Jeroen van Koningsbrugge maakt regiedebuut in vierde seizoen 'Smeris'

maandag 23 oktober 2017
Foto: BNN - © Anouck Wolf 2015

Er komt definitief een vierde seizoen van de politieserie 'Smeris' bij BNNVARA. Hoofdrolspelers Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven zitten momenteel middenin de opnames van de nieuwe reeks.

Jeroen van Koningsbrugge maakt in dit vierde seizoen zijn regiedebuut, hij neemt de regie voor zijn rekening van drie afleveringen. De overige zeven afleveringen worden geregisseerd door Marc Willard. Het nieuwe seizoen van 'Smeris' is vanaf 21 januari te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Rechercheur en regisseur
Eerder was er al eens sprake van dat Jeroen van Koningsbrugge een aflevering zou gaan regisseren, maar nu gaat het dan echt gebeuren: 'Na het spelen in 'Smeris' en het meeschrijven aan de serie is het te gek om het vertrouwen te krijgen ook een paar afleveringen te regisseren.' De acteerprestaties van Van Koningsbrugge in onder andere 'Smeris' werden onlangs tijdens het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring Gala beloond met de Zilveren Televisie-Ster Acteur.

Over het vierde seizoen van 'Smeris'
In het vierde seizoen van 'Smeris' lijkt de rust in Tilburg teruggekeerd. Willem (Dennis van de Ven) heeft de leiding over het politiekorps van Marcel (Hans Ligtvoet) overgenomen en Theo (Jeroen van Koningsbrugge) en Maartje (Kiki van Deursen) leiden een rustig leven met kleine TJ. Maar nog voordat Willem gewend is aan zijn nieuwe functie als hoofd van de politie Tilburg, belandt hij in een zaak waarin het verschil tussen recht en rechtvaardigheid op scherp komt te staan en die langzaam verandert in een spel op leven en dood.

Dennis van de Ven vult aan: 'Dit seizoen heeft Willem de functie van zijn voormalige baas Marcel op zich genomen. De druk die dat oplevert maakt het weer een heerlijk seizoen om ‘Willem Niessen, teamchef Tilburg’ te spelen.'

Ook andere bekende castleden, zoals Susan Visser, keren terug in het vierde seizoen van 'Smeris'. De cast wordt aangevuld met een groot aantal nieuwe personages, wie dat zijn wordt later bekend gemaakt.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Voor het eerst verlaten Tris en Four de enige stad en familie die ze ooit gekend hebben. Ze vluchten naar de andere kant van de muur die Chicago omringt. Wat ze daar ontdekken, stelt alles in vraag wat ze dachten te weten. Wanneer ook in deze wereld een genadeloze strijd losbarst die de hele samenleving bedreigt, moeten Tris en Four razendsnel uitmaken wie ze kunnen vertrouwen.

'Q Movies: Allegiant', met oa. Naomi Watts en Jeff Daniels om 20.35 uur op Q2.

Dossiers