Videoland Original dramaserie 'Máxima' komt met tweede seizoen

dinsdag 16 april 2024
Foto: Videoland - © RTL 2024

De nieuwe Videoland Original high-end dramaserie 'Máxima', die vanaf zaterdag 20 april te streamen is, krijgt een tweede seizoen.

Peter van der Vorst, Directeur Content RTL en Rachel van Bommel, producent Millstreet Films, maakten dit bekend in een bomvol Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. In aanwezigheid van cast, crew en tal van Bekende Nederlanders en genodigden vond de feestelijke première van het eerste seizoen daar plaats.


In het tweede seizoen van de Videoland Original 'Máxima' vertolken Delfina Chaves en Martijn Lakemeier wederom de hoofdrollen van Máxima en Willem-Alexander. Elsie de Brauw en Sebastian Koch keren terug voor hun rollen als Beatrix en Claus. Saskia Diesing, Joosje Duk en Roxanne Stam zijn verantwoordelijk voor de regie van het tweede seizoen en de scenario’s worden geschreven door Rifka Lodeizen en Daan Gielis.

Peter van der Vorst, Directeur Content RTL: 'We zijn enorm trots op de kwaliteit van deze unieke Videoland original en hebben daarom nu al besloten een tweede serie te bestellen. In de eerste reeks zien we hoe een Argentijns meisje zich ontwikkelt tot een zelfverzekerde jonge vrouw die smoorverliefd wordt op een Nederlandse prins. Maar het verhaal gaat natuurlijk verder. Máxima trouwt, wordt moeder én koningin. Stuk voor stuk gebeurtenissen die in ons collectief geheugen gegrift staan en die we in het vervolg gaan terugzien. Dit zijn de grote Nederlandse verhalen die onze abonnees graag willen zien bij Videoland!'

Rachel van Bommel, producent Millstreet Films: 'Dat Videoland ons al vóór release van het eerste seizoen liet weten dat ze graag een tweede seizoen willen bestellen, is natuurlijk een droomscenario. In het nieuwe seizoen komt Maxima er achter dat het behouden van de liefde van het Nederlandse volk niet zo makkelijk is als het winnen ervan. Ik kijk enorm uit naar de draaiperiode die in oktober van start gaat met hetzelfde team dat seizoen één ook zo prachtig gemaakt heeft. Daarnaast gaan we natuurlijk aan de slag met de casting van de rest van de Nederlandse koninklijke familie met wie we in het tweede seizoen kennis maken.'

De Videoland Original 'Máxima' is vanaf zaterdag 20 april in Nederland te streamen bij de nummer twee steamingdienst van Nederland en op diezelfde dag is de eerste aflevering om 21.35 uur bij RTL 4 te zien als Videoland-première. De serie is internationaal al verkocht aan een groot aantal landen, waaronder Duitsland, België, Latijns-Amerika, Kroatië, Oostenrijk, Israël, Letland, Slowakije, Italië en Hong Kong.

Over de Videoland Original 'Máxima'
De zesdelige high-end dramaserie vertelt het fascinerende levensverhaal van Koningin Máxima tot aan de verloving met de Nederlandse kroonprins, gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten.

De hoofdrollen worden vertolkt door Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakemeier (Willem-Alexander). Beatrix wordt gespeeld door Elsie de Brauw en Sebastian Koch vertolkt de rol van Claus. Daarnaast zijn voor de rollen van Máxima’s ouders, Maria Pame en Jorge Zorreguieta, de internationale acteurs Valeria Alonso en Daniel Freire gecast. Ivan Lapadula speelt Máxima's ex-vriend Tiziano. Krezip is als featuring artist verantwoordelijk voor de titelsong van de nieuwe Videoland Original, daarnaast schrijft Krezip voor elke aflevering een nieuw origineel nummer.

‘Máxima’ wordt geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in coproductie met FBO en Beta Film, met de ondersteuning van het Nederlands Filmfonds Production Incentive, het Creative Europe MEDIA programma en het Belgische Tax Shelter. De regie is in handen van Saskia Diesing, Joosje Duk en Iván López Núñez. Het scenario is geschreven door Marnie Blok, Ilse Ott, Judith Goudsmit, Diede Zillinger Molenaar en Sytske Kok.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Don't Worry Be Happy' (Play4)

In Kontich begint Sabrina aan de ochtend samen met haar dochters. Vroeger runde ze een bloeiende kinderopvang, maar na een burn-out sloot ze de deuren. Sindsdien moet ze meer letten op hun uitgaven en heeft ze geleerd dat je met minder ook gelukkig kan zijn. In Brugge heeft Peter een hectische dag voor de boeg, hij moet een bestelling leveren.

'Don't Worry, Be Happy', om 21.15 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 00:00
    Dagelijkse kost
    06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  • 23:30
    The Wimbledon Kidnapping
    07:30
    Ketnet Junior
  • 20:15
    VRT NWS journaal met VGT
    05:00
    Geen uitzending
  • 00:30
    The Good Doctor
    05:30
    Geen uitzending
  • 23:50
    Extreme Love Stories
    02:25
    Geen uitzending
  • 22:45
    Miss Bala
    09:15
    Geen uitzending
  • 00:20
    Walker, Texas Ranger
    09:15
    Geen uitzending
  • 00:20
    Beverly Hills, 90210
    16:15
    The X-Files
  • 00:35
    All Saints
    06:00
    Joe
  • 23:55
    De Tafel van Gert
    04:50
    Geen uitzending
  • 00:15
    Friends
    02:35
    Neighbours: A New Chapter
  • 23:55
    Scorpion
    02:15
    Sydney Harbour Force
  • 23:35
    Love Island
    02:45
    Geen uitzending
  • 00:25
    Castle
    05:00
    Geen uitzending
  • 00:30
    Herhalingslus
    08:00
    Wijzer Wonen
  • 00:34
    Leven als vakman
    06:00
    Lovely Day
  • 00:30
    Sarah's Sweet Table
  • 23:55
    Premier League
    02:00
    MotoGP
  • 00:20
    DCI Banks
    02:00
    Beyond Paradise
  • 00:33
    NOS Journaal
    01:33
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 00:39
    Nieuwsuur
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 00:01
    Sophie & Jeroen
    02:13
    Dichter bij Anne Frank