Liza Ferschtman? Presentatie: Wouter Pleijsier.

Het finaleconcert, dat start om 20.00 uur, combineert de spanning van een concours met prachtige vioolconcerten van grote componisten. Tim Brackman en Niek Baar vertolken het Vioolconcert in d kl.t., WoO 23 van Robert Schumann. Hawijch Elders brengt het Vioolconcert in a kl.t., op. 53 van Antonin Dvořák ten gehore. Voor de Nederlandse vioolconcoursen had zich een recordaantal van 109 deelnemers uit heel Nederland aangemeld.

De jury bestaat uit Sonja van Beek, Paul Komen, Daniel Rowland, Henk Rubingh en Kees Hülsmann. Voorzitter is Kees Dijk. Beschermheer Z.K.H. Prins Constantijn der Nederlanden reikt ’s avonds de prijzen uit.

Voorbeschouwing
Tussen 19.00-20.00 uur een voorbeschouwing met o.a. reportages van Hans Noortman en aandacht voor de prijswinnaars van de categorie Iordens en Davina van Wely (violisten van 10 t/m 17 jaar). Onder meer Frederike Berntsen (muziekjournalist) en Carel den Hertog (violist en dirigent) zijn te gast bij Wouter Pleijsier.

NTR Prijzen
De NTR stelt 2 prijzen ter beschikking t.w.v. Euro 3.000,-. NTR Prijs beste uitvoering opdrachtcompositie categorie Oskar Back (Euro 1.500,- ), die is gewonnen door Tim Brackman. En de NTR Performance Prijs (Euro 1.500,- ), die werd gewonnen door Maxime Gulikers. Hij was ook deelnemer aan de categorie Oskar Back.

Op zondag 21 januari verwelkomt Paul Witteman de kersverse winnaar in 'Podium Witteman'
om 18.10 uur op NPO 2.

Uitzending zaterdag 20 januari vanaf 19.00 uur bij de NTR op NPO Radio 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Veerle Baetens en Gilles De Schrijver in 'Code 37' (foto: VTM - © VMMa 2012)

In een hotel in Gent wordt het lichaam aangetroffen van Kristien Devadder, een 35-jarige headhunter die keurig getrouwd is met een tandarts en mama van een vierjarig dochtertje. Alles wijst op een uit de hand gelopen spelletje wurgseks. Voor kersvers hoofdinspecteur bij de zedenrecherche, Hannah Maes, is dit reden genoeg om de zaak af te snoepen van de collega's van moordzaken. Haar team - oude rot Charles, macho Bob en benjamin Kevin - stellen zich vragen bij deze zet, maar ze kunnen niet anders dan hun gedreven en eigenzinnige bazin te volgen. Tijdens het onderzoek wordt al snel duidelijk dat het slachtoffer een nymfomane was die er een dubbelleven op nahield. Wie was de one night stand die haar uiteindelijk fataal is geworden?

'Code 37', om 22.10 uur op CAZ.

Dossiers