Ontknoping Duivelse +scholenactie op Ketnet - VIDEO

zondag 29 mei 2016

Eind maart lanceerden de Rode Duivels samen met Ketnet een oproep naar alle lagere scholen in Vlaanderen en Brussel: Maak tijd voor een sociaal project in de buurt en wie weet krijg je op vrijdag 3 juni bezoek van enkele Rode Duivels.

De afgelopen maanden volgden veel lagere scholen deze oproep en werden ze zo 'Duivelse +scholen'. Heel wat mooie initiatieven bereikten de Rode Duivels via ketnet.be en vanochtend werd in Kingsize Live op Ketnet bekendgemaakt welke vijf scholen er op 3 juni een feestje mogen bouwen. In onderstaande video maken Rode Duivels Radja Nainggolan, Dries Mertens, Toby Alderweireld en Mousa Dembélé het goede nieuws bekend via een skypegesprek met de scholen.


Heel wat mooie initiatieven
Wat de Rode Duivels en Ketnet voor ogen hadden: lagere scholen stimuleren om zich te engareren voor lokale sociale projecten, blijkt meer dan geslaagd. De afgelopen maanden meldden heel wat scholen zich aan via ketnet.be en lieten ze zo weten hoe ze zich sociaal engageerden. Van wandelen met bejaarden uit het nabijgelegen woonzorgcentrum, tot initiatieven om bij te dragen tot een betere buurt en activiteiten met mensen met een beperking. Centraal stond: tijd maken voor anderen. En die tijd werd gemaakt.

Maarten Janssen, netmanager Ketnet: 'Zo hartverwarmend, al die mooie projecten die de afgelopen weken opgezet werden. Sommige scholen hadden al een traditie van sociale projecten, en anderen zetten de afgelopen weken de eerste stappen. Stuk voor stuk allemaal Duivelse +scholen die het goede voorbeeld geven. Ketnet wil kinderen verbinden met hun omgeving en dat is wat deze actie gedaan heeft. Verder kijken dan de muren van de speelplaats. Enorm respect voor al het harde werk en hopelijk het begin van nog veel meer...'

Deze vijf scholen krijgen op vrijdag 3 juni Rode Duivels en Ketnet over de vloer
Alle scholen die zich inschreven voor de actie mogen zichzelf met trots Duivelse +scholen noemen. Ze krijgen allemaal nog een bedanking vanwege de Rode Duivels. Vijf scholen ontmoeten hun sportieve helden op vrijdag 3 juni. Welke duivels vrijdag op bezoek gaan bij welke scholen, wordt later deze week nog bekendgemaakt.

- Provincie Limburg: Vrije Basisschool Viejool in Hechtel-Eksel. De leerlingen van het zesde leerjaar maakten verrassingsdozen voor de kinderen van vluchtelingen die in de gemeente verblijven. Met zelfgemaakte educatieve spelletjes, muziekinstrumenten, strips,... willen ze de kinderen helpen en een leuke tijd bezorgen. Op vrijdag 3 juni verwelkomen ze samen met Ketnet-wrapper Sarah Mouhamou enkele Rode Duivels.

- Provincie Oost-Vlaanderen: Gemeentelijke Basisschool De Harp in Gent. In de buurt van De Harp is er een woonzorgcentrum Privilege. Eén van de leerlingen stelde voor om deel te nemen aan de Duivelse +scholenactie en enthousiasmeerde snel meerdere leerlingen. Samen met een aantal leerkrachten werkten ze een activiteitenkalender uit om dingen samen te doen met de bewoners van Privilege. Onder andere gymnastiek, volksdansen, koken, in het rusthuis gaan optreden met het schoolkoor, samen in de moestuin werken, de bewoners uitnodigen op het Duivelse +voetbaltoernooi,… Het was een unieke ervaring voor iedereen waar zowel de bewoners van Privilege als de leerlingen van De Harp van genoten. De samenwerking stopt niet na deze actie, maar wordt in de toekomst verdergezet. Ketnet-wrapper Sien Wynants is erbij vrijdag 3 juni wanneer enkele Rode Duivels de school bezoeken.

- Provincie West-Vlaanderen: Go! Freinetschool Het Reuzenhuis in Tielt: Het Reuzenhuis werkt al heel het schooljaar samen met het WZC Deken Darras in de gemeente. Kinderen uit verschillende leerjaren brengen wekelijks een bezoek en helpen met koffie uitschenken, spelen samen bingo,... Voor de Duivelse +scholenactie schakelden ze nog een versnelling hoger en organiseerden ze op vrijdag 20 mei hun egen EK, samen met Mivalti, het begeleidingscentrum voor mensen met een beperking. De bewoners van het WZC supporterden mee. Vrijdag 3 juni ontvangt Ketnet-wrapper Charlotte Leysen mee enkel spelers van de Nationale ploeg.

- Provincie Antwerpen: Gemeentelijke Lagere School voor Buitengewoon Onderwijs De Leerexpert in Deurne. De school verhuisde zeer recent naar een nieuwe buurt. Om de buurt te laten kennismaken met de school, organiseerden ze heel diverse activiteiten. Alle klassen engageerden zich om de buurt te helpen: onkruid wieden, glas ophalen, organisatie van een pannenkoekenfeest, het bos afvalvrij maken,... Niets was te veel. Ketnet-wrapper Leonard Muylle komt vrijdag 3 juni mee enkele Rode Duivels verwelkomen.

- Provincie Vlaams-Brabant: De Vrije Basisschool Kameleon in Haren. Naast de school bevindt zich het dagcentrum De Ark, een centrum voor volwassenen met een beperking. De afgelopen jaren was er al een samenwerking met de kleuters en de leerlingen van het eerste leerjaar. Op vrijdag 29 april organiseerde de school een groot EK-feest. In verschillende workshops werkten de leerlingen samen met de bewoners van de Ark. Op een afsluitend feestje konden ze aan elkaar tonen wat ze die dag gedaan en gemaakt hadden. Op vrijdag 3 juni is Ketnet-wrapper Thomas Van Achteren erbij om de Rode Duivels te verwelkomen.



TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The White Lotus 2' (Streamz)

Wanneer Tanya een uitnodiging krijgt van de expat Quentin, brengt Portia de dag door met zijn verleidelijke neef. Na terugkeer van haar reis met Daphne wordt een opgeluchte Harper verrast door een bewijsstuk van Ethans avondje uit.

'The White Lotus ', om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    07:55
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 08:30
    De Smurfen
    05:00
    Geen uitzending
  • 08:05
    Hallo K3
    05:30
    Geen uitzending
  • 08:00
    Geen uitzending
    07:10
    Ik vertrek XL
  • 01:30
    Geen uitzending
    11:45
    Siren
  • 02:15
    Geen uitzending
    13:35
    Te bepalen
  • 07:55
    Baywatch
    02:10
    JAG
  • 06:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    04:50
    Geen uitzending
  • 08:10
    Neighbours: A New Chapter
    05:00
    Geen uitzending
  • 06:00
    Wordt aangekondigd
    02:20
    Backroad Truckers
  • 08:25
    Honest Renovations
    05:00
    Geen uitzending
  • 07:45
    Menendez: Blood Brothers
    05:00
    Geen uitzending
  • 06:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 08:20
    Mijn tuin
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 08:00
    Snel, Makkelijk & Lekker
    02:10
    De Wereldkeuken
  • 07:13
    Premier League
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 08:10
    Death in Paradise
    02:35
    Vienna Blood
  • 08:30
    NOS Journaal
    02:02
    EenVandaag
  • 08:00
    BinnensteBuiten
    08:00
    Vroege Vogels
  • 08:29
    Noddy, de detective
    02:51
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal