Eén blijft informeren dit najaar: verkiezingen en 'Over Eten'

donderdag 16 augustus 2018

Eén blijft ook dit najaar zijn kijkers informeren. VRT NWS trekt alle registers open op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen. 'De Zevende Dag' en 'De Markt' krijgen nieuwe presentatoren. Kobe Ilsen en Danira Boukhriss zijn terug met een nieuw seizoen 'Over Eten'.

 


'Over Eten' (nieuw seizoen)

Kobe Ilsen en Danira Boukhriss presenteren dit najaar een nieuw seizoen van 'Over Eten', met verse reportages over alles wat u op uw bord legt en in uw glas giet. Nieuw dit seizoen is dat 'Over Eten' elke week rond één bepaald thema werkt, zoals voedselverspilling, veganisme en calorieën. Ook de locatie is gloednieuw: de redactie verhuist naar Pakt in Antwerpen. Een unieke plek in de stad waar voeding een centrale plaats inneemt.  

Kobe en Danira onderzoeken wat er waar is van alle volkswijsheden over voeding: word je echt dikker als je eet na 20 uur? Maakt spinazie je echt sterker? In elke aflevering laat een bekende Vlaming opnieuw meekijken in zijn of haar boodschappenmandje: wat eten Sergio Herman, Nora Gharib en Wout Van Aert?

'Over Eten', later dit najaar op Eén.  

 
'Pano' (nieuw seizoen)

'Pano' is terug met een derde seizoen vanaf woensdagavond 5 september. De succesvolle pijlers blijven onveranderd: verhalen van hier, dicht bij elke Vlaming, die relevant en onthullend zijn en het maatschappelijke en politieke debat bepalen. Tot op de dag van vandaag blijven enkele Pano's brandend actueel, zoals ‘Vliegen voor geen geld’ en ‘Mijn kind heeft recht op schone lucht’. Reporter Wim Vanden Eynde won eind mei de Belfius-persprijs voor zijn reportage ‘Burgemeester én Bouwmeester’ over mogelijke belangenvermenging bij de bouwwoede aan onze kust. 'Pano' gaat door op dit elan en de redactie werkt volop aan nieuwe reportages.

Zo onderzoekt de redactie momenteel hoe jobs er zullen uitzien in 2030, is ze bezig met een reportage over de impact van faillissementen in de bouw, en werkt ze aan een verhaal over de opmars van identitaire bewegingen in Europa en Vlaanderen. Daarnaast zoeken reporters Phara de Aguirre en Sara Van Boxstael de mensen op uit ‘Arm Vlaanderen’ ('Panorama', 2013). Vijf jaar later wil 'Pano'onderzoeken wat er in hun leven is veranderd.  

'Pano' vanaf woensdag 5 september om 21.25 uur op Eén.

 
'De Zevende Dag' 

Het actualiteitsprogramma 'De Zevende Dag' keert terug vanaf zondag 9 september met een nieuw presentatieduo: Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete. Wekelijks besteedt De zevende dag aandacht voor de actualiteit, politiek, cultuur, media en sport. Op 30 september en 7 oktober staat de uitzending helemaal in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen.

'De Zevende Dag', vanaf zondag 9 september om 11.00 uur op Eén.

 
'De Markt'

Bij de start van het nieuwe seizoen krijgt 'De Markt', het sociaal-economisch magazine op Eén, een nieuw gezicht: Sven Pichal neemt de fakkel over van Lieven Verstraete, die 'De Zevende Dag' zal presenteren. Sven blijft tegelijkertijd ook ‘De inspecteur’ op Radio 2. Hij brengt zijn kennis over consumententhema’s mee naar De markt, en het programma zal hier komend seizoen ook meer op inzetten. Verder blijft De markt streven naar een boeiende mix van sociale en economische thema’s. Ook de financiële experts Michaël Van Droogenbroeck en Steven Rombaut blijven op regelmatige basis bijdragen leveren.

'De Markt', vanaf zaterdag 8 september om 12.30 uur op Eén.

 
'Villa Politica'

Vanaf september staat Linda De Win weer paraat in een nieuw seizoen van 'Villa Politica'. Ze brengt de politieke actualiteit en voelt ministers en parlementsleden aan de tand in doortastende interviews. Op woensdag zendt 'Villa Politica' uit vanuit het Vlaams Parlement, op donderdag vanuit de federale Kamer. Het Vlaams Parlement opent de deuren op 24 september met de Septemberverklaring, maar de Kamer doet een week eerder de deuren open en dus gaat 'Villa Politica' vanaf 19 september ook al op antenne.

'Villa Politica',  vanaf woensdag 19 september rond 14.45 uur, en elke donderdag rond 14.45 uur op Eén.

 
Verkiezingen bij VRT NWS
Eén brengt onder de noemer 'Kies 18' vier verkiezingsprogramma’s tussen 30 september en 14 oktober. 'De Zevende Dag' heeft op 30 september en 7 oktober grote aandacht voor de gemeenteraadsverkiezingen. Van 1 tot en met 11 oktober brengt Phara de Aguirre van maandag tot en met donderdag de politieke talkshow 'Iedereen Kiest'. Op 13 oktober host Ivan De Vadder 'Het Grote Debat' met de partijvoorzitters en op verkiezingsdag leiden Martine Tanghe en Ivan De Vadder de kijkers naar goede gewoonte door de live verslagen en uitslagen.


Persbericht Eén
http
een
Meer artikels over Eén

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
Eén

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 00:20
    Thuis
    00:55
    VRT NWS laat
  • 23:00
    Smog Town
    07:30
    Ketnet Junior
  • 20:15
    VRT NWS journaal met VGT
    05:00
    Geen uitzending
  • 00:10
    The Good Doctor
    01:10
    Geen uitzending
  • 23:40
    Horrorhuurders & Huisjesmelkers
    01:30
    Geen uitzending
  • 23:25
    BlacKkKlansman
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 00:20
    Godfather of Harlem
    01:15
    Stargate SG-1
  • 00:10
    Offspring
    07:35
    Strong Medicine
  • 00:15
    The Golden Girls
    00:55
    Geen uitzending
  • 23:15
    Stukken van mensen
    01:40
    Big Brother
  • 00:15
    Friends
    01:25
    Neighbours: A New Chapter
  • 23:25
    Scorpion
    01:25
    Undercover Boss
  • 23:15
    Love Island
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 23:45
    FBI
    00:40
    Castle
  • 20:25
    Z-Extra Vivium Digital Awards
    01:30
    Herhalingslus
  • 00:12
    Hobbyklus
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 23:50
    Ottolenghi's Mediterranean Feast
  • 23:55
    The Paddock
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 23:10
    Silent Witness
    01:20
    Murdoch Mysteries
  • 00:06
    NOS Journaal
    01:10
    Op1
  • 00:00
    De Nachtzoen
    01:06
    Ongehoord Nieuws
  • 23:51
    Kamp Van Koningsbrugge
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach