Verrassende presentator voor nieuwe VIER-show 'Bake Off Vlaanderen'

dinsdag 2 mei 2017

VIER komt dit najaar met een eigen versie van het Britse kijkcijferkanon 'The Great British Bake Off' waarin de zender op zoek gaat naar de beste amateurbakker van Vlaanderen. En VIER kiest een opvallende naam als presentator van de nieuwe culinaire afvallingsrace.

Niemand minder dan acteur Wim Opbrouck zal de nieuwe VIER-show in goede banen leiden. Hij wordt hierin bijgestaan door juryleden Regula Ysewijn en Herman Van Dender.

Ook in Nederland is 'Heel Holland Bakt' zeer populair. Daar wordt het momenteel gepresenteerd door André Van Duin die tijdelijk de zieke Martine Bijl vervangt. Het programma is niet nieuw voor Vlaanderen. In 2012 presenteerde Rani De Coninck al de VTM-versie 'De Meesterbakker'.


Wim Opbrouck: 'Ik had na het zien van de British Bake Off ongelooflijk veel zin om dit programma te presenteren. Herman en Regula zijn twee specialisten in hun vakgebied, hofleverancier en foodblogster. Waw, dat kan tellen voor een jury. Patisserie is voor mij hogere wiskunde. Ben zelf een kluns op bakgebied, maar hou van het vakmanschap en meesterschap van goeie bakkers en patissiers. Dat er met de wedstrijd niets te winnen valt, behalve de grootste eer, vind ik de dag van vandaag een nobel doeDe kandidaten zijn zeer divers en allen gepassioneerd door de edele kunst van het bakken. Naast alle theater en filmwerk heb ik zeer veel "goesting" in dit warmhartig project.'

​Over de jury:

Herman Van Dender​
Herman is een grote naam in de Belgische patisseriewereld en heeft ook internationaal zijn strepen verdiend. Hij werd zo goed als tussen de éclairs en soezen geboren, want zijn vader was al bakker - patissier. Na een opleiding bij PIVA Antwerpen en stages bij oa Wittamer neemt Herman in 1988 de zaak van zijn ouders over.

Hij wil geen doordeweekse bakker worden en smijt zich vol overgave op allerlei internationale wedstrijden. Volgens hem is dat de enige manier om te groeien en een
internationaal niveau te bereiken. Naast de vele internationale prijzen, is Herman ook al jaren gebrevetteerd hofleverancier. Hij maakte o.a. de bruidstaart voor het prinsenpaar Claire en Laurent. Zijn zaak in Schaarbeek is uitgegroeid tot een atelier met een twintigtal mensen. Ze maken er alles zelf en sinds kort is Herman ook producent van zijn eigen chocolade. Hij is één van de weinige patissiers in België die dat doen, omdat hij elk aspect van de patisserie wil beheersen.

Regula Ysewijn
Regula is een krak in het proeven en beoordelen van voedsel, maar patisserie is haar grootste specialiteit. Ze zetelt wereldwijd als jurylid in verschillende wedstrijden: The ‘ Great Taste Awards’, ook wel de oscar van de levensmiddelen, genoemd is het jaarlijkse
hoogtepunt. Ze is ook lid van ‘ The Guild of Food Writers’, een prestigieuze organisatie in
Groot-Brittannië.

Maar Regula’s liefde voor voedsel en patisserie gaat verder dan alleen maar proeven.
Als foodhistoricus kent ze graag de geschiedenis van gerechten. Ze schreef o.a. een boek over de geschiedenis van de Britse pudding: ‘Pride and Pudding’, dat gepubliceerd werd in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland, Nederland en ook België.

Ze heeft een diploma van biersommelier en rond dit jaar haar koksopleiding af. Daarnaast heeft ze een zeer bekende foodblog: Miss Foodwise. Jamie Oliver, TV chef en persoonlijke vriend van Regula, vindt haar blog de beste ter wereld.

'The Bake Off Vlaanderen' met Wim Opbrouck, dit najaar op VIER.

Bron: Het Nieuwsblad

 


DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
VIER

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 10:00
    radio2 op VRT 1: ann&daan
    00:55
    VRT NWS laat
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:50
    Nachtlus
  • 10:40
    Berry Bees
    21:00
    Geen uitzending
  • 09:50
    Geen uitzending
    06:05
    Super Monsters
  • 10:40
    Geen uitzending
    06:55
    Wordt aangekondigd
  • 09:10
    Geen uitzending
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 10:05
    Geen uitzending
    01:15
    Stargate SG-1
  • 10:05
    All Saints
    00:50
    Offspring
  • 10:00
    Joe
    00:55
    Geen uitzending
  • 10:00
    Geen uitzending
    00:25
    De Tafel van Gert
  • 10:40
    FBI
    01:00
    Friends
  • 10:20
    Undercover Boss
    00:20
    Hawaii Five-0
  • 09:50
    The Block NZ
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 10:40
    Buried in the Backyard
    00:40
    Castle
  • 10:00
    Herhalingslus
    08:00
    Wijzer Wonen
  • 10:27
    Diy on wheels
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 10:45
    De Gastentafel
    00:55
    Ware Delicatessen
  • 09:20
    Premier League
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 10:35
    Hope Street
    00:20
    Silent Witness
  • 10:45
    NOS Journaal
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 10:20
    Noord-Zuid-Oost-West
    00:17
    Nieuwsuur
  • 10:42
    Bing
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach