Woestijnvis bereikt akkoord met bedenkers 'De Mol'

woensdag 23 december 2015

De kogel is door de kerk! Een nieuw seizoen van het populaire Woestijnvis-programma 'De Mol' mag uitgezonden worden door VIER. Producent Woestijnvis bereikte na maanden van onduidelijkheid een akkoord met de bedenkers van het spel: Erik Watté, Bart De Pauw, Tom Lenaerts, Michiel Devlieger en Michel Vanhove.

Lange tijd was het onduidelijk of het nieuwe seizoen wel uitgezonden kon worden op VIER, ook al waren de opnames al achter de rug. Gilles De Coster reisde de voorbije maanden naar een onbekende bestemming met 10 Vlamingen voor de opnames van het programma.

Al die tijd werd er achter de schermen druk onderhandeld tussen Woestijnvis en de bedenkers van het populaire spel. Voor de verkoop van de rechten aan buitenlandse zenders was er een overeenkomst, maar voor de opstart van een nieuwe Vlaamse versie was er discussie. Woestijnvis vond dat zij in Vlaanderen mochten doen wat ze willen met het format. De bedenkers waren echter van oordeel dat Woestijnvis enkel de exploitatierechten had voor de drie eerste seizoenen en dat de opstart van een nieuw seizoen voor een Vlaamse zender enkel kon met hun akkoord.

Na lang onderhandelen is dat akkoord er nu gekomen. Of er financiële compensaties gedaan zijn, wil niemand bevestigen. Het nieuwe seizoen van 'De Mol' komt in het voorjaar van 2016 op VIER.

Bron: De Standaard

Lees ook:
Nog hindernissen voor nieuw seizoen van 'De Mol'
DAN TOCH: 'De Mol' komt terug! - OPROEP
Komt 'De Mol' terug op tv?

DOSSIER: 'De Mol' op VIER

volledig dossier

logo VTM logo

Lim, Shaun en Morgan bereiden zich voor op de operatie van een 14-jarig meisje dat geboren is met haar hart buiten haar borstkas. Gezien haar leeftijd zou er genoeg ruimte moeten zijn om het hart terug te kunnen plaatsen. Wanneer uit de CT-scan blijkt dat dit toch niet het geval is, stelt Morgan een ingreep voor waar Shaun twijfels over heeft. Een andere patiënt is de 12-jarige Eric, die ernstig ziek is en met spoed een levertransplantatie nodig heeft. Een veroordeelde moordenaar wil orgaandonor zijn, maar iedereen heeft grote twijfels over zijn motieven.

'The Good Doctor', om 23.45 uur bij VTM.