Opnames nieuwe Eén-serie 'De Ridder' maandag van start

donderdag 30 augustus 2012

Op 3 september gaat Eén in Gent van start met de opnames van 'De Ridder', een nieuwe misdaadreeks over een jonge, ambitieuze openbaar aanklager die elke week opnieuw haar eigen strijd voert voor meer rechtvaardigheid.

Clara Cleymans kruipt in de huid van Helena De Ridder. Zij krijgt in 'De Ridder' het gezelschap van Dahlia Pessemiers-Benamar, Michaël Pas, Michaël Vergauwen, Katelijne Damen, Dirk Van Dijck, Lucas Van den Eynde, Stefaan Degand en Lynn Van Royen.


Helena De Ridder, het hoofdpersonage van de nieuwe langlopende Eén-reeks 'De Ridder', is scherp van geest en scherp van tong. Ze heeft alles om het te maken als advocaat, maar wanneer een van haar zaken eindigt in een tragedie voelt ze zich verantwoordelijk en besluit ze van kamp te veranderen. Voortaan gaat ze door het leven als openbaar aanklager.

Als openbaar aanklager leidt Helena het politieonderzoek en vordert zij de straf voor de rechtbank. Het geeft 'De Ridder' een unieke focus. Iedere week opnieuw volgt de kijker samen met Helena een misdaaddossier van het begin tot het einde, van aanklacht tot veroordeling. Het volstaat voor Helena niet om een dader op te sporen; ze moet er ook voor zorgen dat die een rechtvaardige straf krijgt. En dat is vaak niet eenvoudig, want in de wereld van misdaad en gerecht is niets zwart-wit.

Een andere blik op justitie
Justitie ligt tegenwoordig zwaar onder vuur. Het rechtvaardigheidsgevoel van de mensen wordt meer dan eens geschokt, maar tegelijk is er een grote onwetendheid. In de misdaadreeks 'De Ridder' wordt de wereld van justitie begrijpelijk gemaakt met de middelen van de fictie. 'De Ridder' vertelt verhalen over mensen die in de juridische molen verstrikt raken als getuige, slachtoffer of verdachte, maar ook over de mensen die de molen doen draaien.

De reeks portretteert een gedreven, jonge vrouw in haar eigen kleine oorlog tegen het dagelijkse onrecht en vertelt indringende, authentieke verhalen over recht en rechtvaardigheid, misdaad en straf. Helena De Ridder geeft het gerecht een herkenbaar, menselijk gezicht.

Opnames in Gent
De plaats van de handeling is Gent, met zijn transparante en moderne gerechtsgebouw. Met de hulp van ervaren parketmagistraten brengen de makers een levendig, eigentijds en authentiek beeld van justitie. Dertien weken lang behandelt openbaar aanklager Helena De Ridder zedenzaken en geweldmisdrijven, overvallen, drugsdelicten en vluchtmisdrijven. Elke week opnieuw gaat het om een actuele zaak met een grote emotionele impact.

'De Ridder' wordt ten vroegste in het najaar van 2013 uitgezonden op Eén. De reeks werd ontwikkeld door Het Televisiehuis, het interne productiehuis van de VRT, en in samenwerking met Eyeworks geproduceerd.

Scenarist Rik D'hiet
Rik D’hiet (°1965) bewerkte eerder de romans 'Het Goddelijke Monster', 'Boze Tongen' en 'Zwarte Tranen' van Tom Lanoye – samen 'De Monstertrilogie' – tot de tiendelige Eén-reeks 'Het Goddelijke Monster'. Hij was ook verantwoordelijk voor de verhaalontwikkeling en de eindredactie van seizoen vijf tot acht van de populaire politiereeks 'Flikken'. De vijfde reeks kreeg in 2004 de Joseph Plateauprijs voor het beste televisiedrama. Voor zijn bijdrage aan de zevende reeks kreeg Rik D’hiet op het filmfestival van Brussel in 2006 de SACD-prijs voor de beste televisiescenarist. Ook de scenario’s van de twee laatste afleveringen van de reeks waren van zijn hand.

Voorheen werkte hij voor andere televisiereeksen, met onder meer afleveringen voor de detectivereeks 'Bex en Blanche' en 26 afleveringen voor de advocatenreeks 'Recht op Recht'. Voor het productiehuis Eyeworks werkte hij in diverse hoedanigheden mee aan een aantal langspeelfilms: 'Ben X' (scenario- advies), 'Zot van A.' (adaptatie), 'Tot altijd' (script editing), 'Marina' (scenario).

Rik D'hiet doceert scenario aan de Universiteit Gent en aan het RITS, waar hij destijds afstudeerde als regisseur. Daarnaast coacht hij jonge scenaristen voor het scenarioatelier van het Vlaams Audiovisueel Fonds, het VAF.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 10:00
    radio2 op VRT 1: ann&daan
    00:55
    VRT NWS laat
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:50
    Nachtlus
  • 10:25
    Idefix en de onverzettelijken
    21:00
    Geen uitzending
  • 09:50
    Geen uitzending
    06:05
    Super Monsters
  • 10:00
    Renovate Don't Relocate
  • 09:10
    Geen uitzending
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 10:05
    Geen uitzending
    01:15
    Stargate SG-1
  • 10:05
    All Saints
    00:50
    Offspring
  • 10:00
    Joe
    00:55
    Geen uitzending
  • 10:00
    Geen uitzending
    00:25
    De Tafel van Gert
  • 09:50
    CSI: Miami
    01:00
    Friends
  • 10:20
    Undercover Boss
    00:20
    Hawaii Five-0
  • 09:50
    The Block NZ
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 09:10
    Snapped
    00:40
    Castle
  • 10:00
    Herhalingslus
    08:00
    Wijzer Wonen
  • 10:27
    Diy on wheels
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 10:00
    De Chalet aan de Semois
    00:55
    Ware Delicatessen
  • 09:20
    Premier League
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 09:45
    Midsomer Murders
    00:20
    Silent Witness
  • 10:30
    MAX Geheugentrainer
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 10:20
    Noord-Zuid-Oost-West
    00:17
    Nieuwsuur
  • 10:26
    Bo Beer
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach