Winnaar 'Screentest' krijg presentatiecontract bij RTL

dinsdag 15 mei 2018

In het komend televisieseizoen gaat RTL 4 op zoek naar nieuw presentatietalent. Twaalf zorgvuldig geselecteerde kandidaten laten Nederland in 'Screentest' kennismaken met hun talent en hopen op dat presentatiecontract bij RTL.

Presentatoren in spé kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via de site van RTL.

Onder leiding van Gordon worden de deelnemers flink op de proef gesteld. Door het uitvoeren van verschillende opdrachten, op locatie en in de studio, kunnen ze hun ware talent laten zien. Deze opdrachten zijn onderdelen van iconische tv-programma’s uit heden en verleden. De driekoppige jury staat onder aanvoering van de vaste juryvoorzitter Robert ten Brink. De overige twee juryleden wisselen elke week. Gezamenlijk hebben zij een schat aan presenteer-ervaring en op basis daarvan bepalen zij wie welk onderdeel wint en kans maakt op de hoofdprijs.

Vanaf vandaag aanmelden
De inschrijving staat vanaf vandaag open voor iedereen die droomt van een carrière als presentator van een talentenjacht, een reisprogramma of quizmaster van een spannend spel. RTL zoekt een presentator met gevoel voor humor, die dit kan combineren met een serieuze en integere kant en die zijn of haar zenuwen in bedwang kan houden bij een live-uitzending. Belangrijk is ook dat nieuw presentatietalent kan improviseren en hiermee mooie en spraakmakende televisie kan maken.

Vanaf vandaag kunnen kandidaten zich aanmelden met een video van maximaal één minuut in één take via http://www.rtl.nl/screentest.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

Koen De Bouw in 'Professor T.' (foto: Eén - © VRT 2016)

Een juwelier wordt aangereden wanneer hij gehaast de straat oversteekt met in zijn tas een collectie zeer waardevolle diamanten. De speurders vermoeden dat er meer aan de hand is en bezoeken de familie van de diamantair. Na een pijnlijk ongeval in een openbaar zwembad - de zoveelste opdracht van dokter Gijselbrecht - komt T. in het ziekenhuis terecht. Annelies heeft de knoop doorgehakt en laat haar vader opnemen in een instelling. Na de schorsing van hoofdinspecteur Rabet neemt commissaris Flamant zijn taken over.

'Professor T.', om 22.35 uur op Eén.