En-serie 'Undercover' met Tom Waes op Netflix

woensdag 22 november 2017
Foto: TVvisie - Roger Mortelmans 2017

Netflix maakt haar eerste Belgisch-Nederlandse coproductie bekend: 'Undercover'. De 10-delige serie, met hoofdrollen voor Anna Drijver ('Komt een vrouw bij de dokter', 'Bride Flight', 'Loft'), Frank Lammers ('Zwartboek', 'Michiel de Ruyter', 'Rundskop'), Elise Schaap ('Valentino', 'Ja, ik wil!', 'Familie Kruys') en Tom Waes ('Nieuw Texas', 'Tegen de Sterren Op'), wordt vanaf 2019 beschikbaar voor abonnees.

Als één van de grootste XTC-producenten in de wereld heeft Ferry Bouman een fijn leven in zijn villa op de Belgisch-Nederlandse grens. Dit comfortabele bestaan verandert echter drastisch, wanneer twee undercover-agenten Bouman’s territorium betreden om zo zijn leven te infiltreren en het netwerk op te rollen.

'Undercover', een fictieve misdaadserie geïnspireerd op een reeks ware gebeurtenissen, wordt geproduceerd door Jan Theys ('Salamander'), met schrijver en showrunner Nico Moolenaar ('Vermist'). De regie is handen van Eshref Reybrouck ('Cordon') en Frank Devos ('Chaussée D'amour'). Hoofdrollen zijn voor Anna Drijver, Frank Lammers, Tom Waes en Elise Schaap, naast Raymond Thiry ('Penoza', 'Wolf' & 'The Paradise Suite'), Tim Haars ('New Kids Turbo', 'Fake'), Kevin Janssens ('D'Ardennen', 'Vermist') en Huub Smit ('New Kids', 'Riphagen' & 'Bro’s Before Ho’s').

Netflix werkt samen met productiebedrijf De Mensen ('Blokken', 'Wauters vs. Waes', 'Beau Séjour'), Dutch Filmworks en VRT zodat 'Undercover' wereldwijd in première kan gaan op Netflix. Met uitzondering van België, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland waar de serie ook via lokale omroepen wordt uitgezonden.

Nico Moolenaar, showrunner: 'Ik ben ontzettend trots en enthousiast om deel uit te maken van Netflix' eerste Belgisch-Nederlandse coproductie. Met sterren zoals Frank Lammers, Anna Drijver, Tom Waes, Elise Schaap en Kevin Janssens hebben we toptalent uit beide landen verzameld. Dankzij Netflix kunnen we dit internationale, spannende, grappige en sexy verhaal met een wereldwijd publiek delen.'

Producer Jan Theys: 'Ik vind het fascinerend om te zien welke gigantische rol Nederland en België spelen in de drugshandel. Nico en het hele team van schrijvers hebben fantastisch werk gedaan om dit opmerkelijke verhaal tot leven te brengen op het scherm.'

'Het is erg opwindend om samen te werken met Nico, Jan, hun fantastische team bij De Mensen, VRT en Dutch Filmworks. We brengen Undercover naar onze Netflix-abonnees over de hele wereld. En we zijn vooral erg enthousiast dat de serie zijn Nederlandse première op Netflix krijgt', aldus Kai Finke van Netflix.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chicago Med' (foto: VTM -  MEDIALAAN 2016)

Dokter Manning bekommert zich om een jonge kankerpatint die door een administratieve fout zijn chemokuur niet heeft kunnen volgen. Tot haar grote verbazing heeft dit ervoor gezorgd dat het immuunsysteem van de jongen sterk genoeg is geworden om de kanker zelf te bestrijden. Halstead krijgt te maken met een vrouw die aan een hartaandoening lijdt, maar iedere behandeling weigert. Choi, Charles en Reese behandelen een vrouw met een ongewone persoonlijkheidsstoornis. Rhodes en Latham voeren in een ander ziekenhuis een delicate operatie uit.

'Chicago Med', om 22.55 uur bij VTM.

Dossiers