Donderdag in 'Komen Eten': Christoph D'Haese, burgemeester van Aalst

woensdag 2 april 2014
Foto: VIER - © SBS Belgium 2014

Christoph D'Haese is sinds vorig jaar burgemeester van ajuinenstad Aalst. Hij wil in 'Komen Eten' bewijzen dat politici niet saai hoeven te zijn, maar dat ze ook goed kunnen lachen.

Als Aalstenaar ziet Christoph het als zijn opdracht om voor humor en ambiance te zorgen, zonder dat zijn gerechten aan kwaliteit moeten inboeten. Elk bord moet volgens D'Haese een schilderijtje zijn, want je eet ook met je ogen vindt hij.

Als voorgerecht geen typisch Aalsters gerecht als smoutenbollen met pickles, maar wel een Italiaanse melanzane parmigiane. Als hoofdgerecht serveert Christoph rack van ree met ballade van groenten.

Volgens de gastheer van vanavond laat de ware meester zich kenmerken door de beperking: het moet niet overdreven veel zijn, maar wel lekker. Een andere keukenwijsheid volgens D'Haese: 'schoon vlees is als een schone vrouw: je moet het respecteren en met zachtheid behandelen.'

Omwille van een noodgeval in Kortrijk wordt Vincent Van Quickenborne tijdens het dessert plots weggeroepen. Komt Quickie tijdig terug, of moet zijn collega uit Aalst het zonder Kortrijkse punten stellen vanavond...?

Zaterdag is er... 'Chez Piet'
'Komen Eten' krijgt ook deze week een culinair verlengstuk op zaterdagavond. Chef-kok Piet Huysentruyt nodigt Vincent, Peter, Kathleen en Christoph uit bij hem thuis in de Franse Ardèche. In zijn door Gault&Millau bekroonde restaurant Likoké maakt hij van de gerechten die de burgemeesters hebben bereid echte topgerechten.

Toch draait' Chez Piet' niet enkel om eten. Piet Huysentruyt verkent met zijn vier gasten de prachtige streek van de Ardèche en laat hen genieten van la douce France in al haar facetten. De perfecte ontspanning na een week hard werken: voor Piet, voor zijn 'Komen Eten'-gasten en voor alle VIER-kijkers!

'Komen Eten', donderdag 3 april om 20.15 uur op VIER.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Jani en Angelique in 'Zo Man Zo Vrouw' (foto: VIJFtv - © SBS Belgium)

Tiffany en Sam kennen elkaar al sinds hun kindertijd, maar de verliefdheid is nog altijd levendig. Ze houden van elk vezeltje in elkaars lichaam, enkel de vezels rond hun lichaam vormen een probleem. Volgens Tiffany is Sam te lui om kleren te kopen en vindt hij het gewoon makkelijker om er te krijgen. Zijn kast puilt uit van legerbroeken en mouwloze hemdjes. Sam is op zijn beurt niet te spreken over de kledingstijl van Tiffany. Ze draagt vooral losse T-shirts, losse hemdjes en broeken die ruim rond haar benen hangen. Zal Jani erin slagen om dit sympathiek koppel de charmante uitstraling te geven die het verdient.

'Zo Man Zo Vrouw', om 20.35 uur op VIJF

Dossiers