Op de set van 'Undercover' (Eén)

donderdag 7 december 2017

Op donderdag 7 december was de pers uitgenodigd voor een setbezoek bij de nieuwe Eén-fictiereeks 'Undercover' met in de hoofdrollen Tom Waes en de Nederlandse actrice Anna Drijver.

'Undercover' brengt het verhaal van de Nederlander Ferry Bouman, één van de grootste XTC-producenten ter wereld. Hij woont in een villa in Limburg, maar zit tijdens de weekends en vakanties op een camping op 100 meter van zijn huis. De Belgische politie installeert twee undercoveragenten, een man en vrouw die een koppel moeten spelen, op de camping om contact te leggen en zijn netwerk te infiltreren.


'Undercover' zal ten vroegste in het voorjaar van 2019 in wereldpremière gaan op Eén.

Het verhaal
De Belgische Federale Politie belandt op het spoor van één van ’s werelds grootste XTC- netwerken, dat al jaren onder de radar opereert in de grensstreek van Belgisch Limburg en Nederlands Brabant. Aan het hoofd staat de Nederlander Ferry Bouman. Een man die ondanks zijn fortuin zijn tijd het liefst doorbrengt in een eenvoudige chalet op de volkse camping naast zijn villa. Ferry is aalglad en lijkt ongrijpbaar, dus besluiten de Belgische en Nederlandse politiediensten de handen in elkaar te slaan. Ze installeren hun twee beste undercoveragenten, Belg Bob Lemmens en Nederlandse Kim De Rooij, als kamperend echtpaar in een chalet dicht bij Ferry en zijn vrouw Danielle Bouman. Hun opzet is duidelijk: infiltreer in het leven van Ferry, win zijn vertrouwen en plant Bob als crimineel waar Ferry zaken mee kan doen.

Bob en Kim merken snel dat dit niet zo eenvoudig is; de meedogenloze Ferry is enorm achterdochtig en heeft vertrouwelingen rond zich die het de undercoveragenten erg moeilijk maken. Maar na een aantal mislukte pogingen beseffen de agenten waar Ferry’s achillespees ligt: zijn gevoelige vrouw Danielle. Kim verovert als volleerde manipulator haar hart en kan Bob zo binnenloodsen bij Ferry.

En dan pas begint het zware werk: John, de rechterhand van Ferry, ziet Bob steeds meer als een bedreiging, Danielle blijkt meer dan vriendschap te voelen voor Kim en Ferry heeft een mol bij de politie die steeds dichter komt bij de identiteit van de undercoveragenten…

Bob en Kim spelen ondertussen een koppel, maar beleven in hun chalet alle spanningen, conflictueuze én erotische, van een echte relatie. Want hoe langer de agenten in de onderwereld van Ferry vertoeven, hoe meer hun eigen normen en waarden beginnen te vervagen. De langste case uit hun carrière zal de twee agenten uiteindelijk dwingen om in de spiegel te kijken en zichzelf af te vragen: wie ben ik echt?

Personages
Tom Waes en Anna Drijver spelen Bob Lemmens en Kim De Rooij, de twee undercoveragenten die worden ingeschakeld om het netwerk van XTC-producent Ferry Bouman op te rollen. Hoewel ze elkaar amper kennen, moeten ze een koppel spelen en in een piepkleine caravan intrekken vlakbij de chalet op de camping waar Bouman zijn vrije tijd doorbrengt. De hyperprofessionele en gefocuste Bob heeft het aanvankelijk moeilijk om met zijn impulsieve Nederlandse collega samen te werken en te leven, maar na verloop van tijd groeien ze naar elkaar toe.

Frank Lammers speelt Ferry Bouman. Een onschuldige campinggast zou het hem niet nageven, maar Ferry is met zijn XTC-imperium goed voor een omzet van meer dan honderd miljoen euro per jaar - wat hem één van de grootste spelers ter wereld maakt.

Bouman houdt zijn netwerk klein en werkt alleen met mensen die hij door en door kent. Hij woont samen met zijn vrouw Danielle in een grote villa op de grens met Nederland, maar verblijft het liefst in zijn chalet op de nabijgelegen camping.

Elise Schaap speelt Danielle Bouman, Ferry's vrouw. Naïef en met een hart van goud, zowat het enige onschuldige personage van de reeks. Wat er uiteindelijk toe zal leiden dat ze de grootste speelbal wordt van zowat iedereen in de reeks.

Kevin Janssens speelt Jurgen Van Kamp en is getrouwd met de dochter van Boumans rechterhand John Zwart. Van Kamp is de loopjongen van de bende, een mislukte ex-kickbokser met een grote mond en een kort lontje.

Raymond Thiry speelt John Zwart, Ferry's rechterhand. Keihard, met een tragisch randje. Hij voert de orders van de baas uit, ook al druisen ze in tegen zijn eigenbelang.

De makers
Nico Moolenaar ('Vermist'), Bart Uytdenhouwen ('Spitsbroers') en Piet Matthys ('Vermist') stonden in voor het scenario. Frank Devos ('Chaussée d'Amour') en Eshref Reybrouck ('Cordon 2', 'Marsman', 'Hassel') nemen de regie voor hun rekening.

'Undercover' zal ten vroegste in het voorjaar van 2019 in wereldpremière gaan op Eén.

'Undercover' is een reeks van het productiehuis De Mensen voor Eén, in samenwerking met Gardner and Domm, Proximus, Netflix, Source Investments/DFW, Federation Entertainment, ZDF, Good Friends en de Tax Shelter maatregel van de federale overheid.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The White Lotus 2' (Streamz)

Wanneer Tanya een uitnodiging krijgt van de expat Quentin, brengt Portia de dag door met zijn verleidelijke neef. Na terugkeer van haar reis met Daphne wordt een opgeluchte Harper verrast door een bewijsstuk van Ethans avondje uit.

'The White Lotus ', om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 01:00
    Villa Politica
    07:55
    Journaallus
  • 23:35
    Nachtlus
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:30
    Geen uitzending
    06:10
    Kabouter Plop
  • 01:40
    Geen uitzending
    07:10
    Ik vertrek XL
  • 01:30
    Geen uitzending
    11:45
    Siren
  • 01:20
    Walker, Texas Ranger
    08:55
    Geen uitzending
  • 00:20
    Baywatch
    02:10
    JAG
  • 00:10
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 01:20
    Geen uitzending
    08:30
    Nuances
  • 01:50
    ER
    05:00
    Geen uitzending
  • 01:35
    Backroad Truckers
    03:00
    Geen uitzending
  • 01:20
    MasterChef UK
    05:00
    Geen uitzending
  • 01:15
    Geen uitzending
    07:25
    Menendez: Blood Brothers
  • 00:35
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 01:25
    De Chalet aan de Semois
    02:10
    De Wereldkeuken
  • 23:55
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 00:55
    Boiling Point
    02:35
    Vienna Blood
  • 01:52
    NOS Journaal
    02:02
    EenVandaag
  • 01:50
    Ongehoord Nieuws
    08:00
    Vroege Vogels
  • 01:50
    90's Dance