Robbe, Valentine en Elayza winnen talentenwedstrijd Cartoon Network

maandag 17 juli 2017

De 12-jarige Robbe van Gink uit Essen, de 14-jarige Valentine Verheyen uit Berlaar en de 15-jarige Elayza Maddamin zijn de grote winnaars van Imagination Studios Awards, het creatieve en educatieve project van televisiezender Cartoon Network dat de afgelopen maanden menig jong Vlaams teken-, schrijf- en animatietalent in de ban hield.

De drie winnaars ontvangen een prachtig prijzenpakket en zien bovendien binnenkort hun winnende creatie op televisie verschijnen!

De afgelopen maanden gingen jonge creatievelingen massaal aan de slag en stuurden ze, geheel volgens de traditie van Cartoon Network, hun gekste, stoerste en mooiste tekeningen, storyboards en filmpjes in via de officiële wedstrijdsite.

De finalisten van de afgelopen Kunstbende - editie gingen met een kritische blik door alle inzendingen, waaruit uiteindelijk de drie laureaten gekozen werden! De winnende werkjes kunt u hier bekijken.

Naast een prachtig prijzenpakket, onder andere bestaande uit tekenpakketten van Staedtler, een gloednieuwe Wacom tekentablet en een unieke drukgevoelige Wacom Bamboo Stylus Fineline, zien de winnaars hun creatie ook op de zender verschijnen! Zo is hun kunstwerkje regelmatig op televisie te zien!

Met bekroonde hitseries als 'Adventure Time', 'Ben 10', 'De Wonderlijke Wereld van Gumball' en 'Steven Universe' is Cartoon Network sinds jaar en dag een kweekvijver voor de grootste namen uit de animatiewereld. Cartoon Network Imagination Studios Awards wordt ook in andere Europese landen gelanceerd. De wedstrijd illustreert de betrokkenheid van de zender bij de ontwikkeling van vaardigheden bij kinderen.

Julie Colpaert presenteert 'Telefacts' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2016)

Het internet heeft de datingwereld veranderd. In Groot-Brittannië zijn er bijna negen miljoen singles online op zoek naar liefde, maar datingapps zoals Tinder en Grindr kunnen gevaarlijk zijn. In 2016 werden er ruim 400 misdrijven aangeven waaronder aanranding, verkrachting en zelfs moord. Hoe veilig is het om te daten via het internet?

'Telefacts', om 22.20 uur op VTM.