Ianthe en Nicoline van De Buurtpolitie strippen politiesongs bij 'Raf & Rani'

maandag 13 februari 2017
Foto: Joe - © MEDIALAAN 2017

Vanaf vandaag, maandag 13 februari, zijn Ianthe Tavernier en Nicoline Hummel, twee actrices van het populaire VTM-programma 'Echte Verhalen: De Buurtpolitie', elke week te horen bij het Joe-avondspitsduo Raf Van Brussel en Rani De Coninck.

Ianthe, oftewel inspectrice Floor Lommelen, en Nicoline, hoofdinspectrice Tineke Schilebeeckx, hebben naast acteertalent ook heel wat zangtalent in hun mars. De twee zingen acht weken lang op maandag om 17.45 uur politiesongs onder muzikale begeleiding van onder andere Raf in de rubriek 'De Buurtpolitie Stript' bij Joe.

'We noemen het 'De Buurtpolitie Stript', want ze strippen elke week een nummer', lichten Raf & Rani toe. 'Vaak is dat niet meer dan enkel piano en hun stemmen, soms ook een akoestische gitaar.'

Ianthe Tavernier vertelde op de radio: 'Nicoline en ik waren heel de week al supernerveus voor ons eerste nummer. Maar we gaan heel graag de uitdaging aan om gestripte versies van politiesongs te brengen, enkel met piano en gitaar. Zo zingen we eigenlijk de link met De Buurtpolitie.'

Deze avond waren Ianthe en Nicoline voor het eerst te horen bij Raf & Rani. Ze brachten een 'gestripte' versie van Every Breath You Take van The Police.

logo één logo Eén logo

Aan de hand van gesprekken met onder meer mensen die rechtstreeks betrokken waren bij de aanslagen zoeken Martine Tanghe en Lieven Van Gils het antwoord op de vraag: zijn wij veranderd? Gasten zijn o.m. basketbalspeler Sebastien Bellin (die dag aanwezig op de luchthaven), premier Charles Michel en minister Jan Jambon, Rudi Vranckx, hulpverleners, slachtoffers en nabestaanden. Er zal ook muziek zijn, van Bart Peeters en een 22-koppig koor, en reportages van o.m. Karine Claassen, Lidewij Nuitten en Machteld Libert.

Speciale uitzending n.a.v. de aanslagen in Zaventem en Maalbeek 1 jaar geleden.

'22/3 - 1 jaar later', om 20.40 uur op Eén.