StukTV en RTL Nieuws doen samen verslag vanuit bevrijd Mosul

maandag 17 juli 2017

Thomas van der Vlugt van StukTV volgt een week lang Midden-Oosten correspondent Olaf Koens van RTL Nieuws in Mosul. Voor Thomas een unieke ervaring om samen met RTL Nieuws verslag te doen van de situatie in de Iraakse stad die net bevrijd is van Islamitische Staat.

RTL Nieuws staat de hele week in het teken de bevrijding van Mosul. Alles is te volgen via de social media-kanalen van zowel RTL Nieuws als Olaf Koens. Daarnaast neemt Thomas vandaag, maandag 17 juli, het RTL Nieuws Instagram-account over. Later deze week komt alles samen in een reportage op het YouTube-kanaal van StukTV en RTL Nieuws.

Een week geleden riep de Iraakse premier Haider al-Abadi de overwinning op IS uit in Mosul. Hoe pakken Irakezen de draad weer op en hoe was het leven onder de dictatuur? Thomas en Olaf spreken inwoners en laten in hun reportages zien wat er over is van de stad die drie jaar lang in handen was van IS.

Het is voor Thomas de eerste keer dat hij een reportage maakt in een oorlogsgebied. 'Ik weet dat er bij verslaggeving in conflictgebieden als Irak veel meer komt kijken dan alleen filmen en interviewen', zegt Thomas. 'Het lijkt mij daarom super interessant om dit zelf te ondervinden. Daarnaast wil ik heel graag weten hoe jongeren die al jaren leven in een oorlogsgebied denken over de toekomst.' Normaal doet Thomas voor StukTV de meest opmerkelijke en gekke opdrachten, maar Olaf laat hem zien hoe het is om correspondent te zijn in een land in oorlog. Olaf: 'Journalistiek in conflictgebieden is ontzettend lastig en staat steeds vaker onder druk. Ik ben erg blij dat Thomas mee gaat en kijk er naar uit samen met hem verhalen te maken die juist bedoeld zijn voor een jongere generatie.'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo VTM

Chuck Noland is een hooggeplaatste functionaris bij het koeriersbedrijf FedEx die zijn werk boven zijn privéleven stelt. Wanneer hij met een vrachtvliegtuig in een storm terechtkomt, stort het toestel neer in de Stille Oceaan. Chuck kan uit het zinkende vliegtuig ontsnappen en spoelt aan op een onbewoond eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat Chuck dood is, bedenkt hij manieren om te overleven. Na enkele jaren op het eiland vast te hebben gezeten, besluit Chuck een vlot te bouwen en de oversteek naar huis te wagen...

'Cast Away', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers