Maak het mee! De zes pop-uprestaurants openen hun deuren!

vrijdag 10 februari 2017

Op vrijdagavond 10 februari worden de zes pop-uprestaurants officieel geopend. Burgemeester Bart De Wever in Antwerpen en Burgemeester Vincent Van Quickenborne in Kortrijk heffen samen met de duo's het glas op een bruisende start.

Vanaf zaterdag 11 februari 2017 kan iedereen in Vlaanderen ontdekken wat Filly’s, Table’O, Meat & Griet, TJOP’s, Het Vijfde Element en MADAM P. in petto hebben. Benieuwd hoe de pop-ups eruit zien en wat er op het menu staat? Hier alvast een voorsmaakje.

TJOP'S: Karel & Birger in Antwerpen
De 'Smokey Boys' brengen authentieke Amerikaanse BBQ-gerechten, zoals Beef Short Ribs, Pulled Pork, Brisket, Louisiana Coleslaw, Wedged Potatoes en een reeks craftbieren naar de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen. Naast meatlovers, kunnen ook visliefhebbers en vegetariërs genieten van low & slow gegaarde gerechten en zelfs de desserts en de cocktails krijgen een gerookt tintje. Even stoer als de menukaart, is ook het interieur van TJOP’S: zwart plafond, grijze vloer, veel hout, industriële hanglampen en rode zitbanken zorgen een cosy sfeer met een edgy kantje.

MADAM P.: Laure & Charlotte in Antwerpen

De gepassioneerde, jonge dames van MADAM P. zetten het varken, van kop tot staart, in de kijker. Op hun menu Crispy Pork Salad, varkenspoot, traag gegaard buikspek en een verwenbordje “Madam P.lateau”. Om de maaltijd af te sluiten is er rijstpap, chocolademousse of smoutebollen. De dames staan hun mannetje, al vind je geen man in hun keuken- of zaalbrigade. MADAM P. bestaat momenteel uit een team van vrouwen. Het interieur is sober en industrieel met als hoofdkleuren wit, grijs en zwart. Betonijzer aan de muur en aan het plafond, witte en zwarte metrotegels en een grote print van een varken decoreren de muren. Degelijke eenvoud met een scherp kantje, dat is MADAM P.

HET VIJFDE ELEMENT: Bo & Emily in Antwerpen
Bo & Emily brengen gerechten rond vijf groenten, recht van het Vlaamse veld. Rode biet, rammenas, pompoen, pastinaak, schorseneer kleuren momenteel de kaart, zelfs in de desserts worden groenten verwerkt. Het restaurant kreeg een eyecatcher: een grote houten boomconstructie waaraan peerlampjes zijn bevestigd die zorgen voor warm licht boven de tafels. Mozaïektegeltjes en grenenhout geven Het Vijfde Element een flinke portie gezelligheid.


FILLY'S: Fanny & Véronique in Kortrijk
De flamboyante Antwerpse vriendinnen serveren gerechten met vullingen. Op het menu cannelloni van rundstartaar, gevuld met mousse van zeekraal en een mosterdressing of een gevulde kipfilet met pancetta, Parmezaan en zongedroogde tomaten, durum van gekonfijte kippenbil en een aubergine rol. Ook het interieur is “gevuld” met kleurrijke tegels, kaders, kasten, planten, tekeningen en spreuken. Aan de muur ook de boodschap “Niet lullen, maar vullen”, refererend naar de uitspraak van Sergio Herman tijdens hun eerste kookproef in Foodmarket Mercado in Antwerpen.

TABLE'O: Mitchell & Daniëla in Kortrijk

Het Limburgse koppel ging voor artistieke inspiratie van eigen bodem aankloppen bij twee uit Kortrijk afkomstige kunstenaars, Arne Quinze en Frank Slabbinck. De rode draad van Table’O is kunst en dat merk je niet alleen aan het interieur, maar ook op de menukaart. Zo kan je proeven van het “Red Quinze” dessert: baba met citroen, bavarois van framboos, panna cotta van yoghurt en limoen, jus van rode vruchten en vanille. Het interieur is stijlvol, strak in wit en zwart maar de houten toog en de kleurrijke kunstwerken zorgen voor een warme en  uitnodigende touch.

MEAT & GRIET: Leena & Yannick in Kortrijk
Bij Meat & Griet worden vlees en vis gecombineerd op het bord. Op het menu: grietfilet met stoemp van savooi en spekjes, overgoten met een jus van langoustines. De uit Kalmthout en Brasschaat afkomstige kandidaten gingen ook aan de slag met een typisch West Vlaams dessert: klakkaards (oftewel verloren brood). Ook in het interieur vinden vis & vlees elkaar terug. Op de toog een visgraat motief en dierenvachten op de vloer en de stoelen. MEAT & GRIET is eclectisch en combineert stijlvol industriële elementen met warme toetsen en kleuren.


mijnpopup

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 11:00
    Lentebeelden
    00:05
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:10
    Nachtlus
  • 11:15
    Squish
    21:00
    Geen uitzending
  • 09:45
    Geen uitzending
    06:00
    Kabouter Plop
  • 10:40
    Geen uitzending
    07:15
    The Big Body Hotel
  • 11:05
    Sturm der Liebe
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 10:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 10:40
    Strong Medicine
    01:00
    The Flying Doctors
  • 10:00
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 11:05
    Geen uitzending
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 11:05
    FBI
    00:20
    ER
  • 11:15
    Pawn Stars: Best Of
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 11:25
    Love It or List It
    00:35
    Love Island
  • 11:25
    Buried in the Backyard
    00:50
    Castle
  • 10:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 11:13
    Mijn tuin
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 10:50
    Ainsley Eats The Streets
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 11:25
    Premier League
    01:00
    Six Nations
  • 10:45
    Hope Street
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 11:14
    Tijd voor Max
    00:49
    NOS Journaal
  • 11:01
    BinnensteBuiten
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 11:22
    Pingu
    00:25
    Sophie & Jeroen