Ketnet maakt kandidaten 'Wie Wordt Junior 2013?' bekend

zondag 23 juni 2013

In de populaire ochtendshow van Ketnet, 'King Size', lanceerde Niels Destadsbader zaterdag live de liedjeswedstrijd 'Wie wordt Junior 2013?'. Niels is daar de geknipte persoon voor, want hij wordt ook de presentator van dit gloednieuwe Ketnet-programma.

Na tien jaar deelname aan het Junior Eurovisiesongfestival kiest Ketnet dit jaar inderdaad voor een ander muziekconcept. De opvolger van Junior Eurosong wordt een nieuw en toch vertrouwd project waarin Ketnet op zoek gaat naar dé Junior van 2013.

Op zaterdag 22 juni konden de Ketnetters in 'Ketnet King Size' kennismaken met de 9 acts, vertolkt door in totaal 15 kinderen: Emilie, Ruben & Ryan & Aaron, Meskerem, Talle, Iskander & Alexanne & Sander, Lotte, Lelia, Pieter en Chloe & Noa & Kiara. Samen stelden zij ook in primeur het groepslied Amazing voor.

'Wie wordt Junior 2013?' is een nieuwe zoektocht van Ketnet naar jong muzikaal talent van eigen bodem: een allround artiest met een topstem en met veel uitstraling, kortom: iemand die zich als een vis in het water voelt op het podium. In deze muziekwedstrijd wil Ketnet alle kandidaten optimaal begeleiden en hen alle kansen geven om hun talent te tonen en verder te ontwikkelen.

Netmanager Wouter Quartier: 'Met 'Wie wordt Junior 2013?' willen we de muziek-, zang- en danskwaliteiten van jonge Vlaamse artiesten stimuleren en hen begeleiden in een creatieve sfeer van vriendschap en samenwerking. We willen maximaal inzetten op het ontwikkelen van de talenten van álle juniors en focussen meer dan ooit op de samenhorigheid en de teamspirit van de kandidaten. Tegelijk blijft 'Wie wordt Junior 2013?' een talentenwedstrijd, waarbij de Ketnetters voor hun favoriete junior kunnen stemmen. Kinderen houden van idolen en ook dat aspect willen we bewaren. De winnaar van de wedstrijd krijgt de eretitel ‘Junior 2013’ en mag In Londen een eigen single en clip gaan opnemen. Maar ook de andere kandidaten krijgen zowel tijdens als na het 'Junior 2013'- traject volop de kans om te tonen wat ze in hun mars hebben en wat ze tijdens hun muzikale avontuur bij Ketnet geleerd hebben. Iedereen komt dit najaar ruim aan bod in de programma's van 'Wie wordt Junior 2013?'. Maar ook nadat de winnaar is bekendgemaakt, blijven de andere kandidaten betrokken. Ze mogen optreden op Ketnet-evenementen (zoals Ketnet Halloween) en zetten zich samen in voor een goed doel door een single op te nemen voor Kom op appels.
En net als vroeger kunnen de kandidaten ook na het Junior-traject altijd bij Ketnet terecht voor begeleiding en advies.'

Wie wordt Junior 2013?
Uit massaal veel inschrijvingen werden er negen acts geselecteerd, die worden vertolkt door in totaal 15 kinderen.

De kandidaten
Emilie, Ruben & Ryan & Aaron, Meskerem, Talle, Iskander & Alexanne & Sander, Lotte, Lelia, Pieter en Chloe & Noa & Kiara hebben elk een gloednieuw nummer gekregen en ingezongen, samen met enkele topproducers uit de Belgische muziekwereld. In de finaleweek (van maandag 30 september tot de live finale op zaterdagochtend 5 oktober) zullen ze allemaal een gooi doen naar de felbegeerde titel: Junior 2013.

Het groepslied
De finalisten van 'Wie wordt Junior 2013?' Hebben ook samen een groepslied gemaakt: Amazing werd geschreven en geproducet door Wouter Vander Veken en wordt ongetwijfeld een echte zomerhit. Er hoort ook een videoclip bij het nummer en die is vanaf zaterdag 22 juni te bekijken en te beluisteren op Ketnet en op de http://www.ketnet.be.

De coaches
De finalisten van 'Wie Wordt Junior 2013?' staan er niet alleen voor. Ze worden dit jaar opnieuw gecoacht door drie ervaren grote namen uit de muziekwereld: Brahim, Ronny Mosuse en Kathleen Aerts. Zij zullen hun kennis en kunde ter beschikking stellen van de kandidaten en hen zo helpen om echte rasartiesten te worden en te schitteren op het grote podium tijdens de finaleweek en de live shows.

Eén Junior 2013...
De winnaar van 'Wie Wordt Junior 2013?' verdient een heel bijzonder cadeau. Hij of zij krijgt niet alleen de eretitel Junior 2013, maar mag ook een tweede single uitbrengen, naast het wedstrijdlied. En bij die tweede single horen twee leuke verrassingen.

De winnaar mag namelijk samen met zijn muziekproducer naar de wereldbefaamde Abbey Road studio's in de Europese muziekhoofdstad Londen trekken om daar het nummer te gaan inzingen. En het blijft niet bij het inzingen alleen: bij de tweede single hoort ook een gloednieuwe videoclip en die zal daar ook ter plekke, in Londen, gedraaid worden!

Het hele avontuur in Londen zal ook op Ketnet te volgen zijn in de herfstvakantie in een speciale Londen-reeks van 'Wie Wordt junior 2013?'

... maar allemaal winnaars
'Wie Wordt Junior 2013?' wordt voor alle kandidaten een geweldige belevenis. Ze krijgen de kans om samen met andere talentvolle jongeren een muzikaal traject af te leggen en worden daarbij optimaal begeleid en professioneel opgeleid op het gebied van zang, dans en styling, op hun eigen tempo en volgens hun eigen behoeften. Ze krijgen volop de kans om hun talent te tonen en te ontplooien en worden stuk voor stuk Ketnet-idolen.

Dit zijn de finalisten van 'Wie Wordt Junior 2013?'

- Lelia Franck: 12 jaar - Wezembeek-Oppem
- Pieter Vreys: 14 jaar - Mol
- KETZ
   - Aaron Blommaert: 10 jaar – Aalst
   - Ryan Joostens: 12 jaar – Mechelen
   - Ruben Degroote: 12 jaar- Molenbeek
- Meskerem Mees: 13 jaar- Merendree
- Lotte De Clerck: 13 jaar – Brasschaat
- Talle Paulus: 13 jaar – Sint-truiden
- Emilie Graff: 10 jaar – Deurne
- Les Trois
   - Sander Lauwers: 12 jaar – Sint-Katelijne-Waver
   - Iskander Moens: 12 jaar – Zelzate
   - Alexanne Vervoort: 12 jaar - Westerlo
- JELLYBEANS
   - Kiara Steijvers: 12 jaar- Beringen
   - Chloé Van Reeth: 11 jaar- Kontich: 11 jaar- Edegem

Niels Destadsbader presenteert Wie wordt Junior 2013?
Niels Destadsbader (24) neemt de presentatie van 'Wie Wordt Junior 2013?' voor zijn rekening. Niels is superpopulair bij de Ketnetters, als wrapper, zanger en acteur in 'De Elfenheuvel', 'Amika' en 'F.C. De Kampioenen'. Niels heeft zelf heel wat muzikale ervaring. Hij is dus de geknipte persoon om de kijkers en de finalisten van 'Wie wordt Junior 2013?' door dit muzikale avontuur te loodsen.

Vorig jaar presenteerde hij de tiende en laatste editie van 'Junior Eurosong' op Ketnet en mocht hij de belevenissen van de kandidaten van heel dichtbij meemaken. Daar heeft hij heel goede herinneringen aan en hij kijkt dan ook uit naar 'Wie wordt Junior 2013?': 'Was ik 15 jaar later geboren, ik schreef mezelf meteen in voor deze wedstrijd. Als ik denk aan vorig jaar, toen ik 'Junior Eurosong' presenteerde, dan blijven mij vooral al die blije gezichtjes bij. Niet alleen krijgen de kinderen de kans om zich in de best mogelijke omstandigheden te laten zien en horen. Daarnaast kunnen ze hun grootste passie delen met hun leeftijdsgenoten. En ik mag opnieuw voor eventjes hun grote broer zijn. Leuk, toch?'

'Wie wordt Junior 2013?', vanaf nu tot het najaar op Ketnet.


Lees ook:
Ketnet stopt deelname 'Junior Eurovisiesongfestival'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo VTM

Melanie Parker, architecte en moeder van Sammy, en Jack Taylor, columnist voor een krant en vader van Maggie, zijn allebei gescheiden. Wanneer hun twee kinderen door een misverstand hun schoolreis missen, zit het viertal met elkaar opgescheept. Aanvankelijk vlot het niet tussen Melanie en Jack, aangezien de twee hun negatieve ervaringen uit het verleden op elkaar projecteren, maar langzaam lijken ze toch naar elkaar toe te groeien.

'One Fine Day', film met oa. George Clooney, om 21.50 uur op VTM.

Dossiers