Actrice Tine Embrechts te gast in 'Voor de Leeuwen'

woensdag 11 oktober 2017
Foto: Eén - © VRT 2017

Op donderdag 12 oktober is de hoogzwangere Tine Embrechts de centrale gast in 'Voor de Leeuwen'. Tine deelt een verleden met gastheer Bart Peeters, hij was zelfs zeer nauw betrokken bij de start van haar televisiecarrière.

Zo maakte zij ooit deel uit van het creatieve ensemble De Kakkewieten, een fictieve turngroep die wekelijks optrad in Barts tv-reeks 'De Vliegende Doos'.

De acht jonge talenten achten de tijd rijp voor een ‘Kakkewieten-revival’ en brengen een nooit eerder vertoonde goochel-act met publieksparticipatie. Dit roept veel herinneringen op bij Tine.

Grote vrouw
De 18 -jarige Jade heeft al zeker één ding gemeen met Tine: ze meten beiden 1,78 meter.  Ze weet dus wat het betekent om als ‘grote vrouw’ door het leven te gaan. Jade maakte een lied over dit thema en laat zich visueel ondersteunen door Pieter en Peter, die moeten aantonen dat zelfs Napoleon helemaal niet zo klein was.

Upperdare
Wat gebeurt er als een groepje brave huismoeders in plaats van een tupperware party een upperdare party krijgt geserveerd? Dat ontdekt Anouck, samen met haar vriendinnen, wanneer ze Ariane over de vloer krijgt in de rol van vertegenwoordigster van erotische artikelen.

Verder puttend uit het gemeenschappelijke verleden van Bart en Tine keek Dries nog eens naar de knotsgekke, absurdistische afleveringen van de Jos Bosmans show. Dit was een vast onderdeel in Barts humorprogramma 'Het Peulengaleis'. Dies maakte hier een vervolg op als Jordy Bosmans, de kleinzoon van Jos. Hij wordt geassisteerd door Irene, een rol die in de originele versie vertolkt werd door Tine zelf.

Op naar de bevalling
Tine is voor de vierde keer zwanger. Voor Pieter de aanleiding om op piano de ultieme ode aan de zwangere vrouw te brengen, getiteld ‘Ik wil uit je komen’. Nic vertolkt dan weer een gynaecoloog  in een sketch rond Tines bevalling. Samen met Jade en Dries toont hij aan wat er allemaal kan gebeuren in het bevallingskwartier wanneer de patiënt een bekende actrice is en de vader één van de strafste imitatoren van Vlaanderen. Spek naar de bek voor stemmenvirtuoos Nic.

'Voor de Leeuwen', donderdag 12 oktober om 20.40 uur op Eén.

Staf Coppens (foto: TVvisie - © Roger Mortelmans 2016)

Voor deze laatste aflevering zijn Staf en zijn experten te gast in de Zoo van Antwerpen. Een man heeft een halsketting bij die ontworpen zou zijn door Salvador Dalí. Klopt dat? En wat zegt dat over de waarde? Een verzamelaar heeft twee strips bij: één van Lucky Luke en één van Jerommeke, gepersonaliseerd en gehandtekend door de tekenaars. Expert Karl krijgt dan weer een klein schilderijtje van de hand van de kunstenaar Chauvin te zien. De eigenaar kocht het voor amper 500 euro en deed daarmee wellicht een heel goede zaak. Maar de grootste vondst van de dag is ongetwijfeld een bronzen beeld van de hand van J. Dupon, een belangrijke Belgische beeldhouwer.

'Rijker dan je Denkt?', om 20.35 uur op VTM.