Woensdag in 'Komen Eten': Kathleen Hutsebaut, burgemeester van Zingem

dinsdag 1 april 2014

De 52-jarige Kathleen Hutsebaut is burgemeester in het Oost-Vlaamse Zingem. Maar dat is niet haar enige job. Ze is ook manager van de grootkeuken in een zorgcentrum.

Het ligt voor de hand dat Kathleen ervaring heeft met koken en dan vooral in grote porties. Van opleiding is ze overigens regentes huishoudkunde, nog een extra troef die ze op tafel kan smijten om alles tot in de puntjes te verzorgen vanavond.

Ook burgemeester Hutsebaut zal geen kans laten liggen om haar streekproducten middels dit televisieavontuur landelijke bekendheid te geven. Als hapje maakt ze iets uit het kookboek van de KVLV, waarvan ze al vijftien jaar voorzitster is bij de plaatselijke afdeling.

Kathleen ontvangt haar gasten in een gloednieuwe veranda, die voor de gelegenheid met een officiële lintjesceremonie in gebruik wordt genomen. Als voorgerecht serveert Kathleen vanavond een trio van handgepelde garnalen. Dat zijn drie verschillende bereidingen met garnaal, en niet gewoon drie garnalen. Het hoofdgerecht is een stoofpotje vankonijn met Slavinneke, een bier uit de streek, geparfumeerde appel en aardappelwafeltjes.

'Komen Eten', woensdag 2 april om 20.15 uur op VIER.

'The Hunger Games' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2014)

Een filmtrilogie die op de verplichte must-see lijst moet staan van iedereen. We bevinden ons in de nabije toekomst, waar Noord-Amerika geteisterd wordt door natuurrampen en oorlog. Noord-Amerika staat onder leiding van president Snow, die 'Panem' zoals hij het heeft hernoemd, onderverdeelde in twaalf districten. Elk jaar worden uit elk district twee deelnemers uitgeloot om in een competitie de andere spelers uit te schakelen. Het volk wordt gedwongen om deze wedstrijden te volgen, enerzijds voor vermaak, anderzijds ter intimidatie. Katniss, die haar al langer stoort aan het beleid van 'haar' president, neemt vrijwillig deel om de plaats van haar zusje, die geselecteerd was, over te nemen.

Met o.a. Jennifer Lawrence en Josh Hutcherson ea.

'The Hunger Games', om 20.35 uur op Q2.