'SOS Piet Kerstspecial' gemist?
Zondagavond zaten maar liefst 832.850 Vlamingen klaar voor de 'SOS Piet Kerstspecial', een jaarlijkse traditie bij vtm. Chef-kok Piet Huysentruyt haastte zich naar de keuken van drie dames met culinaire problemen voor de feestdagen.
Cecile, Lydia en Greta, drie enthousiaste dames die mekaar en chef Piet kennen van de kookreizen, bevinden zich in dit schuitje. Bij de ene trekt het voorgerecht op niets, bij de andere is het hoofdgerecht een sisser over de hele lijn en bij de derde is er nog werk aan het dessert. Piet Huysentruyt haast zich naar hun keuken om de culinaire miskleunen om te vormen tot gastronomische pareltjes.
Terrine van hert
Cecile heeft terrine van hert op het kerstmenu gezet, maar ze is niet te spreken over haar probeersel. De paté is veel te vettig, de gelei loopt uit het vlees en tot overmaat van ramp smaakt de paté naar lever in plaats van naar hert. Chef Piet leert Cecile hertenpaté volgens de regels van de kunst maken.
Stoofpotje van everzwijn met gepocheerde appelen
Lydia wil als hoofdgerecht een stoofpotje van everzwijn met gepocheerde appeltjes serveren. Ze heeft het gerecht al eens gemaakt, maar het is een sisser over de hele lijn geworden: De saus van het stoofpotje is zuur, het vlees is te taai en smaakt naar alleen naar lever, en de appeltjes vallen uit mekaar. Piet Huysentruyt staat Lydia met raad en daad bij.
Oubliegebak met ijs en vers fruit
In de keuken van Greta zorgt het oubliegebak met ijs en vers fruit voor frustratie, want de koekjes zijn veel te dik en hebben niet de vorm van tulpen. Piet Huysentruyt leert Greta dit tulpjesgebak zoals op restaurant maken.
Heb je deze 'Kerstspecial' gemist? Vtm herhaalt deze 'SOS Piet' op zaterdag 26 december om 13.50 uur. Of je kan deze aflevering ook online bekijken via iWatch.be!
Word 'fan' van TV-Visie op Facebook