'Penoza V' definitief laatste seizoen van succesvolle KRO-NCRV misdaadserie

vrijdag 17 februari 2017
Foto: © KRO-NCRV 2015

'Penoza V' wordt definitief het laatste seizoen van de populaire Nederlandse misdaadserie van KRO-NCRV en producent NL Film. De opnames voor het komende seizoen zijn momenteel in volle gang. 'Penoza V' wordt vanaf september uitgezonden op NPO 3.

Michel Nillesen, Manager Video KRO-NCRV: ''Penoza' was aanvankelijk bedoeld als eenmalige serie. Inmiddels zijn we met bijna 50 afleveringen toe aan 'Penoza V' en zijn de kijkers steeds meer gaan houden van Carmen van Walraven, haar gezin, Luther en crimineel Berry.'

Producent Alain de Levita van NL Film: 'Aan de TV-serie komt een eind, maar samen met regisseur Diederik van Rooijen zijn we in gesprek over een bloedstollend spannende speelfilm, waarmee we de 'Penoza'-reeks gedenkwaardig zullen afsluiten.'

'Penoza' is sinds de eerste uitzending in september 2010 uitgegroeid tot een kijkcijfersucces met wekelijks een miljoen kijkers voor 'Penoza IV' in 2015. Ook online is de misdaadserie enorm populair met bijna 300.000 page-likes op Facebook en een succesvolle app. In 2014 en 2016 bereikte 'Penoza' de finale van de Gouden Televizier-Ring.

De hoofdrollen in 'Penoza' worden vertolkt door Monic Hendrickx, Raymond Thiry, Loek Peters, Sigrid ten Napel, Olga Zuiderhoek, Hajo Bruins, Gijs Naber, Niels Gomperts en Stijn Taverne. Andere bijrollen werden gespeeld door bekende acteurs als Thomas Acda, Fedja van Huêt, Marcel Hensema, Eva van de Wijdeven, Willem Nijholt, Jacob Derwig en Barry Atsma.

'Penoza V', vanaf september 2017 op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo VTM

Melanie Parker, architecte en moeder van Sammy, en Jack Taylor, columnist voor een krant en vader van Maggie, zijn allebei gescheiden. Wanneer hun twee kinderen door een misverstand hun schoolreis missen, zit het viertal met elkaar opgescheept. Aanvankelijk vlot het niet tussen Melanie en Jack, aangezien de twee hun negatieve ervaringen uit het verleden op elkaar projecteren, maar langzaam lijken ze toch naar elkaar toe te groeien.

'One Fine Day', film met oa. George Clooney, om 21.50 uur op VTM.

Dossiers