Nederlanders kopen voor 1 euro huis in nieuwe realitysoap 'Het Italiaanse Dorp: Ollolai'

zondag 15 juli 2018

In de nieuwe RTL 4 realitysoap 'Het Italiaanse Dorp: Ollolai' volgen we elke werkdag vijf Nederlandse stellen en gezinnen die de kans hebben gekregen een authentiek, vervallen Sardijns huis te kopen voor slechts één euro!

Deze Nederlanders gaan keihard werken aan het bewoonbaar maken van hun nieuwe huis en aan hun Italiaanse business-droom.

De burgemeester van het dorpje Ollolai, Efisio Arbau, heeft dit opvallende aanbod bedacht om het dorp nieuw leven in te blazen. De bevolking veroudert en de lokale bewoners trekken weg, waardoor het karakteristieke Ollolai op den duur dreigt te veranderen in een spookdorp. De toeristische mogelijkheden op het eiland Sardinië zijn enorm en vereisen wel enige creativiteit, lef en ondernemersgeest.

Daarom heeft de burgemeester ondernemende Nederlanders met een Italiaanse droom opgeroepen, om samen met hem én de lokale bevolking, Ollolai weer terug te brengen naar de oude glorie. Dat doet hij door een aantal vervallen huizen aan te bieden voor slechts één euro. Er zitten twee voorwaarden vast aan deze verkoop: naast dat de nieuwe eigenaren hun vervallen Italiaanse casa moeten opknappen, is het noodzaak dat de realisatie van hun ondernemersplan ook echt iets gaat betekenen voor de economie van het dorpje.

Elke week leggen de Nederlanders verantwoording af over de voortgang van hun bedrijfsplan aan de vierkoppige dorpsraad van Ollolai. Het koppel of gezin met de meeste vooruitgang in die week, ontvangt ter aanmoediging wat extra hulp bij de verbouwing. Aan het einde van de reeks wordt de balans opgemaakt en kan het gezin of koppel met de meeste vooruitgang zelfs een groot deel van hun eigen investering terugverdienen.

Lukt het de Nederlanders hun eigen droom én daarmee de droom van Ollolai uit te laten komen?

'Het Italiaanse Dorp: Ollolai' wordt geproduceerd door Blue Circle en is vanaf maandag 16 juli elke werkdag te zien vanaf 21.30 uur bij RTL 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kotmadam' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

'De Kotmadam' is terug voor het 23ste seizoen. En in aflevering 1 is Jeanne in alle staten: bij de beenhouwer in de buurt is de vitrine beklad en bij de bakker om de hoek werd de vitrine ingegooid. Jef heeft er geen oren naar. Hij loopt op wolkjes omdat hij visgerief gekregen heeft van een zieke kameraad.

'De Kotmadam', om 19.50 uur op VTM.

Dossiers