Spannende en zwoele Britse thrillerreeks 'Riviera' op Eén

maandag 24 juli 2017

Deze zomer kunnen de Eén-kijkers genieten van de spannende Britse drama- en misdaadreeks 'Riviera'. Deze tiendelige thrillerreeks speelt zich af in de glamoureuze onderwereld van de Franse Rivièra en werd deels geregisseerd door Hans Herbots.

De Vlaamse regisseur nam twee afleveringen voor zijn rekening en werkte zo samen met grote namen als Julia Stiles ('The Bourne Trilogy', '10 Things I Hate About You'), Iwan Rheon ('Game of Thrones') en Lena Olin ('Chocolat'). De reeks werd bedacht door de Oscarwinnende schrijver en regisseur Neil Jordan.


In 'Riviera' is de pasgetrouwde Georgina Clios (vertolkt door Julia Stiles) kapot van verdriet wanneer haar man, de miljardair Constantine Clios, omkomt bij een explosie op een jacht. Maar al snel ontdekt Georgina dat haar man niet zo onschuldig was als ze dacht… Leugens, oplichterij en moord blijken de dagelijkse realiteit in zijn milieu. Om haar familie en fortuin veilig te houden, moet Georgina zich snel aanpassen aan de gevaarlijke omstandigheden en even sluw denken als haar vijanden.

Hans Herbots: ''Riviera' is echt een reeks om in de zomer te bekijken: een intrigerend verhaal in een zonnige omgeving. Shady people in sunny places.'

De Vlaamse regisseur Hans Herbots (bekend van onder andere 'Als De Dijken Breken', 'Vermist' en 'Het Goddelijke Monster') nam twee afleveringen van 'Riviera' voor zijn rekening. Afleveringen 5 en 6 werden door hem geregisseerd.

Hans Herbots: ''Riviera' was mijn eerste grote internationale productie. Op set staan met mensen als Julia Stiles, Anthony LaPaglia, Iwan Rheon en met hen aan de slag gaan, leek me wel wat. Het was een interessante ervaring: draaien aan de Rivièra, op een grote, goed georganiseerde set, en dan de reeks afwerken in London. Alles ademde 'big scale' uit. En 'Riviera' leidde tot heel wat andere nieuwe projecten voor me.'

'Riviera' kwam vorige maand uit in het Verenigd Koninkrijk en was ook te zien in Duitsland, Spanje, Frankrijk en Nederland.

De personages:

Georgina Clios – Julia Stiles
Toen Georgina Clios werd ingehuurd door miljardair Constantine Clios om zijn kunstcollectie te beheren, begonnen ze een affaire die uiteindelijk tot een huwelijk leidde. Georgina’s geluk als pasgetrouwde vrouw wordt echter helemaal overhoop gehaald wanneer haar man sterft in een explosie. Ze gelooft niet dat zijn dood een ongeluk was. Constantines dood leidt tot een aantal onthullingen die Georgina in de duistere wereld van Rivièra’s allerrijksten doet afdalen. Ze moet leren om zich aan te passen, als ze de familie Clios en hun fortuin wil redden.

Irina Clios – Lena Olin
Irina Clios is een belangrijke vrouw in Rivièra. Jarenlang negeerde ze de affaires van haar man, maar toen ze uiteindelijk zelf vreemdging, maakte het hun huwelijk na 20 jaar kapot. Na Constantines dood wil Irina terugkeren naar haar vroegere leiderspositie in de familie Clios. Maar Georgina staat in haar weg.

Constantine Clios – Anthony LaPaglia
Constantine Clios is een miljonair en het hoofd van de Clios Bank. Hij gebruikt het geld van zijn rijke investeerders om riskante investeringen te doen. Maar zo raakt hij diep in de schulden. In een wanhopige poging om die schulden af te bouwen, raakt hij verwikkeld in een wereld vol witwassen en kunstdiefstal. Dat leidt hem uiteindelijk tot waardevolle informatie die hij probeert te verkopen. Maar werd dit ook zijn dood?

Adam Clios – Iwan Reon
Adam Clios is de oudste zoon van Constantine en Irina. Hij heeft de weelderige levensstijl van zijn familie grotendeels afgestoten. Adam heeft een goede relatie met zijn familie, behalve met zijn broer. Die werd door Constantine boven Adam verkozen om het familiebedrijf te leiden. En ook al doet Adam zijn best om het te verbergen, dat kan hij moeilijk verkroppen.

Christos Clios – Dimitri Leonidas
Christos Clios, de jongste zoon van Constantine en Irina, erft Constantines positie in het familiebedrijf. Na diens dood beseft Christos echter pas wat voor een vergiftigd geschenk dit was. Hij omarmt de rijke levensstijl en houdt van party drugs. Na zijn vaders dood duiken er problemen op voor Christos. Zo wil Georgina een schaamtevol geheim van hem onthullen…

Adriana Clios – Roxane Duran
Adriana Clios is het jongste kind van Constantine en Irina. Ze vermoedt dat ze een laatste poging was om het huwelijk van haar ouders te redden. Hierdoor voelt ze zich niet thuis in haar familie. Na Constantines dood wil Adriana haar gebroken familie graag weer herenigen. Maar dan krijgt ze vermoedens  dat Constantine niet haar echte vader is.

Robert Carver – Adrian Lester
Robert Carver is een charismatische kunsthandelaar. Hij is een goede vriend van Georgina, en terwijl zij naar boven klom in de kunstwereld, deed hij hetzelfde in de wereld van kunstdiefstal en vervalsingen. Georgina beseft dat ze Roberts talent en kennis nodig heeft wanneer haar wereld steeds duisterder wordt.

Richard Jukes – Phil Davis
Richard Jukes van Interpol onderzoekt Constantines financiële problemen. Na zijn dood richt Jukes zijn pijlen op Georgina. Maar dat blijkt een grote vergissing te zijn: Georgina is een tegenstander die hem meer dwarszit dan hij ooit had kunnen voorspellen.

Karim Delormes - Amr Waked
Karim Delormes werkt als politieagent in Nice en ziet zichzelf als een beschermer van vrouwen. Hij krijgt dan ook een bijzondere interesse in de jonge vrouw die de explosie op de jacht overleeft. Hierdoor is hij verblind voor de waarheid: dat deze vrouw allesbehalve een slachtoffer is… Delormes jaagt daarnaast op Jakob Negrescu, een mensenhandelaar die vrouwen naar de Franse Rivièra brengt. Zijn obsessie met hem brengt Delormes bijna ten val.

Jakob Negrescu - Igal Naor
Jakob Negrescu werkte als Constantines hoofd van beveiliging. Toen hij viel voor diens vrouw Irina, was hun korte affaire de reden voor zijn ontslag. Vijftien jaar later is Negrescu het hoofd van een netwerk van drugs, prostitutie en geweld. De dood van zijn vroegere baas doet Negrescu’s positie wankelen.

Aflevering 1
De echtgenoot van curator Georgina Clios, Constantine Clios, is eigenaar van de Clios Bank en een belangrijke figuur aan de Riviera. Hij komt tragisch om het leven wanneer een jacht explodeert. Zijn kinderen uit zijn eerste huwelijk, Adam, Christos en Adriana, kunnen zijn dood maar moeilijk verwerken. Constantines ex-vrouw Irina probeert haar positie binnen de familie te heroveren. Georgina vermoedt dat de explosie van het jacht geen ongeval is en dat haar man zelfs nog in leven is.

'Riviera', vanaf dinsdag 25 juli van maandag tot en met donderdag rond 22.00 uur op Eén.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stephanie Planckaert (VTM)

Het nieuwe schooljaar gaat van start en bij de familie Luki brengen ze hun zevende kind naar school. De familie Leys staat voor een dilemma tijdens het winkelen: wordt het schoolgerief of toch speelgoed? Voor de familie Naudts, met hun acht dochters, brengt het nieuwe schooljaar eveneens extra kosten met zich mee. Stephanie bezoekt ook Kevin en Nena, die helaas minder goed nieuws hebben ontvangen over hun baby Yarne.

'Families XXL', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 23:55
    Journaallus
    08:00
    radio2 op VRT 1
  • 21:30
    The Post
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 00:00
    Familie
    05:30
    Geen uitzending
  • 00:35
    Ambulance
    03:10
    Geen uitzending
  • 00:35
    The Big Bang Theory
    09:00
    Geen uitzending
  • 00:05
    Walker, Texas Ranger
    08:55
    Geen uitzending
  • 00:15
    JAG
    07:50
    Beverly Hills, 90210
  • 00:10
    The Golden Girls
    06:00
    Joe
  • 00:35
    Geen uitzending
    08:30
    Nuances
  • 00:20
    ER
    05:00
    Geen uitzending
  • 00:00
    Hawaii Five-0
    02:20
    Backroad Truckers
  • 00:10
    Dating: No Filter
    05:00
    Geen uitzending
  • 23:50
    FBI
    05:00
    Geen uitzending
  • 20:25
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 00:32
    Diy on wheels
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 00:20
    Guillaume's Paris
  • 00:30
    Under the Skin
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 00:00
    Murdoch Mysteries
    02:35
    Vienna Blood
  • 00:32
    Op1
    02:02
    EenVandaag
  • 00:03
    A Spy Among Friends
    08:00
    Vroege Vogels
  • 00:00
    Sophie & Jeroen
    02:51
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal