Sam, Heidi, Maarten en Dorothee delen 9 dagen lang Plezante Premies uit

dinsdag 18 april 2017
Foto: Qmusic - © MEDIALAAN 2017

'De Plezante Premies waren vorig jaar een enorm succes. Daarom gaan wij ze dit jaar samen met Maarten en Dorothee opnieuw uitreiken. Want er is altijd wel een tof of spannend project waar je van denkt: als ik daar nu eens het geld voor had, dan zou ik er iets moois van kunnen maken', vertelden Qmusic-dj's Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen deze ochtend op de radio.

Vanaf dinsdag 2 mei delen ze 9 dagen lang Plezante Premies voor maar liefst 50.000 euro uit aan de meest geestige, warme, zotte of wereldverbeterende droomprojecten van luisteraars om zo de wereld een beetje plezanter te maken. Daarvoor krijgen de radio-dj’s hulp van een jury van Qmusic-luisteraars die bijgestaan wordt door juryvoorzitters Hans Bourlon, Véronique Leysen en An Lemmens. Iedereen kan een project indienen en zich inschrijven voor de jury via Qmusic.be en via de Q-app.

Hans Bourlon was te gast in de studio: 'Het is heel belangrijk dat mensen zelf initiatief nemen. Ondernemen is een proces van vallen en opstaan, maar met de nodige steun en een klein beetje geluk kan een klein idee een enorm succes worden. Met de Plezante Premies zorgen we alvast voor dat extra duwtje in de rug.'

Qmusic-luisteraars in jury samen met Hans Bourlon, Véronique Leysen en An Lemmens
Wie sleept een Plezante premie in de wacht? Daar beslist een jury van Qmusic-luisteraars over samen met de hulp van niet 1 – vorig jaar was dat De Mol-finaliste Hanne Vanhaesebrouck – maar 3 juryvoorzitters: Hans Bourlon, Véronique Leysen en An Lemmens. Elke weekdag van 2 tot en met 12 mei zullen 3 verschillende luisteraars in de jury zetelen met één van de juryvoorzitters om te beslissen welk project een Plezante Premie verdient. De projecten, waar de jury die dag uit kan kiezen, worden eerst voorgesteld bij Sam & Heidi in de ochtend. Diezelfde dag komt de jury tussen 16.00 en 19.00 uur samen tijdens het programma van het avondspitsduo Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe waar ze de knoop uiteindelijk zullen doorhakken.

Maarten en Dorothee zijn benieuwd welke projecten het dit jaar zullen halen: 'Of je nu die lelijke grijze muur van je school wil verfraaien met een gigantisch grafitiekunstwerk, je eerste single wil opnemen of een bijna-uitgestorven diersoort wil redden met een vernuftig idee. Je kan het echt zo gek niet bedenken of wij steunen het met centen!'

Deze 10 projecten kregen vorig jaar een 'Plezante Premie'
Van een kinderboerderij tot een schoenenwebsite voor vrouwen met grote voeten. Vorig jaar kwamen er meer dan 2000 inzendingen binnen en 10 daarvan droegen de voorkeur weg van de jury:

- Katrien uit Oudegem richtte een kinderboerderij op
- Charlotte uit Lint lanceerde Grandeleganza.be, een schoenenwebsite voor vrouwen met grote voeten
- Maya uit Berchem organiseerde al 2 keer een STERKkamp, kampen voor kinderen die het emotioneel wat moeilijker hebben
- Erik uit Brussegem maakte een sinterklaasfilm voor het goede doel
- Daphne uit Bilzen gaf de kinderen van het internaat Alicebourg een nieuwe outfit
- Bart uit Deurne richtte een community platform voor vrijwilligers op
- Marie uit Kruibeke stampte een Mocktailbar uit de grond
- Patricia uit Schendelbeke richtte een Fablab op waar kinderen kunnen leren over technologie
- Annemie uit Mechelen richtte een nieuw synchroonzwemster-groepje op
- Chiro Jevati uit Tielt-Winge liet aangepast sanitair installeren voor mindervaliden

'Plezante Premies', van 2 mei tot en met 12 mei. Projecten insturen kan via Qmusic.be en via de Q-app. Inschrijven voor de jury kan vanaf nu, 18 april, via Qmusic.be en via de Q-app.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Julie Colpaert in 'Telefacts Zomer' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2016)

Telefacts Zomer neemt je mee in de wereld van luxueuze megajachten. Hier geldt: hoe groter, hoe beter. Als je boot geen vijftig meer lang is, dan tel je niet in deze wereld. The place to be voor de superrijken is niet langer een of ander Caraïbisch eiland, maar de poolstreken. De nieuwste hype onder de megajachten zijn dan ook de expeditiejachten.

'Telefacts Zomer', om 21.55 uur op VTM.

Dossiers