Succesvolle dramaserie 'KLEM' verkocht aan Vlaamse VRT

maandag 20 maart 2017
Foto: VARA - © Pief Weyman 2017

BNN-VARA en NPO Sales hebben de tiendelige VARA-dramaserie 'KLEM' verkocht aan de Vlaamse publieke omroep VRT. Voor het eerst sinds lange tijd heeft de VRT besloten weer een Nederlandse serie aan te kopen.

Naar verwachting zal 'KLEM' dit najaar te zien zijn op bij de VRT op Eén. In Nederland is aanstaande donderdagavond de spannende seizoensfinale om 20.30 uur op NPO 1.

Het succesvolle 'KLEM', met in de hoofdrollen Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan, werd wekelijks gemiddeld door 1,6 miljoen mensen bekeken, inclusief uitgesteld kijken en terugkijken op Uitzending Gemist. Het tweede seizoen van 'KLEM' wordt dit najaar opgenomen en vermoedelijk in het najaar van 2018 uitgezonden.

'KLEM' vertelt het verhaal over de keurige weduwnaar Hugo (Atsma). Hij heeft een hoge baan bij de Belastingdienst en leeft een rustig leven met zijn twee dochters. Dit alles verandert wanneer zijn jongste dochter hartsvriendinnen blijkt te zijn met de dochter van de beruchte crimineel Marius (Derwig). Doordat de levens van de twee meisjes zo hecht met elkaar verbonden zijn, raken ook de levens van hun vaders steeds meer met elkaar verweven, met alle noodlottige gevolgen van dien. Verbaan is te zien in de rol van Kitty, de vrouw van crimineel Marius.

Hoofdcast: Barry Atsma, Jacob Derwig, Georgina Verbaan, Marie-Mae van Zuilen en Jamie Grant |Scenario: Frank Ketelaar | Personages en verhaallijnen: Frank Ketelaar & Robert Kievit | Regie: Frank Ketelaar, Shariff Korver en Albert Jan van Rees |Uitvoerend producent: Alexander Blaauw | Producent: BNN-VARA.

logo één logo Eén logo

Aan de hand van gesprekken met onder meer mensen die rechtstreeks betrokken waren bij de aanslagen zoeken Martine Tanghe en Lieven Van Gils het antwoord op de vraag: zijn wij veranderd? Gasten zijn o.m. basketbalspeler Sebastien Bellin (die dag aanwezig op de luchthaven), premier Charles Michel en minister Jan Jambon, Rudi Vranckx, hulpverleners, slachtoffers en nabestaanden. Er zal ook muziek zijn, van Bart Peeters en een 22-koppig koor, en reportages van o.m. Karine Claassen, Lidewij Nuitten en Machteld Libert.

Speciale uitzending n.a.v. de aanslagen in Zaventem en Maalbeek 1 jaar geleden.

'22/3 - 1 jaar later', om 20.40 uur op Eén.