Totale besparingen VRT lopen op van 22 miljoen in 2015 tot 39 miljoen in 2019

woensdag 24 september 2014

De VRT moet in 2015 22 miljoen euro besparen. En dat bedrag loopt tegen eind 2019 verder op tot 39 miljoen euro. Bovenop het vandaag door Minister Sven Gatz aangekondigde besparingscijfer vallen immers ook de middelen voor onderzoek en innovatie weg en worden de vergrijzingskosten die de openbare omroep moet dragen, slechts gedeeltelijk gecompenseerd door de Vlaamse overheid.

De gevraagde inspanningen vallen bijzonder zwaar uit: volgend jaar moet de VRT 7% op haar dotatie inleveren en dat loopt op tot 12% in 2019. De voorbije weken werd een en ander aangekaart bij de Vlaamse regering. Maar behalve een beperkte compensatie van de vergrijzingskosten, bleef dit zonder gevolg. Dat betekent dat de engagementen uit de huidige beheersovereenkomst niet meer worden nageleefd.

De eerstkomende weken en maanden staat de openbare omroep voor de moeilijke uitdaging om een nieuwe werkbare toekomst uit te tekenen. Volgende week worden de impact van de opgelegde besparing en de noodzakelijke strategische keuzes besproken op de Raad van Bestuur van de VRT. Daarna volgt verder overleg met de vakbonden partners en de bevoegde minister.


Lees ook:
Raad van Bestuur VRT buigt zich over opgelegde besparingen
Al 15 miljoen besparen bij VRT in 2015 [Update!]
Persbericht VRT
http://www.vrt.be

DOSSIER: Besparingen bij de VRT: omroep in crisis

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Jeroen Meus in 'Dagelijkse Zomerkost' (foto: En -  VRT 2017)

Jeroen Meus doet ook dit seizoen de zomer door. Binnenkort trekt hij naar Spanje om daar overheerlijke zomerkost klaar te maken, maar voor het zover is kookt hij nog even in eigen land. De populaire tv-chef zoekt de speelpleinen op en maakt klaar wat de spelende kids graag naar binnen werken. Beginnen doet Jeroen met een ideaal vieruurtje met zomers fruit en romige vanille voor alleman.

'Dagelijkse Zomerkost', om 19.40 uur op En.

Dossiers