Q2 geeft aftrap voor nieuw seizoen van 'Peking Express' met dubbelaflevering

zaterdag 8 april 2017

Al liftend racen door het hart van Zuidoost-Azië waar je de taal niet spreekt, de cultuur niet kent en met slechts 1 euro per dag ook de nacht moet doorbrengen. Nu zondag 9 april is het zover en start het nieuwe seizoen van 'Peking Express'.

In het legendarische avonturenprogramma racen 6 duo’s dwars door Vietnam, Laos en Cambodja. Hun doel? Als eerste de eindbestemming bereiken. Tijdens de race zijn de deelnemers volledig afhankelijk van de lokale bevolking voor liften en slaapplaatsen. De presentatie van het programma is in handen van Sean Dhondt en Nederlandse collega Rik van de Westelaken. Het nieuwe seizoen start met een dubbelaflevering om 20.30 uur bij Q2.


Dan Karaty en andere bekende gezichten liften mee dankzij zwarte enveloppe
Nieuw dit jaar is dat de afvallers na elke etappe een tweede kans krijgen om in het spel te blijven dankzij de mysterieuze zwarte enveloppe. Het team dat gered wordt door de enveloppe, krijgt wel een extra passagier mee op hun reis. Die passagier is een bekend gezicht die het lot van het duo volledig in handen heeft. De duo’s mogen niets meer zelf doen: van liften, een slaapplaats regelen tot het spelen van proeven.

De bekende Amerikaanse choreograaf Dan Karaty mag zich alvast als eerste bewijzen als extra passagier en moet er letterlijk alles aan doen om uitschakeling te voorkomen. Of het hem ook lukt om vlot doorheen het drukke Aziatische verkeer te dansen is nog maar de vraag.

Aflevering 1: Vietnam - van Ha Long Bay naar operagebouw Hai Phong
Het avontuur van de duo’s begint in één van de populairste toeristische trekpleisters in het noorden van Vietnam: de indrukwekkende Ha Long Bay. De baai staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en wordt omringd door zo’n 2000 kalkstenen rotseilanden die uit de zee rijzen. De stressbestendigheid van de nietsvermoedende kandidaten wordt meteen op de proef gesteld wanneer ze te horen krijgen dat de race één dag vroeger start dan voorzien. 'Ik wist dat we hier niet waren voor een snoepreisje of om zomaar even twee dagen op hotel te zitten', vertelt Ann-Sophie.

En in stresssituaties kan een mens al eens vergeetachtig zijn, dat ervaren Steff en Margaux aan den lijve: 'We hebben allebei ons onderbroek van gisteren nog aan'. De eerste tussenstop is het reuzenrad van Ha Long Bay. Daarna zetten ze hun tocht verder naar het vissersdorp in Cai Rong, waar ze de eerste proef spelen voor een amulet ter waarde van 2500 euro. Het eindpunt ligt aan het operagebouw in Hai Phong, maar daar zullen ze niet meer geraken voor zonsondergang. De duo’s moeten dus op zoek naar een slaapplaats bij de lokale bevolking. Wie bereikt uiteindelijk als laatste het operagebouw en maakt kans om af te vallen?

Aflevering 2: Vietnam - Dan Karaty lift mee van Hai Phong naar Hanoi
De tweede etappe van 'Peking Express' brengt de duo’s van het kosmopolitische Hai Phong naar de bruisende metropool Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. De oude stad staat bekend om zijn chaotische verkeer en de vele traditionele tempels en kraampjes met exotische etenswaren. Met z’n 7 miljoen inwoners en bijna evenveel motorvoertuigen is het er een drukte van jewelste. Dit keer reist Dan Karaty mee met een duo: 'Ik ben wel een beetje zenuwachtig, want ik heb dit nog nooit gedaan. Maar ik ga ervan uit dat het een beetje hetzelfde is als het nemen van een taxi in New York', lacht Dan.

Vooraleer de duo's mogen racen naar hun eindbestemming, maken ze opnieuw kans om een amulet ter waarde van 2500 euro te winnen, dit keer met een culinaire opdracht. Om die proef te mogen spelen moeten de duo's eerst op zoek naar een 'Pekingeend' op de Dong Xuang markt in Hanoi, één van de drukste marktplaatsen in Vietnam. Maar in een grote mensenmassa én zonder te weten hoe de eend er juist uitziet, is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Sean en Rik wachten de duo’s uiteindelijk op aan de tempel van Co Loa in Hanoi, het eindpunt van deze etappe. Het duo dat als laatste de tempel bereikt, moet het spel verlaten. Of kan de zwarte enveloppe voor de tweede keer op rij redding brengen?

'Peging Express', vanaf zondag 9 april om 20.30 uur op Q2.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The White Lotus 2' (Streamz)

Wanneer Tanya een uitnodiging krijgt van de expat Quentin, brengt Portia de dag door met zijn verleidelijke neef. Na terugkeer van haar reis met Daphne wordt een opgeluchte Harper verrast door een bewijsstuk van Ethans avondje uit.

'The White Lotus ', om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    07:55
    Journaallus
  • 23:35
    Nachtlus
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 06:05
    Bumba
    05:00
    Geen uitzending
  • 06:05
    Kabouter Plop
    05:30
    Geen uitzending
  • 03:15
    Geen uitzending
    07:10
    Ik vertrek XL
  • 01:30
    Geen uitzending
    11:45
    Siren
  • 02:15
    Geen uitzending
    13:35
    Te bepalen
  • 05:45
    Baywatch
    02:10
    JAG
  • 06:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    04:50
    Geen uitzending
  • 05:00
    Geen uitzending
    08:10
    Criminal Minds
  • 06:00
    Wordt aangekondigd
    02:20
    Backroad Truckers
  • 05:00
    Geen uitzending
    07:40
    Love It or List It
  • 05:00
    Geen uitzending
    07:25
    Menendez: Blood Brothers
  • 06:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 06:03
    Diy on wheels
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 05:35
    Ottolenghi's Mediterranean Feast
  • 05:05
    MotoGP
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 06:00
    Ghosts
    02:35
    Vienna Blood
  • 05:56
    Nederland in Beweging
    02:02
    EenVandaag
  • 02:16
    Nieuwsuur
    08:00
    Vroege Vogels
  • 06:03
    Teletubbies
    02:51
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal