'Wie Kent Mij Nog?' bij de EO

zondag 24 september 2017
Foto: Evangelische Omroep - © Willem Jan de Bruin 2017

Tijdens de landelijke 'Week tegen Eenzaamheid' portretteert de EO vijf mensen die eenzaam zijn. Dagelijks deelt één van de hoofdpersonen zijn of haar levensverhaal, waardoor de eenzaamheid tastbaar wordt. Hoe zijn ze eenzaam geworden?

Waarom lukt het niet om mensen te ontmoeten? En, zoals iedere geportretteerde zichzelf uiteindelijk afvraagt: 'Wie kent mij nog?'.

In vijf aangrijpende afleveringen vertellen de vijf geportretteerden over hun eenzaamheid en de strijd om uit hun isolement te komen. Daan (79) had ooit een succesvolle baan had Philips en leidde een rijk sociaal leven. Totdat 14 jaar geleden zijn vrouw overleed en zijn wereld instortte. De 83-jarige Walter brengt een groot deel van de dag door op zijn stoel voor het raam.

Harold (46) is al zijn hele leven eenzaam, wat het leven voor hem bijna ondragelijk maakt.  De ouders van Ietje (78) werden vermoord door de nazi’s, waardoor ze van pleeggezin naar pleeggezin zwierf. In de laatste aflevering zien we de 37-jarige Peter, die graag vrienden wil. Maar wat hij ook onderneemt, het lukt hem niet om vrienden te maken.

Samen tegen Eenzaamheid
Samen met Coalitie Erbij, initiatiefnemer van de landelijke 'Week tegen Eenzaamheid' hoopt de EO het thema eenzaamheid in Nederland onder de aandacht te brengen. 'We willen samen iets doen tegen eenzaamheid en mensen in beweging krijgen richting hun eigen familielid of buurtbewoner die eenzaam is', licht EO-eindredacteur Arie Rijneveld toe. Via de website wiekentmijnog.nl kunnen de geportretteerden in contact komen met mensen die hen uit het verleden kennen. Want: wie kent Harold, Walter, Ietje, Peter of Daan nog en wil opnieuw met hen in contact komen?

'Wie Kent Mij Nog?', van 25 t/m 29 september elke avond om 22.45 uur op NPO 2.

Julie Colpaert in 'Telefacts Zomer' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2016)

Telefacts Zomer neemt je mee in de wereld van luxueuze megajachten. Hier geldt: hoe groter, hoe beter. Als je boot geen vijftig meer lang is, dan tel je niet in deze wereld. The place to be voor de superrijken is niet langer een of ander Caraïbisch eiland, maar de poolstreken. De nieuwste hype onder de megajachten zijn dan ook de expeditiejachten.

'Telefacts Zomer', om 21.55 uur op VTM.