'Penoza V' definitief laatste seizoen van succesvolle KRO-NCRV misdaadserie

vrijdag 17 februari 2017
Foto: © KRO-NCRV 2015

'Penoza V' wordt definitief het laatste seizoen van de populaire Nederlandse misdaadserie van KRO-NCRV en producent NL Film. De opnames voor het komende seizoen zijn momenteel in volle gang. 'Penoza V' wordt vanaf september uitgezonden op NPO 3.

Michel Nillesen, Manager Video KRO-NCRV: ''Penoza' was aanvankelijk bedoeld als eenmalige serie. Inmiddels zijn we met bijna 50 afleveringen toe aan 'Penoza V' en zijn de kijkers steeds meer gaan houden van Carmen van Walraven, haar gezin, Luther en crimineel Berry.'

Producent Alain de Levita van NL Film: 'Aan de TV-serie komt een eind, maar samen met regisseur Diederik van Rooijen zijn we in gesprek over een bloedstollend spannende speelfilm, waarmee we de 'Penoza'-reeks gedenkwaardig zullen afsluiten.'

'Penoza' is sinds de eerste uitzending in september 2010 uitgegroeid tot een kijkcijfersucces met wekelijks een miljoen kijkers voor 'Penoza IV' in 2015. Ook online is de misdaadserie enorm populair met bijna 300.000 page-likes op Facebook en een succesvolle app. In 2014 en 2016 bereikte 'Penoza' de finale van de Gouden Televizier-Ring.

De hoofdrollen in 'Penoza' worden vertolkt door Monic Hendrickx, Raymond Thiry, Loek Peters, Sigrid ten Napel, Olga Zuiderhoek, Hajo Bruins, Gijs Naber, Niels Gomperts en Stijn Taverne. Andere bijrollen werden gespeeld door bekende acteurs als Thomas Acda, Fedja van Huêt, Marcel Hensema, Eva van de Wijdeven, Willem Nijholt, Jacob Derwig en Barry Atsma.

'Penoza V', vanaf september 2017 op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Maarten Vangramberen en Ronald Gaastra in 'Wereldrecord' (foto: Canvas - © VRT 2018)

30 juli 2009. Op de wereldkampioenschappen zwemmen in Rome duikt de Braziliaan Cesar Cielo Filho onder de 47 seconden op het koningsnummer, de 100 meter vrije slag. Maarten doet de test in het InnoSportLab De Tongelreep in Eindhoven en stelt vast dat ook hij sneller zwemt met het polyurethaan pak van Cielo. In het zwembad van de KU Leuven krijgt Maarten van sportwetenschapper Jonas Martens te horen dat hij een uitstekende drijver is. Hij is een bevoorrechte getuige op een training van de zilveren medaille op de Spelen van Rio, Pieter Timmers, die ook nu nog elke dag moet schaven aan zijn zwemtechniek. En Maarten stelt vast dat er bij het wereldrecord van Cielo ook nu nog altijd wat bedenkingen zijn. Komen aan het woord: Jonas Martens (KUL), Sander Schreven en Roald van der Vliet (InnoSportLab Eindhoven), trainer Ronald Gaastra en zwemmer Pieter Timmers.

'Wereldrecord', om 21.15 uur op Canvas.

Dossiers