Familie, vriendschap en avontuur in nieuwe kerstserie 'Circus NoŽl'

donderdag 23 november 2017
Foto: AVROTROS - © Phanta Basta 2017

De veelkleurige wereld van het circus is dit jaar het decor voor de nieuwe AVROTROS-jeugdserie in aanloop naar Kerst. Circus NoŽl is een klein, gezellig familiecircus dat elk jaar toewerkt naar de grote kerstshow.

De drie jonge hoofdpersonen, Victor, Tonie en Karo, krijgen niet alleen te maken met alle intriges en spanningen die horen bij de circuswereld. Hun vriendschap, het bewaren van geheimen en het overwinnen van angsten moeten de grote kerstshow redden.

Victor komt uit Brazilië en verblijft illegaal in Nederland met z’n moeder Maria. Victor kan niet aarden in Nederland en wil niet naar school. Als hij weer eens spijbelt, stuit hij op Circus Noël, een kleurrijk familiecircus dat elk jaar toewerkt naar de grote kerstshow. Victor wordt betrapt op het circusterrein en vernielt op zijn vlucht een duur kostuum. Om de schade te vergoeden gaat hij als stalknecht aan de slag bij het circus. Hij ontdekt dat de verwaande zoon van de circusdirecteur Tonie hoogtevrees heeft. Niet handig als je als geblinddoekte koorddanser de grote slotact bent van de Kerstshow.

Tonie op zijn beurt ontdekt het geheim van Victor, zijn illegale verblijf in Nederland. Vanuit een gewapende vrede groeit langzaam een vriendschap. Victor en Tonie denken dat hun geheimen veilig zijn, tot Karo, een meisje uit het stadje waar het circus staat, besluit haar vlogs over het circusleven te maken en verliefd wordt op Tonie. Haar nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat de geheimen van Tonie en Victor uit lijken te komen. Als de dag van de grote kerstshow nadert, dreigt alles in te storten. Gaat het Victor, Tonie en Karo lukken om de grote kerstshow en Circus Noël te redden?

Rolverdeling:
Victor - Samuel Reurekas, Tonie - Tommy van Lent, Karo - Luna Wijnands, Pedro Canelli - Patrick Stoof, Maria (moeder Victor) - Francesca Pichel, Oma Cannelli - Ellis van den Brink, Marinella - Birgit Schuurman, Ben (vader Karo) - Steye van Dam, Christina (moeder Karo) - Rosa Reuten.

'Circus Noël' is geproduceerd door Phanta Basta! en geregisseerd door Dennis Bots. Het scenario is geschreven door Karen van Horst Pellekaan en Anjali Taneja.

'Circus Noël' is voorzien van audiodescriptie. Daarmee is de serie ook te volgen voor de visueel beperkte kijker. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is.

'Circus Noël', vanaf woensdag 6 december elke dag om 17.55 uur bij AVROTROS op NPO Zapp.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Jeroen Meus in 'Dagelijkse Zomerkost' (foto: Eťn - © VRT 2017)

Jeroen Meus doet ook dit seizoen de zomer door. Binnenkort trekt hij naar Spanje om daar overheerlijke zomerkost klaar te maken, maar voor het zover is kookt hij nog even in eigen land. De populaire tv-chef zoekt de speelpleinen op en maakt klaar wat de spelende kids graag naar binnen werken. Beginnen doet Jeroen met een ideaal vieruurtje met zomers fruit en romige vanille voor alleman.

'Dagelijkse Zomerkost', om 19.40 uur op Eťn.

Dossiers