Het najaar van VIER: nieuwe programma's

woensdag 17 augustus 2016

VIER presenteert dit najaar een mix van vertrouwde titels, verrassende sterkhouders en ook voor een deel nieuwkomers. We zetten de nieuwe programma's hier op een rijtje.

 


 

 


'Eeuwige Roem'

Aagje Vanwalleghem, Hanna Mariën, Bart Wellens, Elke Clijsters, Nick Nuyens, Wesley Sonck, Kevin Van der Perren, Sugar Jackson, Branko Strupar, Charlotte De Vos, Heidi Rakels en Ludo Philippaerts. Deze twaalf voormalige topsporters trekken naar het avontuurlijke Kroatië en strijden met gelijke wapens tegen elkaar in een resem disciplines. De ex-sportmannen en vrouwen hebben een indrukwekkend palmares opgebouwd doorheen de jaren. Hun heel verschillende kwaliteiten van topsporter worden nu onder leiding van Louis Talpe in dezelfde weegschaal gegooid. Welke sporter is de beste strateeg? En wie is er fysiek onoverwinnelijk? Wie maakt kans op 'Eeuwige Roem'?

Vanaf 29 augustus elke maandag om 20.35 uur.

'Niveau 4'
Het is dinsdag 22 maart. Het politiekantoor Brussel West. De zesde brigade van de interventiepolitie in Molenbeek West maakt zich klaar voor de ochtendshift. 2016 zal een verschrikkelijk jaar worden. Dat had de hoofinspecteur enkel dagen ervoor nog gezegd. De rest is geschiedenis. Sinds de dag van de aanslagen op Zaventem en het metrostation Maalbeek in Brussel, wordt de politie van Brussel West dagelijks gevolgd door journalist en programmamaker Eric Goens. Hij kreeg zeer uitzonderlijk de toestemming om uitgerekend tijdens deze periode en over alle geledingen heen het doen en laten van de Brusselse politie te registeren: zowel de BAB (Brigade Anti-Banditisme),  de interventiedienst, de cel radicalisering, de hondenbrigade als de verkeerspolitie. Verschillende agenten werden uitgerust met borstcamera’s waardoor je hen als kijker van heel dichtbij kan volgen.

Vanaf 30 augustus elke dinsdag om 21.35 uur.

'Callboys'
Voor wie op zoek is naar betaald mannelijk gezelschap met net dat tikje meer, bieden Jay Vleugels (Rik Verheye), Wesley Biets (Stef Aerts) en Devon Macharis (Matteo Simoni) een zekere en veilige oase. De drie bevriende gigolo’s hebben de handen in elkaar geslagen om de sector in Vlaanderen plat te spelen. Onder de naam 'Callboys' en met de hulp van doe-al Randy Paret (Bart Hollanders) zijn ze dagelijks te gast in het universum van een vrouw die ze naar best vermogen moeten bevredigen.

Vanaf 8 september elke donderdag om 21.20 uur.

'Ons Eerste Huis'
Bartel Van Riet heeft naast groene vingers ook nog eens twee rechterhanden en verdacht hoog opgestroopte mouwen, zo blijkt in 'Ons Eerste Huis'. Tien weken lang verbouwen 3 koppels hun eigen huis, samen met hun ouders en schoonouders. Dat dat stof (veel!) zal doen opwaaien over wat eerder praktisch dan mooi is, over het aantal kinderkamers en over een regendouche, staat nu al als een huis. Een specialist ter zake zal bepalen wie van hen de hoogste meerwaarde kon creëren en dus een fikse duw van maar liefst 150.000 euro in de rug krijgt.

Later dit najaar

'The Show Must Go On'
Peter Boeckx – de maker van 'The Sky is the Limit' – doet het deze keer achter de schermen van de Vlaamse showbizz. Geen Veuve Clicquot, Jaguars of Louboutins, maar wel een hoop ambiance, ontroerde fans, ambitie, onzekerheid en liefde voor het Vlaamse lied. De amusementsindustrie in Vlaanderen blijkt een wereld op zich...

Later dit najaar

'Hotel Römantiek'
Liefde is van elke leeftijd. Dit najaar brengt VIER het verhaal van enkele vrijgezelle mannen en vrouwen, die ondanks hun reeds gevorderde leeftijd nog steeds dromen van de ware liefde. Samen met Otto-Jan Ham,  Sven de Leijer en nieuwkomer Frances Lefebure (die zelf verbazend genoeg alle drie wél al van ’t straat zijn) gaan ze op zoek naar een nieuwe partner. Want hoe doe je dat als je 60+ en single bent? Als je op een andere manier beslissingen neemt? Als je kritischer wordt en ook fysiek niet alles meer vanzelf gaat?  VIER haalt hen uit hun vertrouwde comfortzone en neemt hen mee op bijzondere dates en ervaringen. Geen thé dansants of bingo-avonden. Wel in het prachtige jugendstil decor van hotel Kurhaus Bergün, tenmidden van de Zwitserse Alpentoppen, waar Otto-Jan, Sven en Frances alles mogelijk maken. Of toch zoveel mogelijk. Vijftig tinten grijs!

Later dit najaar

'Chef in je Oor'
Gert Verhulst, twee topchefs en twee keukenklunzen. Een bijzondere mix voor deze gloednieuwe kookwedstrijd waarin twee topchefs tegen elkaar strijden om een maaltijd op sterrenniveau te maken. Eén probleem: ze mogen zelf geen stap in de keuken zetten. Elke chef krijgt een keukenkluns van de ergste soort toegewezen die de klus voor hen moet klaren. De chef kan enkel via een oortje instructies geven aan zijn pupil en via een tv-scherm meekijken wat hij er... tja, van bakt. Een culinair expert kiest de winnaar. Topchefs van dienst zijn onder andere Johan Segers,Viki Geunes, Peppe Giacomazza, Dominique Persoone, Roger van Damme, Wout Bru, Thierry Theys en Stéphane Buyens.

Later dit najaar


DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
VIER

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 11:00
    Lentebeelden
    00:05
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:10
    Nachtlus
  • 11:40
    Galactic Agency
    21:00
    Geen uitzending
  • 09:45
    Geen uitzending
    06:00
    Kabouter Plop
  • 10:40
    Geen uitzending
    07:15
    The Big Body Hotel
  • 11:05
    Sturm der Liebe
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 10:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 11:30
    Strong Medicine
    01:00
    The Flying Doctors
  • 10:00
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 11:05
    Geen uitzending
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 11:05
    FBI
    00:20
    ER
  • 11:15
    Pawn Stars: Best Of
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 11:25
    Love It or List It
    00:35
    Love Island
  • 11:25
    Buried in the Backyard
    00:50
    Castle
  • 10:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 11:34
    Zelf gedaan, goed gedaan
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 11:40
    Het Weekmenu
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 11:25
    Premier League
    01:00
    Six Nations
  • 11:30
    Shakespeare and Hathaway: Private Investigators
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 11:14
    Tijd voor Max
    00:49
    NOS Journaal
  • 11:36
    Bak mee met MAX
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 11:41
    Bol & Smik
    00:25
    Sophie & Jeroen