Nieuw bij VTM: 'Echte Verhalen: Dokters'

zondag 3 maart 2013

Eerlijke emoties, intens geluk of diepe onrust: artsen worden elke dag geconfronteerd met de verhalen van hun patiŽnten. Vijf artsen met een sterke persoonlijkheid en een luisterend oor voor hun patiŽnten staan centraal in 'Echte Verhalen: Dokters'.

De scripted realityreeks volgt het dagelijkse reilen en zeilen op de medische werkvloer en zoomt in op bijzondere ziekenhuisverhalen.

Dokters Noortje, Peter Paul, Roos, Yvette en Siebe buigen zich in elke aflevering over twee patiënten met de meest uiteenlopende ziektes en aandoeningen. Van borstkanker over geheugenverlies tot de ziekte van Lyme: elk verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten en wordt levensecht vertolkt door acteurs. Sommige patiënten zijn ook in het echte leven drager van de desbetreffende aandoening, een gegeven dat van 'Echte Verhalen: Dokters' een unieke reeks maakt waarin fictie en real life hand in hand gaan.

In 'Echte Verhalen: Dokters' staan zowel vaak voorkomende als minder frequente medische aandoeningen in de kijker en worden echte emoties belicht. De grens tussen fictie en realiteit is uitermate klein, waardoor de kijker meteen meegezogen wordt in het verhaal. Scripted reality is in Duitsland en Nederland al langer een succesverhaal, vanaf maandag 4 maart kan ook de VTM-kijker kennismaken met het genre.

Week 1 van maandag 4 t.e.m. vrijdag 8 maart 2013 om 18.20 uur

Aflevering 1
Guy’s partner Moniek schenkt binnenkort het leven aan hun allereerste kindje. De droom dreigt echter uit elkaar te spatten, want Moniek werd ‘s nachts geteisterd door een bloeding. De echografie legt een onthutsend medisch probleem bloot... Carolien heeft een afspraak met dokter Yvette omdat ze last heeft van ademhalingsproblemen. De dokter merkt al snel dat er meer aan de hand is dan haar patiënte laat uitschijnen. Een openhartig gesprek brengt dan ook een schokkend verhaal aan het licht…

Aflevering 2
Daniël is piloot. Hij heeft last van hoofdpijn en vermoeidheid, en heeft af en toe het gevoel dat hij gaat flauwvallen. Volgens Daniël komt dat door zijn drukke werkschema, maar als de ware toedracht naar boven komt, moet dokter Peter Paul een moeilijke beslissing nemen. Een koppel dat verwikkeld is in een scheiding vraagt dokter Noortje om een DNA-test af te leggen, zodat zij kunnen bepalen wie de voogdij van hun kinderen krijgt. Uit de test komt een resultaat dat niemand van tevoren had verwacht.

Aflevering 3
Dokter Siebe ontvangt een vrouw met vage klachten. Als blijkt dat zij besmet is met Hepatitis C, moet ook haar man getest worden. Het resultaat van de test brengt een lang bewaard geheim aan het licht. Dokter Peter Paul en dokter Siebe komen tot een ongemakkelijke ontdekking: twee van hun patiënten zijn allebei zwanger van dezelfde man en moeten tegelijk bevallen.

Aflevering 4
De hoogzwangere draagmoeder Hettie heeft vlak voor haar bevalling een ernstig auto-ongeluk gehad. Ze wordt met spoed het ziekenhuis binnengebracht. Na onderzoek blijkt dat de verwondingen meevallen, maar Hettie maakt zich grote zorgen over haar baby. Dokter Peter Paul heeft geen goed nieuws. De 13-jarige Jeffrey heeft zijn arm gebroken, maar dokter Siebe krijgt geen duidelijkheid over de oorzaak van het ongeval.

Aflevering 5
Nienke, een zeer talentvolle volleybal-speelster, gaat extreem ver voor haar sport. Dat gaat ten koste van haar gezondheid. Dokter Yvette treft namelijk amfetamine aan in de urine van het meisje. Vincent meldt zich bij dokter Siebe. Hij voelt zich al enkele jaren verschrikkelijk moe. Vincent heeft al heel wat dokters bezocht, maar een diagnose werd nooit gesteld. Hij hoopt dan ook dat dokter Siebe hem kan vertellen wat er aan de hand is.

'Echte Verhalen: Dokters', vanaf maandag 4 maart elke werkdag om 18.20 uur op VTM.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Helaasheid der Dingen' (foto: VTM - © VMMa 2012)

De dertienjarige Gunther Strobbe woont samen met zijn vader Celle en drie ooms bij zijn grootmoeder. De Strobbes zijn, na een reeks mislukte huwelijken, terug ingetrokken in het ouderlijk huis. Het mannengezin leeft er in het smerigste krot van het onooglijke Reetveerdegem onder het motto 'God schiep de dag en wij feesten ons er vrolijk doorheen'. Gunther wordt er dagelijks geconfronteerd met enorme hoeveelheden alcohol, rokkenjagen en nietsdoen. De komst van tante Rosie en haar dochter Sylvie is een welkome afwisseling in de sleur van zijn uitzichtloze bestaan. Voor Gunther zijn Rosie en Sylvie het bewijs dat er leven bestaat buiten Reetveerdegem.

Met: Kenneth Vanbaeden (Gunther Strobbe (kind)), Koen De Graeve (Marcel 'Celle' Strobbe), Valentijn Dhaenens, Wouter Hendrickx (Lowie 'Petrol' Strobbe), Johan Heldenbergh (Pieter 'Breejen' Strobbe).

'De Helaasheid Der Dingen', om 20.30 uur op VTM.

Dossiers