Pro League kiest voor niet-exclusief model

vrijdag 13 juni 2014

Wat we gisteren al schreven, werd vandaag officieel bevestigd. De Pro League kiest voor de uitzendrechten van het eersteklasse voetbal voor een niet-exclusief model. Dat betekent dat de wedstrijden zowel op Belgacom en Telenet zullen worden uitgezonden.

Een niet-exclusief model droeg de voorkeur weg van de drie grote telecomoperatoren in ons land: Belgacom, Telenet en het Waalse VOO. Vrijdagmiddag werd dan ook definitief de knoop doorgehakt om voor het eerst met een dergelijk systeem te gaan werken.

Belgacom en Telenet hebben beiden reeds verheugd gereageerd.

Dominique Leroy, CEO van Belgacom: 'Ik ben zeer tevreden dat dankzij de toekenning van de LIVE rechten van de Jupiler Pro League aan meerdere operatoren, 'voetbal voor iedereen'- mogelijk wordt en dat onze abonnees de volgende drie seizoenen naar alle wedstrijden van de eerste klasse kunnen kijken'.

Inge Smidts, sr Vice President Residential Marketing Telenet: 'We zijn blij dat de uitkomst van dit dossier positief is voor alle voetbalfans. Door de toewijzing van de rechten op een niet-exclusieve basis kan iedereen, ongeacht de operator, genieten van het Belgische eersteklassevoetbal. Het voetbal krijgt de komende seizoenen meer middelen en zal door meer supporters bekeken kunnen worden: dit is uitstekend nieuws voor de sport én de fans. Maar uiteraard zijn we in de eerste plaats opgetogen dat we de Sporting Telenet klanten kunnen bevestigen dat ze ook de volgende seizoenen kunnen genieten van alle matchen in de Belgische eerste klasse.'

Over de uitzendrechten voor de samenvattingen is nog geen beslissing gevallen. Zowel VRT als VTM waren in de running, maar de Pro League vond de biedingen te laag. De beslissing is momenteel uitgesteld. Ook over een wekelijks magazine, zoals nu 'Extra Time' op Canvas, is nog geen beslissing gevallen.

Lees ook:
Voetballiefhebber wint: Jupiler Pro League op Telenet en Belgacom

DOSSIER: Uitzendrechten voetbal 2014-2017

volledig dossier

Koen De Bouw in 'Professor T.' (foto: Eén - © VRT 2016)

Een juwelier wordt aangereden wanneer hij gehaast de straat oversteekt met in zijn tas een collectie zeer waardevolle diamanten. De speurders vermoeden dat er meer aan de hand is en bezoeken de familie van de diamantair. Na een pijnlijk ongeval in een openbaar zwembad - de zoveelste opdracht van dokter Gijselbrecht - komt T. in het ziekenhuis terecht. Annelies heeft de knoop doorgehakt en laat haar vader opnemen in een instelling. Na de schorsing van hoofdinspecteur Rabet neemt commissaris Flamant zijn taken over.

'Professor T.', om 22.35 uur op Eén.