Dries en Kat stellen hun hond voor in 'Beestig'

zaterdag 29 september 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Gloednieuw bij VTM is 'Beestig', een magazine waarin dieren de hoofdrol spelen. Waarom gaan katten vaak in dozen zitten? Waarom kijken vogels zo graag in de spiegel? Waarom verstoppen honden dingen op de meest bizarre plaatsen?

Dierenarts Joshua gaat langs bij echte dierenvrienden en geeft tips en tricks voor al wie goed voor zijn huisdier wil zorgen. Zijn boeiende weetjes maken van 'Beestig' een fris en vrolijk programma voor het hele gezin.

'Mijn liefde voor dieren is aangeboren, als kind kon ik op straat geen hond voorbij lopen zonder te vragen of ik hem/haar mocht strelen', aldus Joshua. 'Dus was dierenarts worden een makkelijke keuze. Hoe dichter de uitzending komt, hoe meer de hoop groeit dat we baasjes kunnen helpen en inspireren om het leven van hun beestjes nog aangenamer te maken. Gelukkige beestjes zorgen voor gelukkige baasjes!'

'Beestig' bestaat uit verschillende rubrieken. In Perfect Match worden nieuwe baasjes aan het ideale huisdier gekoppeld. Zo willen Glenn en Sara graag een hond voor hun zoontje Lou. Maar welk dier is nu de beste speelkameraad voor de kleuter?  Joshua zoekt de perfecte match en brengt zelf het nieuwe lid van het gezin naar Glenn, Sara en Lou. Zij krijgen tips over hoe ze de pup het snelst kunnen laten wennen aan zijn nieuwe thuis.

In Ten Huize Van staat een 'bekend huisdier' centraal. En daarvoor trekt 'Beestig' naar Napels, waar Signorina Juliette de plak lijkt te zwaaien bij Rode Duivel Dries Mertens. En die heeft Juliette bij de hondenkapper blijkbaar het kapsel gegeven van…  Radja Nainggolan. Kat Kerkhofs vertelt over hoe ze straathond Juliette destijds hebben geadopteerd. En wie is nu het strengst voor Juliette? Kat of Dries?

In Zoologisch zoekt Joshua uit waarom dieren bepaalde dingen graag doen. Waarom zitten katten zo graag in kartonnen dozen? Joshua legt uit waarom het zo logisch is.

Big Iwan is inderdaad big. Hij is 2 meter 30 en heeft twee bulten. En hij plast achteruit. Want Big Iwan is een kameel. In Vreemde Vogels zoekt Joshua Iwan en zijn baasje Karen op. De twee blijken een bijzonder innige band te hebben. Joshua vertelt waarom kamelen die twee bulten hebben.

'Beestig', vanaf zondag 30 september om 18.20 uur bij VTM.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

logo één logo V3 één V3

Omdat Atil ziek valt, moet Helena op het laatste moment een zitting van hem overnemen. Op het eerste gezicht een eenvoudige zaak, maar tijdens de zitting krijgt Helena de indruk dat er iets niet helemaal klopt. Wanneer ze de zaak laat uitstellen en het dossier heropent, komt ze op het spoor van een criminele motorbende die niet aarzelt om haar te bedreigen. Kan Helena zich nog helemaal in de zaak vastbijten als ze zichzelf ermee in gevaar brengt?

'De Ridder', om 21.25 uur op Eén.