Woestijnvis bereikt akkoord met bedenkers 'De Mol'

woensdag 23 december 2015

De kogel is door de kerk! Een nieuw seizoen van het populaire Woestijnvis-programma 'De Mol' mag uitgezonden worden door VIER. Producent Woestijnvis bereikte na maanden van onduidelijkheid een akkoord met de bedenkers van het spel: Erik Watté, Bart De Pauw, Tom Lenaerts, Michiel Devlieger en Michel Vanhove.

Lange tijd was het onduidelijk of het nieuwe seizoen wel uitgezonden kon worden op VIER, ook al waren de opnames al achter de rug. Gilles De Coster reisde de voorbije maanden naar een onbekende bestemming met 10 Vlamingen voor de opnames van het programma.

Al die tijd werd er achter de schermen druk onderhandeld tussen Woestijnvis en de bedenkers van het populaire spel. Voor de verkoop van de rechten aan buitenlandse zenders was er een overeenkomst, maar voor de opstart van een nieuwe Vlaamse versie was er discussie. Woestijnvis vond dat zij in Vlaanderen mochten doen wat ze willen met het format. De bedenkers waren echter van oordeel dat Woestijnvis enkel de exploitatierechten had voor de drie eerste seizoenen en dat de opstart van een nieuw seizoen voor een Vlaamse zender enkel kon met hun akkoord.

Na lang onderhandelen is dat akkoord er nu gekomen. Of er financiële compensaties gedaan zijn, wil niemand bevestigen. Het nieuwe seizoen van 'De Mol' komt in het voorjaar van 2016 op VIER.

Bron: De Standaard

Lees ook:
Nog hindernissen voor nieuw seizoen van 'De Mol'
DAN TOCH: 'De Mol' komt terug! - OPROEP
Komt 'De Mol' terug op tv?

DOSSIER: 'De Mol' op VIER

volledig dossier

Jim Levenstein heeft eindelijk al zijn moed bij elkaar geraapt om zijn vriendin Michelle ten huwelijk te vragen. Ze zegt toe, maar Jim ontdekt al snel dat er hem een nog grotere uitdaging wacht: een goede indruk maken op zijn aanstaande schoonouders. Terwijl Jim er alles aan wil doen om de ouders van Michelle te imponeren, bewegen Finch en Stifler hemel en aarde om haar jongere zus in bed te krijgen. En dan is er ook nog Jims vrijgezellenavond, dat een onvergetelijk gebeuren belooft te worden.

Met: Jason Biggs (Jim Levenstein), Seann William Scott (Steve Stifler), Alyson Hannigan (Michelle Flaherty), Eddie Kaye Thomas (Paul Finch), Thomas Ian Nicholas (Kevin Myers).

'American Pie: The Wedding', om 20.40 uur op CAZ.