'De Mol' van 2016 is ontmaskerd!

maandag 21 maart 2016

In een spannende eindstrijd werd maandag op VIER duidelijk wie nu eigenlijk 'De Mol' was. Heel Vlaanderen gokte en iedereen had zo wel zijn eigen mening over de saboteur van het populaire spel.

'De Mol is eindelijk gekend en Cathy heeft hem ontmaskerd. 'De Mol' was de 27-jarige brandmanager Gilles uit Brussel. Hij is een groot filmliefhebber en reist graag. Hij is bang voor haaien en paard- en motorrijden zijn ook niet bepaald zijn lievelingsbezigheden. Hij omschrijft zichzelf als een avonturier en een leidersfiguur.


Gilles heeft deelgenomen aan 'De Mol' omdat hij iemand is die er altijd voor honderd procent voor gaat. Hij is echt lid van de Yolo-generatie en alles wat met spanning te maken heeft vindt hij superleuk. 'De Mol' is voor hem gewoon een levend geworden Agatha Christie-boek.

'In 'De Mol' ben ik werkelijk 'de mol' geweest', zegt Gilles en ik ben blij en trots dat ik die rol gespeeld heb, ik zou het opnieuw doen. Je beleeft de proeven op een andere manier dan de andere kandidaten, uiteraard mag ik niet zeggen wat ik in de war gestuurd heb, maar ik had wel een tactiek om mezelf niet verdacht te maken. Wat ik wel kan zeggen is dat niemand van de afvallers in mij de mol zagen. Bepaalde opdrachten waren echt spannend om te saboteren en daarvoor heb ik mezelf soms verloochend, want ik ben een vrij eerlijke gast. Ik was onmiddellijk bereid de mol te spelen, want dan wist ik zeker dat ik tot op het einde van het programma erbij zou zijn. Je moet natuurlijk in de eerste plaats proberen niet verdacht te worden, de andere kandidaten mogen je echt niet verdenken. Uiteraard heb ik stress gehad, ook op tv komen, wat ik niet gewoon ben, speelt daar een rol in. Waar ik wel blij om ben is dat ik de pot goed heb kunnen verminderen.'

Cathy ontmaskerde Gilles
Cathy heeft 'De Mol' gewonnen. Zij ontmaskerde Gilles als 'De Mol'. Cathy is afkomstig uit Denderbelle, maar woont in Griekenland. Zij is getrouwd met een Griek, heeft twee kinderen en twee stiefkinderen en brengt haar vakanties door in België. Zij studeerde economische wetenschappen, politieke wetenschappen en Europees recht, maar voor het ogenblik is haar beroep mama.

Cathy's hobby is sport, zij houdt van reizen, van sushi, haar sterke punt is talenkennis en haar zwakke punt is tekenen. Zij is bang om te verliezen en zij identificeert zich met een kat.
Zij heeft deelgenomen aan 'De Mol' omdat zij de vroegere uitzendingen met veel belangstelling gevolgd heeft en ze had toen spijt had dat ze er niet bij was.

'Ik kan iedereen aanraden om in te schrijven en mee te doen aan 'De Mol'', zegt Cathy, 'ik zou direct weer willen deelnemen en het spel uiteraard op dezelfde manier spelen, vermits gebleken is dat dit de juiste manier van aanpakken is. Vanaf dag vier, tijdens het spel met de bananen, wist ik wie de mol was. Ik heb het spel tactisch gespeeld, maar ik ontdekte vlug dat mijn medekandidaten het hard speelden, dus heb ik me wel moeten aanpassen. Ik heb aan 'De Mol' goede herinneringen en heb vrienden voor het leven gemaakt. Wat ik met het gewonnen geld ga doen? Wel ik heb lang gestudeerd, ik heb al wel een beetje gereisd. Ik ga nu terug naar Griekenland en met mijn kinderen op reis, zij mogen er ook van genieten.'

En dan nog... Hanne
In de finale geklopt worden en tweede eindigen is uiteraard voor niemand aangenaam. Als je zo lang in de running geweest bent is het  spijtig dat je met de finish in zicht de duimen moet leggen voor je medespeelster.

Hanne is afkomstig uit Heule en is 25 jaar. Zij is organisatrice van kinderfeestjes en is een work- en webshopper en is leidster geweest in een jeugdbeweging. Van hoogtes is ze wel bang. Haar favoriete acteur is Johnny Depp en haar lievelingseten spaghetti.

Zij zegt van zichzelf dat ze een bezige bij is en heel creatief en een enthousiast iemand. Zij kan anderen goed overtuigen en haar sterke punt is veel lef hebben en haar zwakke punt is te veel lef hebben.

Aan 'De Mol' heeft ze deelgenomen omdat ze veel zin voor avontuur heeft en niets liever doet dan spelletjes spelen. Tijdens de vorige reeksen was ze nog zeer jong maar ze heeft 'De Mol' toen toch met veel interesse gevolgd. 'De spelletjes uit de reeks hebben mij zelf geïnspireerd voor de Chiro. Ik dacht redelijk vlug dat Gilles de mol was, Cathy en ik zaten blijkbaar op dezelfde golflengte. Sommige speelden het wel hard, de hardste speler was volgens mij  Thibaud, die absoluut niet veel prijs gaf', zegt ze.

''De Mol' zal zeker op een positieve manier op mijn ziel gekrast blijven. Ik heb niet gewonnen maar er wel een bagage vol leuke herinneringen aan overgehouden en vrienden voor het leven gemaakt. Ik ga proberen om mee te doen aan de selectie van de volgende mol, als het uiteraard kan natuurlijk.'


DOSSIER: 'De Mol' op VIER

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Jacques en Axel trekken naar de rommelmarkt in het centrum van Gent. Stand-upcomedian Henk Rijckaert vormt een duo met Jacques, terwijl Belle Perez met Axel op stap gaat. Samen gaan ze op zoek naar objecten die het meeste geld gaan opleveren tijdens de veiling.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 17:00
    Witse
    02:30
    Journaallus
  • 16:00
    Radio 1: De wereld vandaag
    07:30
    Wordt aangekondigd
  • 16:55
    Amika
    05:00
    Geen uitzending
  • 16:45
    Aspe
    05:15
    Geen uitzending
  • 17:10
    MasterChef Australië
    01:45
    Geen uitzending
  • 17:00
    Buffy the Vampire Slayer
    01:15
    Geen uitzending
  • 16:50
    Walker, Texas Ranger
    02:10
    Geen uitzending
  • 16:50
    Baywatch
    15:45
    JAG
  • 16:55
    Nonkel Jef
    06:00
    Joe
  • 16:30
    De Tafel van Gert
    04:50
    Geen uitzending
  • 16:25
    Castle
    02:20
    Neighbours: A New Chapter
  • 17:10
    Bar Rescue
    02:20
    Backroad Truckers
  • 16:55
    Dr. Phil
    03:00
    Geen uitzending
  • 16:40
    World's Most Evil Killers
  • 14:00
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 17:15
    Zo doe je het!
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 16:55
    Ware Delicatessen
    02:30
    Tot op het Bot: Het Varken
  • 15:45
    MIDMID
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 17:00
    Midsomer Murders
    02:20
    Scott & Bailey
  • 17:08
    Tijd voor Max
    02:17
    NOS Journaal
  • 17:15
    Ik mis je
    02:19
    Nieuwsuur
  • 16:55
    De Dodelijkste 60
    02:31
    Podium Zwart Unplugged