Sven Ornelis gaat de ochtend presenteren op JOE

donderdag 16 juni 2016

JOE wordt vanaf dinsdag 16 augustus versterkt. Met de nieuwe baseline 'All The Way' wordt JOE in een nieuw, hedendaags kleedje gestoken. Met een mix van classics en hits van nu, wil JOE meer dan ooit de generatie van 35- tot 50- jarigen bereiken in Vlaanderen.

Op programmatorisch vlak brengt de radiozender een mix van sterkhouders en nieuwe persoonlijkheden. Op 16 augustus start JOE met een nieuw ochtendduo: Sven Ornelis en Anke Buckinx. Daarnaast verwelkomt JOE nieuwe stemmen Rani De Coninck en Luk Alloo.


Iwan Reuvekamp, programmadirecteur radio: 'JOE is al een hele tijd aan een mooi parcours bezig. In het afgelopen voorjaar zelfs met een recordcijfer als resultaat. Maar stilstaan is achteruitgaan, dus versterken we JOE vanaf 16 augustus. We vinden het belangrijk om met onze radiozender de verbinding te maken tussen vroeger en nu. En tegelijkertijd eigentijds en fris te klinken. Naast de muziek zijn boeiende persoonlijkheden ook belangrijk. We zijn blij dat we ons sterk DJ-team kunnen aanvullen met een paar nieuwe namen.'

Sven Ornelis en Anke Buckinx presenteren samen de ochtend
Vanaf 16 augustus zijn het Sven Ornelis en Anke Buckinx die elke ochtend de JOE-luisteraar vergezellen. Voor beide Qmusic-stemmen is de ochtend niets nieuw: Sven heeft er 14 jaar ervaring opzitten en ook Anke heeft de ochtend al gepresenteerd tijdens schoolvakanties.

Sven Ornelis: 'Vorig jaar stopte ik met de ochtendshow van Qmusic omdat ik ruimte wilde geven aan jong talent. Maar ik geef toe, het is blijven kriebelen. Een ochtendshow maken, is namelijk het allerliefste dat ik doe. En JOE is me in deze fase van mijn leven helemaal op het lijf geschreven. Anke en ik gaan vanaf augustus all the way om de luisteraar een leuke ochtend te bezorgen.'

Anke Buckinx: 'Sssssssspannend! Ik kijk er zo naar uit om de JOE-luisteraars te leren kennen. Ik zie het ook helemaal zitten om dit samen met Sven te doen. We hebben onlangs nog samen de 'Top 500 van de 90's' gepresenteerd bij Qmusic, en toen was er al een leuke klik. Dus: bring it on!'

Raf Van Brussel en Rani De Coninck nieuw duo in de avondspits
In de avondspits tussen 16.00 en 19.00 uur neemt een nieuw duo de luisteraar op sleeptouw. Raf Van Brussel en Rani De Coninck zullen elke weekdag de luisteraar updaten rond de actualiteit van de dag en vooruitblikken naar de tv-avond. Het perfecte ontstressmoment na een werkdag.

Voor Raf is de avondspits niet nieuw en ook Rani heeft al heel wat radio-ervaring opgedaan bij het vroegere Donna, Radio 2 en ook bij 4FM, de voorloper van JOE. Tess Goossens, die dit najaar op bevallingsverlof is, zal Rani nadien aflossen in de spits. Rani zelf is dan op een ander moment te horen.

Rani De Coninck: 'Ik hou ervan om live op antenne te gaan en rechtstreeks contact te hebben met de luisteraar. Die elke dag op een plezante manier door de spits loodsen, lijkt me zalig om te doen. Zeker aan de zijde van een positieve, toffe kerel als Raf.'

Raf Van Brussel: 'Ik kan niet anders dan opgetogen zijn met deze samenwerking. Rani laat de mensen lachen, ze staat met haar voeten in de wereld, #genietenvandekleinedingen is haar meest gebruikte hashtag, ze heeft een wreed warme persoonlijkheid, ze is een fiere mama, lijkt wel de knappere zus van Charlize Theron, én houdt daarenboven van muziek. Mij hoor je niet klagen.'

Weekdagen: sterkhouders op post
Tijdens de week horen we bij JOE om 9.00 uur na de ochtendshow, Alexandra Potvin die één en al oor is voor de werkende JOE-luisteraar met de favoriete platen voor op de werkvloer. Om 12.00 uur kunnen JOE luisteraars tijdens hun middaglunch ontspannen met Leen Demaré. Carl Schmitz neemt over tussen 13.00 en 16.00 uur met een snelle muzikale trein die je meeneemt naar de volgende stop 'Raf & Rani'. Om 19.00 uur neemt Jan Bosman over. Hij houdt de vinger aan de muzikale pols met nieuwe singles, muzikale weetjes en een hoog tempo aan classics en hits van nu. En Nathalie Delporte sluit vanaf 21.00 uur de dag af met 'Heartbeats'. Het JOE-programma dat al bijna 10 jaar voor een romantische avond met pit zorgt.

Weekend: Luk Alloo in een pittige zondagse ochtendshow
De weekendprogrammatie wordt ook versterkt. Sterke radiomakers en vertrouwde stemmen zetten in het weekend alles op alles om de luisteraar de beste JOE te geven. Bjorn Verhoeven, Elke Van Mello, Lenke Van Olmen, Herbert Bruynseels, Els De Craecker, Truus Druyts… zullen het weekend kleur geven, zowel muzikaal als inhoudelijk.


DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 12:12
    Dagelijkse kost
    00:05
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:10
    Nachtlus
  • 12:15
    Ket & Doc
    21:00
    Geen uitzending
  • 12:20
    Milo
    01:25
    Geen uitzending
  • 12:15
    Achter gesloten deuren
    00:50
    Geen uitzending
  • 11:55
    Geen uitzending
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 10:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 12:15
    Strong Medicine
    01:00
    The Flying Doctors
  • 10:00
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 11:05
    Geen uitzending
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 11:50
    Castle
    00:20
    ER
  • 12:05
    Borderforce USA: The Bridges
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 12:15
    Dr. Phil
    00:35
    Love Island
  • 12:10
    World's Most Evil Killers
  • 12:00
    Wijzer Wonen
    00:50
    Herhalingslus
  • 12:23
    Trap bouwen met roger
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 11:40
    Het Weekmenu
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 11:25
    Premier League
    01:00
    Six Nations
  • 12:20
    Death in Paradise
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 12:16
    NOS Journaal
    01:11
    EenVandaag
  • 12:16
    Matthäus Passion
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 12:22
    Olivia
    00:25
    Sophie & Jeroen