Jeroen van Koningsbrugge maakt regiedebuut in vierde seizoen 'Smeris'

maandag 23 oktober 2017
Foto: BNN - © Anouck Wolf 2015

Er komt definitief een vierde seizoen van de politieserie 'Smeris' bij BNNVARA. Hoofdrolspelers Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven zitten momenteel middenin de opnames van de nieuwe reeks.

Jeroen van Koningsbrugge maakt in dit vierde seizoen zijn regiedebuut, hij neemt de regie voor zijn rekening van drie afleveringen. De overige zeven afleveringen worden geregisseerd door Marc Willard. Het nieuwe seizoen van 'Smeris' is vanaf 21 januari te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Rechercheur en regisseur
Eerder was er al eens sprake van dat Jeroen van Koningsbrugge een aflevering zou gaan regisseren, maar nu gaat het dan echt gebeuren: 'Na het spelen in 'Smeris' en het meeschrijven aan de serie is het te gek om het vertrouwen te krijgen ook een paar afleveringen te regisseren.' De acteerprestaties van Van Koningsbrugge in onder andere 'Smeris' werden onlangs tijdens het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring Gala beloond met de Zilveren Televisie-Ster Acteur.

Over het vierde seizoen van 'Smeris'
In het vierde seizoen van 'Smeris' lijkt de rust in Tilburg teruggekeerd. Willem (Dennis van de Ven) heeft de leiding over het politiekorps van Marcel (Hans Ligtvoet) overgenomen en Theo (Jeroen van Koningsbrugge) en Maartje (Kiki van Deursen) leiden een rustig leven met kleine TJ. Maar nog voordat Willem gewend is aan zijn nieuwe functie als hoofd van de politie Tilburg, belandt hij in een zaak waarin het verschil tussen recht en rechtvaardigheid op scherp komt te staan en die langzaam verandert in een spel op leven en dood.

Dennis van de Ven vult aan: 'Dit seizoen heeft Willem de functie van zijn voormalige baas Marcel op zich genomen. De druk die dat oplevert maakt het weer een heerlijk seizoen om ‘Willem Niessen, teamchef Tilburg’ te spelen.'

Ook andere bekende castleden, zoals Susan Visser, keren terug in het vierde seizoen van 'Smeris'. De cast wordt aangevuld met een groot aantal nieuwe personages, wie dat zijn wordt later bekend gemaakt.

logo VTM logo

Violet Sanford trekt als jonge songwriter naar New York in de hoop daar haar droom waar te maken. Alles gaat echter veel moeilijker dan ze gehoopt had. Ze krijgt haar demo's niet bij de juiste mensen en tot overmaat van ramp wordt er ingebroken in haar appartement. Er zit niets anders op dan een job te zoeken. Ze krijgt gelukkig werk aangeboden in nachtclub Coyote Ugly. Deze bar is enorm populair omwille van de sexy barvrouwen die hun klanten opzwepen en uitdagen, iets waar Violet geen flauw benul van heeft...

'Coyote Ugly', film uit 2000 om 21.40 uur op VTM.