Nieuwe jury, nieuw presentatieduo en nieuwe talenten in 'Belgium's Got Talent'

donderdag 20 oktober 2016

Nieuwe gezichten in de jury, een fonkelend presentatieduo en een verse lading talenten die de Stadsschouwburg doen daveren: dat brengt het vierde seizoen van 'Belgium's Got Talent'.

Een seizoen boordevol nieuwigheden. Niels Destadsbader krijgt An Lemmens, Stan Van Samang en Dan Karaty aan zijn zijde achter de jurydesk. Van hen hebben de kandidaten minstens drie ja’s nodig om kans te maken op een plekje in de grote shows. Hosts Koen Wauters en Laura Tesoro staan backstage klaar om de talenten op te vangen en hen een laatste duwtje in de rug te geven.


Ook nieuw dit seizoen is de golden buzzer. Een gouden knop die elk jurylid één keer mag indrukken bij de act die hem of haar het meest doet lachen, versteld staan, wegsmelten of nagelbijten van spanning. Kortom: de act die voor hen rechtstreeks door mag naar de ultieme shows, waarvan dit jaar enkel de finale helemaal live wordt uitgezonden. Wie strijkt hierin de 50.000 euro op?

6 straffe auditieafleveringen, 5 spectaculaire shows
Ook in het nieuwe seizoen wordt het podium vrijgemaakt voor het beste, origineelste, grappigste of creatiefste talent van Vlaanderen. Van goocheltrucs over sportprestaties tot operastukken of een ingewikkeld staaltje acrobatie: de meest uiteenlopende acts passeren de revue. Onder meer een voltige-act, een wereldrecordpoging bierflesjes openen, een contortioniste en een slacklineperformance scoren dit seizoen alvast hoog op de schaal van originaliteit.

Deze acts komen aan bod in 6 auditieafleveringen, waarin wordt bepaald welke 32 talenten doorstoten naar de grote shows in de AED Studio's in Lint. Vanaf dan is het opnieuw aan de kijker thuis om samen met de jury te bepalen wie doorstoot naar de grote finale, die helemaal live wordt uitgezonden. Na elke show kan de kijker stemmen op zijn favoriet. Die votingresultaten worden in de volgende show bekendgemaakt.

Op vrijdag 30 december zal blijken wie met de overwinning naar huis gaat.

An, Stan, Dan en Niels in de jury
Eentje die terugkeert, eentje met bakken ervaring als jurylid en twee volstrekte nieuwkomers. In het vierde seizoen vormen An Lemmens, Stan Van Samang en Dan Karaty samen met Niels Destadsbader de nieuwe jury van 'Belgium's Got Talent'. Samen zullen ze hun buikgevoel volgen om nieuwe talenten te wikken en te wegen.

Koen Wauters krijgt gezelschap van Laura Tesoro
'Ik ben blij dat ik dit seizoen niet meer alleen op het podium hoef te staan', kondigt Koen Wauters aan in 'Belgium's Got Talent'. 'Het wordt mooier. En het wordt jonger.' Koen krijgt dit seizoen dan ook Laura Tesoro naast zich op het podium. Zij zullen de show samen presenteren en de kandidaten opvangen voor en na hun prestaties.

Laura en Koen zijn natuurlijk oude bekenden. Hij was haar coach in seizoen 3 van 'The Voice' en loodste haar naar de finale, waar ze als 2de eindigde. Meteen was Laura gelanceerd in de muziek, met als voorlopig hoogtepunt haar knappe prestatie op het Eurovisiesongfestival waar ze dit jaar 10de werd met 'What's The Pressure'. Ondertussen deed ze al presentatie-ervaring op in 'Grote Ster, Kleine Ster', als sidekick van Koen.

Wordt de Golden Buzzer ingedrukt voor deze talenten? Dit zijn de kandidaten van aflevering 1:

KAYLEIGH & CHARLOTTE, 15 & 11 jaar - Turnhout
Brengen: hiphop

Kayleigh en Charlotte leerden elkaar kennen tijdens een danswedstrijd. Ze beslisten daar om als duo verder te gaan en brengen tijdens de audities van 'Belgium's Got Talent' een energieke hiphop-streetdance choreografie waaraan niemand zich had verwacht.

MIEL & BASIEL, 19 & 16 jaar - Koksijde
Brengen: Beatbox & accordeon

Miel en Basil brengen een unieke mix van beatbox en accordeon. Ze oefenen een paar keer per week op de kamer van Basil, maar ruilen die voor de gelegenheid in voor het grote podium van 'Belgium's Got Talent'. 'Never in a million years would I put the accordion with beatboxing', reageert Dan verrast.

KURT KATANA, 50 jaar - Torhout
Brengt: goochelen

Kurt kreeg als kind een goocheldoos cadeau en begon meteen op te treden in het café van zijn ouders. Tijdens de audities neemt hij een groot risico. Voor zijn closeup goochelact heeft hij immers de assistentie nodig van juryleden An Lemmens en Stan Van Samang...

HAPPY GYM, 9-11 jaar - Drongen
Brengen: gymnastiek

De jonge meisjes van Happy Gym brengen een ritmische gymnastiek-act met opvallende tempowissels. Met hun ongeziene lenigheid slaagt het vijftal er meteen in om de hele zaal stil te krijgen. Maar wordt de jury er ook happy van?

ATOMIC FORCE, 34 & 39 jaar - Meulebeke
Brengen: breakdance

Lieven en Gürhan zijn rasechte b-boys. In 'Belgium's Got Talent' proberen ze vermomd als robots de jury te overtuigen met een unieke breakdance-act.

LISANNE & DIEGO, 21 & 4 jaar - Kapellen
Brengt: hondenact

Lisanne doet samen met haar Dwerg Collie Diego een hondenact. Samen brengen ze een emotioneel eerbetoon aan haar vriend David, die ze vorig jaar verloor in een verkeersongeval. 'De dans gaat over het verwerkingsproces dat we beiden hebben doorstaan', ontroert Lisanne.

ANTONI WANDERS, 30 jaar - Breda
Brengt: paaldansact

De zelfzekere Antoni komt helemaal vanuit Nederland om te bewijzen dat hij minstens even goed is als Domenico, de winnaar van vorig seizoen. 'Ik kom jou entertainen, Niels', kondigt hij aan. Antoni hoopt de jury te verbazen met een spectaculaire paaldansact.

PARKOPINO, 52 jaar - Melsele
Brengt: puzzelrekenact

Robert betreedt het podium van 'Belgium's Got Talent' samen met zijn dochter Xena en stiefzoon Mathias. Samen met hen brengt hij een puzzelrekenact waarmee hij wil aantonen dat je door logisch verkeerd te rekenen, sneller juist kan rekenen.

EMPIRE CREW, 21-26 jaar - Vlaanderen
Brengen: hiphop

Empire Crew is een hiphop danscrew met dansers vanuit heel Vlaanderen. Tijdens een drankspelletje besloten de dansers om samen te beginnen dansen en niet meer als concurrenten deel te nemen aan wedstrijden. Tijdens hun auditie laten ze de power van het podium spatten.

NICO, 26 jaar - Hever
Brengt:wereldrecord bierflesjes openen verbreken

Nico werkt in een brouwerij en droomt er al zijn hele leven van om ooit in het 'Guinness Book of Records' te staan. Tijdens zijn auditie wil hij zo veel mogelijk bierflesjes openen in 1 minuut en zo het wereldrecord van 96 bierflesjes verbreken.

LADY BE'S, 13-20 jaar - Herent
Brengen: acrobatische rock 'n roll

De Lady BE's dansen acrobatische rock-'n-roll in team. Ze hopen voornamelijk Dan Karaty te overtuigen met een snelle en fysiek intensieve choreografie.

CHE, 19 jaar - Maasmechelen
Brengt: rap

De Limburgse rapper Francesco Piras (Ché) verrast zijn nietsvermoedende ouders met een zelfgeschreven nummer. Daarin bedankt hij hen voor alles wat ze voor hem doen.

'Belgium's Got Talent', vanaf vrijdag 21 oktober om 20.40 uur op VTM.


BGT

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Liefde voor Muziek' - Stan Van Samang (VTM)

Johannes Genard, de energieke frontman van School is Cool, is aan de beurt. Zijn vorige deelname in 2016 was voor hem een grote rollercoaster en ook dit jaar wordt hij op muzikaal vlak weer verwend. K3, Tourist LeMC en Jasper Steverlinck krijgen Johannes muisstil terwijl Clouseau het over een funky boeg gooit. En dan moet de performance van Stan Van Samang nog komen.

'Liefde voor Muziek', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    09:00
    Radio2 op VRT 1: WinWin
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:00
    Lentebeelden
  • 08:30
    De Smurfen
    05:00
    Geen uitzending
  • 08:35
    Trolls: The Beat Goes On!
    05:30
    Geen uitzending
  • 08:00
    Geen uitzending
    06:55
    Blind getrouwd: Australië
  • 01:20
    Geen uitzending
    11:35
    Sturm der Liebe
  • 01:15
    Geen uitzending
    14:15
    All New Traffic Cops
  • 08:00
    Beverly Hills, 90210
    02:15
    The X-Files
  • 06:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    02:00
    Geen uitzending
  • 08:35
    Neighbours: A New Chapter
    03:05
    Geen uitzending
  • 08:20
    Geen uitzending
    02:35
    Heavy Rescue: 401
  • 07:55
    Extreme Makeover: Home Edition
    05:00
    Geen uitzending
  • 08:25
    Hailey Dean Mystery: 2+2=4 Murders
    05:00
    Geen uitzending
  • 06:00
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 08:32
    Meesterwerk
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 08:30
    Taste of Australia met Hayden Quinn
    02:00
    Peppe's Toscane
  • 08:15
    Premier League
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 08:05
    Death in Paradise
    02:35
    Grantchester
  • 08:30
    NOS Journaal
    05:55
    Nederland in Beweging
  • 08:35
    MAX Geheugentrainer
    02:12
    Nieuwsuur
  • 08:29
    Noddy, de detective
    02:08
    Sophie & Jeroen