Openhartig gesprek met koning Willem-Alexander bij NOS en RTL 4

donderdag 20 april 2017
Foto: RTL/NOS - © ANP/Koen van Weel 2017

Aan de vooravond van zijn 50ste verjaardag zenden de NOS en RTL 4 gelijktijdig een uitgebreid gesprek uit met koning Willem-Alexander.

De koning ontvangt interviewer Wilfried de Jong bij hem thuis, op de Eikenhorst in Wassenaar. Aan de hand van historische televisiefragmenten kijkt hij terug op zijn eigen leven en op nieuwsgebeurtenissen uit de afgelopen vijftig jaar. Zo praten ze onder meer over zijn jonge jaren op kasteel Drakensteyn, zijn speciale band met Nelson Mandela en zijn succesvolle deelname aan de Elfstedentocht, maar ook over het verlies van zijn broer Friso en over de ramp met de MH17.

'Willem-Alexander 50', woensdag 26 april om 20.30 uur bij RTL 4/NPO 1.

'The Hunger Games' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2014)

Een filmtrilogie die op de verplichte must-see lijst moet staan van iedereen. We bevinden ons in de nabije toekomst, waar Noord-Amerika geteisterd wordt door natuurrampen en oorlog. Noord-Amerika staat onder leiding van president Snow, die 'Panem' zoals hij het heeft hernoemd, onderverdeelde in twaalf districten. Elk jaar worden uit elk district twee deelnemers uitgeloot om in een competitie de andere spelers uit te schakelen. Het volk wordt gedwongen om deze wedstrijden te volgen, enerzijds voor vermaak, anderzijds ter intimidatie. Katniss, die haar al langer stoort aan het beleid van 'haar' president, neemt vrijwillig deel om de plaats van haar zusje, die geselecteerd was, over te nemen.

Met o.a. Jennifer Lawrence en Josh Hutcherson ea.

'The Hunger Games', om 20.35 uur op Q2.