Lien Van de Kelder wordt zakenvrouw Marie in 'Familie'

donderdag 16 februari 2017
Foto: VTM - ę MEDIALAAN 2017

Met gemiddeld 827.651 kijkers en een marktaandeel van 32,9% (VVA 18-54, alle cijfers live +7) is 'Familie' hotter dan ooit. De voorbije maanden werden heel wat nieuwe gezichten ge´ntroduceerd en binnenkort maakt na Erika Van Tielen opnieuw een pittige dame haar intrede in de reeks.

Lien Van de Kelder – bekend van o.a. 'Zone Stad' en de internationale serie 'The Spiral' – vervoegt deze week nog de cast. Op maandag 24 april verschijnt ze voor het eerst in 'Familie' als Marie Devlieger, een intelligente zakenvrouw die een verleden heeft met Lars (Kürt Rogiers).

Dat Lars al heel wat flirts op zijn palmares heeft staan, is een publiek geheim. Ook de naam van Marie staat op dat lijstje. De twee hadden een korte, maar passionele verhouding. Al wordt voor de kijker snel duidelijk dat Marie nog een belangrijke rol zal spelen in het leven van Lars.

'Mijn personage Marie is een warme, sympathieke en zelfstandige zakenvrouw', vertelt Lien Van de Kelder. 'Ze heeft een hart voor kinderen, maar werd zelf onvruchtbaar verklaard. Marie besloot om kinderpsychiater te worden, maar oefende die job om een nog mysterieuze reden nooit uit. Nu richt ze zich op de – veiligere – psychologische kant van het bedrijfsleven. En zo liep ze Lars tegen het lijf. Marie woont in Londen en ontmoette hem eerder toevallig als 'friend with benefits'. Maar blijft alles wel zo vrijblijvend?'

Lien Van de Kelder staat op donderdag 17 februari voor het eerst op de set in Boortmeerbeek. En daar kijkt ze erg naar uit. 'Ik heb heel veel zin in deze nieuwe rol. Veel van de acteurs ken ik van mijn periode bij 'Zone Stad' en ook de studio is me vertrouwd. Het voelt dus als thuiskomen in een warme 'Familie'. Een samenwerking om naar uit te kijken!'

Jeroen Wils - 'De Kroongetuigen' (foto: TVvisie - ę Roger Mortelmans 2016)

De zaak Dutroux is het meest ingrijpende gerechtelijke dossier uit onze geschiedenis, die ook onze maatschappij ingrijpend veranderd heeft. Volgend jaar zal het 20 jaar geleden zijn dat An en Eefje en Julie en Melissa werden ontvoerd en vermoord door Dutroux en zijn kompanen. Alleen Laetitia en Sabine konden worden bevrijd. 'De Kroongetuigen' spit de zaak Dutroux uit met een dubbelaflevering, waarin de getuigenissen van onderzoekers, experten, magistraten en van enkele nabestaanden centraal staan. De feiten en de verhoren van Dutroux worden gereconstrueerd op basis van echte stukken uit het gerechtelijk dossier.

'De Kroongetuigen', om 21.50 uur op VTM.