Nieuw bij VTM: 'Echte Verhalen: Dokters'

zondag 3 maart 2013

Eerlijke emoties, intens geluk of diepe onrust: artsen worden elke dag geconfronteerd met de verhalen van hun patiŽnten. Vijf artsen met een sterke persoonlijkheid en een luisterend oor voor hun patiŽnten staan centraal in 'Echte Verhalen: Dokters'.

De scripted realityreeks volgt het dagelijkse reilen en zeilen op de medische werkvloer en zoomt in op bijzondere ziekenhuisverhalen.

Dokters Noortje, Peter Paul, Roos, Yvette en Siebe buigen zich in elke aflevering over twee patiënten met de meest uiteenlopende ziektes en aandoeningen. Van borstkanker over geheugenverlies tot de ziekte van Lyme: elk verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten en wordt levensecht vertolkt door acteurs. Sommige patiënten zijn ook in het echte leven drager van de desbetreffende aandoening, een gegeven dat van 'Echte Verhalen: Dokters' een unieke reeks maakt waarin fictie en real life hand in hand gaan.

In 'Echte Verhalen: Dokters' staan zowel vaak voorkomende als minder frequente medische aandoeningen in de kijker en worden echte emoties belicht. De grens tussen fictie en realiteit is uitermate klein, waardoor de kijker meteen meegezogen wordt in het verhaal. Scripted reality is in Duitsland en Nederland al langer een succesverhaal, vanaf maandag 4 maart kan ook de VTM-kijker kennismaken met het genre.

Week 1 van maandag 4 t.e.m. vrijdag 8 maart 2013 om 18.20 uur

Aflevering 1
Guy’s partner Moniek schenkt binnenkort het leven aan hun allereerste kindje. De droom dreigt echter uit elkaar te spatten, want Moniek werd ‘s nachts geteisterd door een bloeding. De echografie legt een onthutsend medisch probleem bloot... Carolien heeft een afspraak met dokter Yvette omdat ze last heeft van ademhalingsproblemen. De dokter merkt al snel dat er meer aan de hand is dan haar patiënte laat uitschijnen. Een openhartig gesprek brengt dan ook een schokkend verhaal aan het licht…

Aflevering 2
Daniël is piloot. Hij heeft last van hoofdpijn en vermoeidheid, en heeft af en toe het gevoel dat hij gaat flauwvallen. Volgens Daniël komt dat door zijn drukke werkschema, maar als de ware toedracht naar boven komt, moet dokter Peter Paul een moeilijke beslissing nemen. Een koppel dat verwikkeld is in een scheiding vraagt dokter Noortje om een DNA-test af te leggen, zodat zij kunnen bepalen wie de voogdij van hun kinderen krijgt. Uit de test komt een resultaat dat niemand van tevoren had verwacht.

Aflevering 3
Dokter Siebe ontvangt een vrouw met vage klachten. Als blijkt dat zij besmet is met Hepatitis C, moet ook haar man getest worden. Het resultaat van de test brengt een lang bewaard geheim aan het licht. Dokter Peter Paul en dokter Siebe komen tot een ongemakkelijke ontdekking: twee van hun patiënten zijn allebei zwanger van dezelfde man en moeten tegelijk bevallen.

Aflevering 4
De hoogzwangere draagmoeder Hettie heeft vlak voor haar bevalling een ernstig auto-ongeluk gehad. Ze wordt met spoed het ziekenhuis binnengebracht. Na onderzoek blijkt dat de verwondingen meevallen, maar Hettie maakt zich grote zorgen over haar baby. Dokter Peter Paul heeft geen goed nieuws. De 13-jarige Jeffrey heeft zijn arm gebroken, maar dokter Siebe krijgt geen duidelijkheid over de oorzaak van het ongeval.

Aflevering 5
Nienke, een zeer talentvolle volleybal-speelster, gaat extreem ver voor haar sport. Dat gaat ten koste van haar gezondheid. Dokter Yvette treft namelijk amfetamine aan in de urine van het meisje. Vincent meldt zich bij dokter Siebe. Hij voelt zich al enkele jaren verschrikkelijk moe. Vincent heeft al heel wat dokters bezocht, maar een diagnose werd nooit gesteld. Hij hoopt dan ook dat dokter Siebe hem kan vertellen wat er aan de hand is.

'Echte Verhalen: Dokters', vanaf maandag 4 maart elke werkdag om 18.20 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De 3 Wijzen' (foto: Eťn - © VRT 2018)

Jonge Wijzen deze keer: Rik Verheye, Julie Van den Steen en Jens Dendoncker. Wat gebeurde er in Bozar met een kunstwerk van Yves Klein? Waarom begint Julie midden de opname een wortel te snijden? Wordt Mathias Vergels de nieuwe leadzanger van de punkband Greenday? Wat is er gebeurd met de huisdieren van Rik, Julie en Jens? En wist je dat er een Belg de gemeenschappelijke zijde van de euromunten heeft ontworpen?

Dossiers