Vier de feestdagen met MAX

dinsdag 1 december 2015

Warm de winter in met MAX! MAX is er ook deze feestdagenperiode weer met een programmering vol variatie en actualiteit.

'Zapp Sinterklaasfeest' – 2 december om 16.55 uur op NPO Zapp
Sint viert zijn verjaardag! Op zaterdag 28 en zondag 29 november vindt het grote 'Zapp Sinterklaasfeest' plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Sint komt niet alleen, want hij neemt naast zijn Pieten veel bekende Zapp-presentatoren en -acteurs mee. Het 'Zapp Sinterklaasfeest' wordt uiteraard gepresenteerd door Dieuwertje Blok, presentatrice van 'Het Sinterklaasjournaal'. Het 'Zapp Sinterklaasfeest' is een coproductie van KRO-NCRV en MAX.


'Au Au me rug' (herhaling) – 5 december om 15.00 uur op NPO 1
Het is inmiddels een traditie: rond de feestdagen in december zendt MAX een klucht uit. 'Au Au me rug' van Het Echt Rotterdams Theater, onder regie van Gerard Cox, wordt op 5 december opnieuw uitgezonden. In dit verhaal maken we kennis met Pleun Verkerk en zijn vrouw Agaat. Pleun is een verwoed crossfietser: geen gelegenheid laat hij voorbij gaan om te crossen door bos en hei, op straat en strand. Dit tot ongenoegen van Agaat, die hem haast nooit meer thuis ziet. Het noodlot slaat toe als Pleun van zijn fiets valt.

'MAX Muziekspecial: Back to the 70's' – 5 december om 16.10 uur op NPO 2
Uit het archief van Fenno Werkman zijn drie speciale afleveringen samengesteld met muziek uit de jaren zeventig; aflevering twee en drie zullen in 2016 volgen. Fenno Werkman is de eigenaar van één van ’s werelds grootste muziekarchieven: naar schatting heeft hij zo’n anderhalf miljoen films en minstens 300.000 videobanden.

'MAX Muziekspecial: Libera Boy's Choir' – 12 december om 16.10 uur op NPO 2
Hoewel de jongens van het Libera Boy's Choir heel gewoon lijken, bewijst hun zang toch echt het tegendeel: hun zuivere stemmen en complexe harmonieën zijn buitengewoon. De jongens zijn tussen de zeven en zestien jaar oud en de meesten komen uit Zuid-Londen. Ze brengen prachtige koorstukken ten gehore die je niet mag missen!

'2Doc: Rosa Spier, huis vol kunstenaars' (herhaling) – 15 december om 10.00 uur op NPO 2
In de '2Doc: Rosa Spier', huis vol kunstenaars is te zien hoe bewoners – allemaal oud-acteurs, oud-kunstenaars etc. – invulling geven aan hun leven in dit bijzondere verzorgingshuis. Velen hebben in het Rosa Spier Huis een atelier of muziekstudio. Ook worden er concerten, theatervoorstellingen en exposities georganiseerd.

'Sterren op het Doek': seizoen 10 (herhaling) – 15 t/m 24 december op NPO 2
Hanneke Groenteman presenteerde het afgelopen najaar voor de tiende én laatste keer het MAX-programma 'Sterren op het Doek'. Ook in dit seizoen interviewde de presentatrice bekende Nederlanders, die ondertussen werden geportretteerd door een drietal kunstenaars. Bijzonder is dat deze kunstenaars in de afgelopen negen seizoenen al een keer hadden meegedaan en bekend staan om hun opvallende en bijzondere (manier van) werken. In dit tiende seizoen werden onder anderen Ria Bremer, Robert ten Brink, Johan Cruijff en Tjitske Reidinga vereeuwigd. In de laatste aflevering verrast Matthijs van Nieuwkerk Hanneke en wordt niet hij, maar zij geportretteerd.

'2Doc: Wonderkinderen' (herhaling) – 16 december om 09.30 uur op NPO 2
'Als het maar gezond is', is een wens die iedere aanstaande ouder uitspreekt en voor veel ouders gelukkig ook uitkomt. Maar wat doe je als dit niet het geval is? Hoe ga je om met een kind dat afhankelijk is van intensieve zorg en dagelijkse medicatie? Antwoorden op deze vragen ziet u in '2Doc: Wonderkinderen'.

'Heel Holland Bakt Kerst' – 16, 23 en 30 december om 20.30 uur op NPO 1
Bakkermakkers opgelet! Met de feestdagen komt 'Heel Holland Bakt' terug met een kersteditie: 'Heel Holland Bakt Kerst'. Op woensdag 16, 23 en 30 december strijden de nummers twee, drie en vier uit de afgelopen drie seizoenen van het programma tegen elkaar om de titel 'Beste Kerstbakker van Nederland'. Wie verovert de harten van de juryleden deze keer?

'Toen was geluk heel gewoon' – 18 december om 20.35 uur op NPO 1
Tijdens de feestdagen beleeft 'Toen was geluk heel gewoon' zijn tv-première bij MAX. De film, met Gerard Cox, Joke Bruijs en Sjoerd Pleijsier in de hoofdrollen, vertelt het verhaal van de Rotterdamse buschauffeur Jaap Kooiman en zijn vrouw Nel. Het is 1974 en het Nederlands voetbalelftal heeft net de WK-finale verloren van aartsrivaal West-Duitsland. Deze komische, spannende en ontroerende film voor de hele familie wordt uitgezonden op 18 december.

'Paul van Vliet 80 jaar: Er is nog zoveel niet gezegd' - december
'Paul van Vliet 80 jaar: Er is nog zoveel niet gezegd' is een documentaire over Paul van Vliet die dit jaar 80 is geworden. Tijdens dit bijzondere jubileumjaar wordt hij op de voet gevolgd door zijn stiefdochter Laurien Hugas. De documentaire vertelt het verhaal van een creatieve, vitale en energieke man van 80 die haast heeft. Een filmisch portret van een bevlogen man in een bewogen jaar.

'MAX Muziekspecial: Maak de Droom Waar' – 19 december om 16.05 uur op NPO 2
In december organiseert MAX samen met Stichting Welzijn Gehandicapten Nederland (SWGN) wederom het Muziekfestival Maak de Droom Waar. Het muziekfestival Maak de Droom Waar is een jaarlijks evenement waar 11.000 verstandelijk gehandicapten (van jong tot oud) naar toe komen om een hele middag te genieten van optredens van door hun gekozen artiesten. Onder anderen One Two Trio, Willeke Alberti, Gers Pardoel, Nick & Simon, Gebroeders Ko, Venga Boys en Jan Smit maken hun opwachting.

'FINN' – 20 december om 09.00 uur op NPO Zapp
Op 20 december is de tv-première van de film 'FINN'. Finn (Mels van der Hoeven) woont met zijn vader (Daan Schuurmans) op het platteland en zit op voetbal. Hij zou echter veel liever muziek maken, maar dat wil zijn vader niet. Als Finn vervolgens een oude man (Jan Declair) ontmoet die prachtig viool speelt, verandert zijn leven compleet…

'MAX Maakt Mogelijk Kerstspecial' – 21 en 22 december om 17.40 uur op NPO 2
Eenzaamheid heerst helaas onder ouderen, en met name gedurende de kerstdagen is dit alleen-zijn extra confronterend. Daarom heeft MAX de 'MAX Maakt Mogelijk Kerstspecial' in het leven geroepen. In de Grote Kerk in Den Haag komen tijdens de feestdagen 350 ouderen bij elkaar om samen te genieten van een kerstdiner. De aanwezigen kunnen tevens genieten van mooie optredens van bekende artiesten, en voor een aantal dinerende gasten zal de avond onvergetelijk worden: hun diepste wens zal eindelijk in vervulling gaan.

'Addy’s Grote Droom' (herhaling) – 22 december om 10.05 uur op NPO 1
In 2012 zond MAX de documentaire 'Addy’s Grote Droom' uit. Hierin werd modeontwerper Addy van den Krommenacker gevolgd in het jaar dat hij hoopte door te breken bij het grote publiek, zowel nationaal als internationaal. Aan de hand van unieke beelden krijgt de kijker een kijkje achter de schermen.

'MAX Proms' – 23 en 28 december om 17.40 en 18.10 uur op NPO 2
De jaarlijkse muzikale ontmoeting van pop- en klassieke muziek 'MAX Proms' laat duizenden mensen genieten van live muziek en sfeervolle optredens. Ook dit jaar brengt MAX zowel nationale als internationale sterren bij elkaar op de bühne. Onder anderen Tavares, The Three Degrees, The New London Chorale, Tony Hadley én – van eigen bodem – het Metropole Orkest maken dit jaar hun opwachting.

'Missie MAX' – 25 december en 2 januari om 12.10 en 17.05 uur op NPO 1
Nederlandse militairen, politieagenten, de marechaussee: het zijn mensen die vaak maandenlang ver van huis zijn zónder geliefden, familie en naasten. Natuurlijk is het gemis tijdens de feestdagen erg sterk. Om die reden heeft MAX samen met onder andere Defensie 'Missie MAX' in het leven geroepen. Via deze weg krijgt het thuisfront de gelegenheid om een kerst- en nieuwjaarswens op te nemen, die vervolgens door presentator Jan Slagter bij militairen over de hele wereld bezorgd wordt.

'West Side Story' – 25 december om 13.20 uur op NPO 1
De filmklassieker 'West Side Story' vertelt het op Romeo en Julia gebaseerde verhaal van twee rivaliserende bendes in New York. Als Tony, een blanke man en lid van de Jets, zijn oog laat vallen op de mooie Maria, begint er een turbulent en onmogelijk liefdesverhaal. Maria is namelijk lid van de Puerto Ricaanse Sharks. De twee geliefden ontmoeten elkaar iedere keer in het geheim, maar hoe lang zal dat nog goed gaan?

'Paul van Vliet: One man show 2015' – 25 december om 18.20 uur op NPO 1
Paul van Vliet trok al seizoenenlang volle zalen met zijn zondagmiddagvoorstellingen. Met een nieuwe voorstelling, Alleen op zondag, staat hij ook dit theaterseizoen op zondag in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. In deze voorstelling passeert een selectie van de beste werken uit zijn repertoire, aangevuld met nieuwe en scherpe teksten die actuele zaken bespreken, de revue. De mix van komische types, persoonlijke liedjes en meeslepende verhalen maakt de zondag compleet.

'Chitty Chitty Bang Bang' – 26 december om 14.20 uur op NPO 1
Alles wat Caractacus Potts uitvindt, loopt uit op een drama; zelfs de snoepjes die hij maakt, zitten vol gaten. De excentrieke uitvinder is weduwnaar en woont samen met zijn twee kinderen en zijn oude vader. Als de kinderen hun vader vragen een oude raceauto voor ze te kopen, zet Caractacus alles op alles om die droom voor ze waar te maken. Ze noemen de auto 'Chitty Chitty Bang Bang'.

'Sinatra 100 - An All-Star GRAMMY® Concert' – 26 december om 22.15 uur op NPO 3
Met de special 'Sinatra 100 - An All-Star GRAMMY® Concert' wordt de honderdste verjaardag van Frank Sinatra gevierd. Gerenommeerde artiesten brengen tijdens dit concert verschillende nummers van Sinatra ten gehore, waaronder Celine Dion, Harry Connick Jr., Lady Gaga, Alicia Keys, John Legend, Adam Levine en vele anderen.

'Joanna Lumley’s Trans-Siberian Adventure' – 28, 29 en 30 december om 19.05 uur op NPO 2
In een fascinerend drieluik, uitgezonden op 28, 29 en 30 december neemt Joanna Lumley de kijker mee op haar reis van Hong Kong naar Moskou in 'Joanna Lumley’s Trans-Siberian Adventure'.Via China en Mongolië reist Joanna door maar liefst zeven tijdzones en dompelt zich onder in de verschillende culturen waarmee ze in aanraking komt. Deze special mag je niet missen!

'De Mannen van de Mastreechter Staar' (herhaling) – 30 december om 12.10 uur op NPO 2
In deze documentaire maakt de kijker kennis met Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar. Het koor bestaat al sinds 1883 en heeft hedendaags ruim honderd zangers. Wat gebeurt er eigenlijk achter de schermen van de ‘Ster van Maastricht’? Ontmoet het koor: de dirigent, de pianist en de zangers. Volg de mannen bij de repetities en de concertreizen.

'Nooit te Oud (herhaling)' – 30 december om 13.35 uur op NPO 2
In de telefilm 'Nooit te Oud' wordt de eigenzinnige, licht dementerende Marius Koolman (Aart Staartjes) opgenomen in zorgcentrum Voorstaete omdat hij niet meer in staat is om voor zichzelf te zorgen. Hij vindt dat allemaal wel meevallen. Onder leiding van Marius komen de bewoners in opstand, met alle gevolgen van dien.

'That’s Entertainment!' – vanaf 30 december om 14.50 uur op NPO 1
In 1974 bracht Metro-Goldwyn-Mayer de compilatiefilm 'That's Entertainment!' uit ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de productiemaatschappij. De film licht verschillende producties uit, die in hun ogen de hoogtepunten waren uit de afgelopen vijftig jaar. Archiefbeelden van onder anderen Judy Garland, Eleanor Powell, Mickey Rooney en vele anderen passeren de revue. De variërende onderdelen worden aan elkaar gepraat door de sterren van de studio: Frank Sinatra, Gene Kelly, Fred Astaire, Elizabeth Taylor en Liza Minnelli.

'Alles went behalve een vent' – 31 december om 17.15 uur op NPO 2
Nog nooit eerder stond het 'Gouden Koppel' Joke Bruijs en Gerard Cox samen op de bühne. De theaterkomedie 'Alles went behalve een vent' brengt daar verandering in. Het stuk is op de gelijknamige columnbundel van Yvonne Kroonenberg geïnspireerd en vertelt het verhaal van een maatschappelijk geslaagde man en zijn vrouw op leeftijd, wiens huwelijk zijn beste tijd gehad heeft. Komen ze er samen doorheen, of zullen ze uiteindelijk ieder hun eigen weg gaan?

'Tijd voor MAX Oudejaarsshow' – 31 december om 19.20 uur op NPO 2
MAX sluit het jaar af met de 'Tijd voor MAX Oudejaarsshow'.Martine van Os en Sybrand Niessen nemen het afgelopen jaar door samen met bekende gasten. Hoe zag 2015 er ook weer uit en wat kunnen we verwachten in 2016?


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 11:00
    Lentebeelden
    00:55
    VRT NWS laat
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:50
    Nachtlus
  • 11:15
    Squish
    21:00
    Geen uitzending
  • 09:50
    Geen uitzending
    06:05
    Super Monsters
  • 10:40
    Geen uitzending
    06:55
    Wordt aangekondigd
  • 09:10
    Geen uitzending
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 10:05
    Geen uitzending
    01:15
    Stargate SG-1
  • 10:50
    All Saints
    00:50
    Offspring
  • 10:00
    Joe
    00:55
    Geen uitzending
  • 11:00
    Geen uitzending
    00:25
    De Tafel van Gert
  • 10:40
    FBI
    01:00
    Friends
  • 11:05
    Bar Rescue
    00:20
    Hawaii Five-0
  • 10:50
    Love It or List It
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 10:40
    Buried in the Backyard
    00:40
    Castle
  • 10:00
    Herhalingslus
    08:00
    Wijzer Wonen
  • 11:13
    Zo doe je het!
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 10:45
    De Gastentafel
    00:55
    Ware Delicatessen
  • 11:20
    Eredivisie
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 10:35
    Hope Street
    00:20
    Silent Witness
  • 11:15
    Tijd voor Max
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 11:00
    BinnensteBuiten
    00:17
    Nieuwsuur
  • 11:20
    Timmy tijd
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach