Nieuwe fictiereeksen '4eVeR' en 'Trix' vanaf maandag op Ketnet

zondag 8 januari 2017

Vanaf maandag 9 januari is er op Ketnet een dagelijkse afspraak met de nieuwe fictiereeksen 'Trix' en '4eVeR'. We stellen de reeksen hier aan je voor.

Na 'D5R' (De vijver) presenteert Ketnet met '4eVeR' (Forever) een nieuw realistisch fictieverhaal, deze keer over vier vrienden die naast hun leeftijd (15) nog heel wat andere dingen gemeen hebben. De reeks focust op de familierelaties van de vier en op hun vriendschap. '4eVeR' kwam net als 'D5R' tot stand in samenwerking met Awel, aanspreekpunt voor kinderen en jongeren. Ook nu weer wil Ketnet met deze realistische fictiereeks moeilijke thema's bespreekbaar maken bij kinderen en jongeren.


Vanaf maandag 9 januari om 18.30 uur (maandag tot donderdag).

Vrienden en familie
'4eVeR' volgt het wel en wee van de vier vrienden en hun gezin. De gezinnen zijn verschillend van samenstelling en achtergrond. Emma, Lore, Gamil en Robin zijn kind aan huis bij elkaar. Ze volgen dezelfde richting op school of hebben dezelfde hobby. Ze verschillen van karakter en temperament, maar er zijn drie dingen die hen binden: hun vriendschap, de relatie tussen de verschillende families, en de buurt. Veel van de verhaallijnen hebben te maken met de families en met de relatie van Emma, Lore, Gamil en Robin met hun broertje of zusje, met hun ouders en grootouders. Ook de bejaarde buurvrouwen van Robin, de zussen Antoinette en Bernadette, spelen een belangrijke rol. En verder staat de vriendschap van de vier centraal.

Realistische fictie
De jongeren en hun familie beleven veel plezier, maar worden ook geconfronteerd met moeilijke momenten, problemen en tegenslagen. Kortom: het leven zoals het is. '4eVeR' is een fictiereeks, maar het zou net zo goed human interest kunnen zijn. Ketnet werkte daarvoor opnieuw samen met de experten van Awel, die op basis van hun ervaring met jongeren uit het leven gegrepen thema’s aanreikten en de scenaristen hielpen bij het uitwerken van de verhaallijnen. 

En dat is een win-win-situatie. 'Via reeksen als 'D5R' en nu ook '4eVeR' leren vele jongeren Awel kennen', zegt Sibille Declercq van Awel. 'Een jongere schreef in 2016 in de tevredenheidsmeting van Awel: 'In 'D5R' op Ketnet werd Awel ook eens gebruikt toen een meisje zich niet goed in haar vel voelde. Binnen een paar jaar worden die afleveringen niet meer getoond. Dus ik zou zeggen: Laat Awel vaker voorkomen in een programma om aan kinderen te tonen wat jullie zijn. Dat is ook de manier hoe ik Awel leerde kennen.' Met '4eVeR' gaat Awel dan ook enthousiast op die tip in!'

Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder meer verliefdheid, onzekerheid, holebi-ouders, pleegzorg, pesten op school, leven in een nieuw samengesteld gezin, mediawijsheid, armoede, depressiviteit, discriminatie, de aanslagen van maart 2016, enz.  Een spannende verhaallijn is ook die van de inbraak in de woning van de familie van Emma. Maar het is uiteraard niet allemaal kommer en kwel. Er wordt flink wat afgelachen in '4eVeR', en vriendschap en liefde brengen alles weer in balans.

De acteurs in '4eVeR' zijn frisse jonge talenten en mensen uit het amateurtheater. Een bekende naam is wel comedian Erhan Demirci, die de rol van Arun speelt, de papa van Gamil.

'4eVeR' digitaal
Net als bij 'D5R' wordt ook in '4eVeR' volop gebruik gemaakt van sociale media en digitale toepassingen. De tieners communiceren vaak met elkaar via een groepsapp. Dat kan je als kijker in beeld mee volgen tijdens de afleveringen (in split screen). Maar ook als '4eVeR' niet wordt uitgezonden blijven de jongeren actief op de app, en ook dat is te volgen via ketnet.be en de Ketnet-app. Wie de chat-gesprekken – doorspekt met extra video’s en afbeeldingen - online volgt, ontdekt nog meer over de verhalen die zich in de reeks afspelen.

'4eVeR' wordt gemaakt door ‘ScheMa producties’. Dit jonge productiehuis wordt geleid door David Madder en Camiel Scheer, de drijvende krachten en bedenkers van 'D5R' (de reeks en de film).

'Trix'
In 'Trix' volgen we drie jonge vrienden, Lien, Leonard en Luca, die door de bekende goochelaar Steven Delaere (bekend van 'Belgium's Got Talent') worden ondergedompeld in een wereld vol goocheltrucs en magie. Hij leert hen alle tips & trics en stuurt hen op pad om op locatie te oefenen. Maar er hangt nog meer magie in de lucht - en hier begint de fictie -  want Steven wordt zelf betoverd door Louise, de mama van Luca (gespeeld door Katrijn Van Bouwel, vooral bekend als de festivalfee in '1000 Zonnen'). Vanaf maandag 9 januari om 17.30 uur (maandag tot donderdag).

Het verhaal
Het verhaal van 'Trix' begint bij Steven, een ervaren goochelaar met een bizar grijs plukje in zijn haar. Er wordt gefluisterd dat daar al zijn goocheltrucs ontstaan. Sinds kort wordt Steven gevolgd door een cameraploeg van Ketnet. Maar als de vrienden Lien, Leonard en Luca op een dag de repetitieruimte van Steven binnenvallen en zelf aan het goochelen slaan, begint het avontuur pas echt.

In de weken die volgen, stoomt Steven de drie jonge goochelaars klaar voor het echte werk. Ze trekken er ook op uit en Steven helpt hen bij hun optredens op verschillende locaties: op het muziekfestival Dranouter, in het Zilvermeer in Mol, de Beekse Bergen, Bobbejaanland, het Museum voor natuurwetenschappen in Brussel en Technopolis in Mechelen. Lien, Leonard en Luca verbazen het publiek op de verschillende locaties met hun goocheltrucs.

De magie van de liefde
Naast al die geweldige goocheltrucs zit erin 'Trix' ook nog een andere soort magie. Er slaat namelijk ook een vlammetje over tussen Steven en Louise, de mama van Luca (gespeeld door Katrijn Van Bouwel). Het duurt dan ook niet lang voor de drie vrienden beslissen om Steven een handje te helpen in de liefde. 'Trix' volgt ook die fictieve verhaallijn van de liefde tussen Steven en Louise.  Zo wordt de reeks meer dan een reality goochelprogramma en krijgt het een extra laagje. Dat inspireert de vier goochelaars (Steven, Lien, Leonard en Luca) ook om trucs te bedenken die kaderden in een groter verhaal.

Doe-het-zelf-trix
Niet alleen Lien, Leonard en Luca leren goochelen in 'Trix', ook de Ketnetters zelf. Elke week maken ze kennis met een nieuw goochelprincipe. Bovendien wordt er wekelijks een truc uitgelegd en aangeleerd, in verschillende stappen. 'Trix' is een reeks die inspeelt op de nieuwsgierigheid van kinderen naar goochelen. Maar tegelijkertijd trekt 'Trix' de kijkers mee in een avontuur van leeftijdsgenoten die zich enorm goed amuseren, met en zonder goochelen!

'Trix' is een programma van Bonka Circus voor Ketnet.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The White Lotus 2' (Streamz)

Wanneer Tanya een uitnodiging krijgt van de expat Quentin, brengt Portia de dag door met zijn verleidelijke neef. Na terugkeer van haar reis met Daphne wordt een opgeluchte Harper verrast door een bewijsstuk van Ethans avondje uit.

'The White Lotus ', om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 14:45
    Paul O'Grady: For the Love of Dogs
  • 13:30
    Ketnet Junior
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 14:45
    Het betoverde dorp van Pinokkio
    05:00
    Geen uitzending
  • 14:10
    Wittekerke
    05:30
    Geen uitzending
  • 13:45
    Blind getrouwd: Australië
    03:10
    Geen uitzending
  • 12:30
    Geen uitzending
    11:45
    Siren
  • 14:05
    All New Traffic Cops
    08:55
    Geen uitzending
  • 14:35
    Baywatch
    02:10
    JAG
  • 10:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 14:30
    Friends
    04:50
    Geen uitzending
  • 14:25
    ER
    05:00
    Geen uitzending
  • 14:30
    Listing Impossible
    02:20
    Backroad Truckers
  • 14:30
    Interior Design Masters
    05:00
    Geen uitzending
  • 14:45
    Snapped
    05:00
    Geen uitzending
  • 14:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 14:46
    De tip
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 14:05
    Ottolenghi's Mediterranean Feast
  • 13:00
    Eredivisie
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 14:05
    Father Brown
    02:35
    Vienna Blood
  • 14:38
    NOS Journaal
    02:02
    EenVandaag
  • 14:21
    Blauw Bloed
    08:00
    Vroege Vogels
  • 14:43
    Nils Holgersson
    02:51
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal