De Kreuners stoten Gorki van de troon in 'Best of Belgium Top 100' van Joe

zaterdag 21 juli 2018

Joe-dj's Leen Demaré en Jan Bosman draaiden zaterdag 21 juli de 100 beste Belgische platen tijdens de 'Best of Belgium Top 100' en dat vanuit de Joe-zomercaravan op het Zomercarnaval in Kortrijk.

Dat deden ze naar aanleiding van de Nationale Feestdag. De Joe-luisteraars vinden Ik Wil Je van De Kreuners het allerbeste nummer van Belgische makelij en stemden het massaal op nummer 1. De Kreuners stoten zo Mia van Gorki van de troon, die vorig jaar nog helemaal bovenaan de lijst stond. The Way To Your Heart van Soulsister, die in de vorige lijst de tweede plaats innam, sluit nu de top 3 af.

Niels Destadsbader bracht vier maanden geleden Verover Mij uit en verovert daar nu de 87ste plaats mee. Hij is de enige artiest die in de lijst staat met een nummer dat hij dit jaar uitbracht. De comeback van De Kreuners is duidelijk, want ze staan met de meeste noteringen (3 nummers) in de lijst. Ook Stromae en Raymond van het Groenewoud werden drie keer in de top gestemd. Met Verliefd Op Chris Lomme zijn De Kreuners ook één van de sterkste stijgers.

De top 10 van de 'Best of Belgium Top 100':

1. Ik Wil Je - De Kreuners
2. Mia - Gorki
3. The Way To Your Hear - Soulsister
4. Daar Gaat Ze - Clouseau
5. She Goes Nana - The Radios
6. Lena - 2 Belgen
7. Ik Hou Van U / Je T’aime Tu Sais - Monza & Marie Daulne
8. Formidable - Stromae
9. Sensualité - Axelle Red
10. O La La La (C’est Magnifique) - TC Matic

Koen De Bouw in 'Professor T.' (foto: Eén - © VRT 2016)

Een juwelier wordt aangereden wanneer hij gehaast de straat oversteekt met in zijn tas een collectie zeer waardevolle diamanten. De speurders vermoeden dat er meer aan de hand is en bezoeken de familie van de diamantair. Na een pijnlijk ongeval in een openbaar zwembad - de zoveelste opdracht van dokter Gijselbrecht - komt T. in het ziekenhuis terecht. Annelies heeft de knoop doorgehakt en laat haar vader opnemen in een instelling. Na de schorsing van hoofdinspecteur Rabet neemt commissaris Flamant zijn taken over.

'Professor T.', om 22.35 uur op Eén.